Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη σκάλας σε υπάρχουσα οικοδομή


 
adadim

Recommended Posts

Σε μια ημιτελή οικοδομή ο ιδιοκτήτης θέλει να αλλάξει την κλίμακα ανόδου από το υπόγειο στο ισόγειο και ήδη γκρέμισε την παλιά σκάλα . Επειδή πρέπει έτσι και αλλιώς να γίνουν επιχωματώσεις έτσι ώστε το υπόγειο να είναι 1,50Μ κάτω από το έδαφος (τώρα το υπόγειο ουσιαστικά επέχει θέση ισογείου αλλά επειδή τώρα ανέλαβα την επίβλεψη και θα τους κάνω και μια αναθεώρηση για να δειχτούν σωστά και άλλα πράγματα που έχουν αλλάξει , πρέπει και το υπόγειο να επανέλθει στη σωστή του μορφή ) τι μου προτείνετε για την κατασκευή αυτής της σκάλας ; Τι οπλισμό να χρησιμοποιήσω , πως να τη συνδέσω με την υπάρχουσα οικοδομή και τι να κάνω με το θεμέλιό της ;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν είναι εξωτερική να μη την συνδέσεις με την οικοδομή. Έχω δει ένα σωρό τέτοιες σκάλες που στην περιοχή που συνδέονται με το κτίριο έχουν "ανοίξει". Τώρα οπλισμού και τέτοια... η άποψή μου είναι κάνε μέλέτη και όχι βάζω ότι σίδερα βρώ στη γύρω περιοχή!!! :D . Αν η σκάλα σου έιναι εσωτερική σκέψου και τη λύση της μεταλικής. Συνήθως οι οπλισμοί που συνδέουν τη σκάλα στην πλάκα/δοκάρι δεν είναι αυτοί που πρέπει, αλλά αυτούς που έπιασε στα χέρια του ο σιδεράς!!!

Link to comment
Share on other sites

Να μην τη συνδέσω με το κτίριο ; Είσαι σίγουρος ; Εξωτερική είναι η σκάλα μου και ψάχνομαι πως θα τη συνδέσω πιστεύοντας πως είναι προτιμότερο .

Link to comment
Share on other sites

Οι φωτογραφίες είναι από μία οικοδομή στην οποία κάνω αναθεώρηση (δεν ήμουν ο αρχικός μελετητής). Στην πρώτη φωτό φαίνεται η σκάλα ενώ στη δεύτερη το άνοιγμα. Οι αιτίες που άνοιξε είναι απλές, αλλά αυτό το σενάριο το έχω δει σαν πραγματογνώμονας αρκετές φορές!!!

post-2317-131887205708_thumb.jpg

post-2317-131887205771_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι εξωτερική μην την συνδέεις με το κτίριο αλλά κάνε ανεξάρτητη κατασκευή με αρμό. Καταρχήν δεν μπορεί να συνδεθεί με το κτίριο γιατί πρέπει να ανοιχτούν ωπές κ.τλ. αλλά τέτοιες κατασκευές εγώ προσωπικά τις αποφεύγω.

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο είναι να γίνει ανεξάρτητη με αρμό όπως είπαν και οι προλαλήσαντες. Αν τώρα πρέπει οπωσδήποτε να την συνδέσεις (δεν μπορείς να κάνεις τοιχείο στήριξης στο τέλος της), μια λύση που έχω εφαρμόσει σε παρόμοια περίπτωση είναι η παρακάτω (για τις μονάδες κόψτε ένα μηδενικό-σε mm):

 

 

 

κάθε σχόλιο δεκτό....

post-4079-131887205833_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πολύ όμορφη η σύνδεση - λεπτομέρεια του paktimenou.

Μπορείς βέβαια να κάνεις την σύνδεση και με φύτεμα αναμονών.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς βέβαια να κάνεις την σύνδεση και με φύτεμα αναμονών.

Αρη, θεωρείς πως έτσι δεν "σχίζει" η ένωση; Σε περίπτωση μπαζόπλακας η οποία πρέπει να συνδεθεί με υπάρχουσα πλάκα οροφής υπογείου, με πολλές και καλές αναμονές, ποιά πιστεύετε πως είναι η καλύτερη μέθοδος ενάντια στην απόσχιση των δύο τμημάτων;

Link to comment
Share on other sites

ότι και να βάλεις υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σκίσει. Βασικό να κάνεις τρπύπες ανα 12-15 εκ και πάνω.

Εγώ έχω κάνει προσθήκες έτσι και κανένα πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Αφού κάνεις που κάνεις τη στήριξη μέσω χημικών αγκυρίων, γιατί δεν την κάνεις απευθείας μέσω αναμονών (διαμήκεις ράβδοι κατάλληλου μήκους που θα αγκυρωθούν με εποξειδικές ρητίνες).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.