Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοηθεια στo autocad


vicky12

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω πως μπορώ στο autocad να φτιαξω το μονογραμμικο ενος φωτοβολταικού πως θα βρω τις ασφαλειες και τι ασφαλειες θα βαλω στη πλευρα του dc και τι στη πλευρα του ac? υπαρχει καποιο υπόδειγμα μελέτης σε αρχειο autocad να μου στείλετε? ευχαριστω πολυ!!!

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει topic με βιβλιογραφια για φωτοβολταικα.Για αρχη απ'οτι καταλαβα πρεπει να μαθεις να κανεις μελετη φωτοβολταικης εγκαταστασης οποτε θα βρεις αρκετα βιβλια γι'αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Για το ηλεκτρολογικό υλικό που είναι διαθέσιμο καθώς και ενδεικτικά ηλεκτρολογικά σχέδια μπορείς να κοιτάξεις και στους καταλόγους εταιρειών όπως η ΑΒΒ και η Schneider Electric για φωτοβολταϊκά συστήματα.

Πριν πας εκεί όμως θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις-μάθεις πως να κάνεις μια σωστή μελέτη για ένα φωτοβολταϊκό σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολύ για τις συμβουλές σας, επειδγ θέλω να ασχοληθώ με τα τωτοβολταικα συστήματα προσπαθώ να προμηθευτώ και να ενημερωθω ωστε να εχω γνώση επι του θέματος. Εχω ασχοληθεί στη πρακτική μου σε εταιρεια μου εκανε μελετες αυτο που έμαθα ειναι να κάνω χωροθετήσεις,πιστεύετε οτι εαν με προσωπικό διαβασμα καποιος με λίγη εμπειρία μπορεί να ανταπεξέλθει η χρειάζεται οπωσδήποτε εμπειρία.?

Link to comment
Share on other sites

αν περιμένεις βοήθεια απο παλιό κάηκες.Καμιά συμβουλή απο εδώ μέσα αν κολλήσεις κάπου και προχωράς

 

Ξεκινάς, ψάχνεσαι και σιγά σιγά θα βρεις/βρούμε τον δρόμο.Εφόσον έκανες και πρακτική κάποια βασικά τα ξέρεις

Edited by streetas
Link to comment
Share on other sites

Ξεκινα το διαβασμα κ το ψαξιμο για αρχη κ μετα ζητας επισημανσεις..

Μην βασιζεσαι μονο στα σχεδια που θα βρεις, αλλα προσπαθησε κ μεσα απο την δικη εμπειρια να κρινεις ποια ειναι η καλυτρεη λυση βαση με αυτα που εσυ γνωριζεις κ θεωρεις σωστα..

 

Το θεμα με το ηλεκτρολογικο κομματι των φ/β εξαρταται απο εσενα, τι εννοω, αναλογα με το ποσες συστοιχιες θα επιλεξεις ΕΣΥ να εχεις, τι ειδους inverter, εαν ή οχι θες πολλαπλα κουτακια διακλαδωσεων ή οχι, προστασια κλπ. τι θεωρεις εσυ σαν καλυτερη λυση. Οσο αφορα τις ασφαλειες αυτα υπαγορευονται απο την μελετη που θα συνταξεις εσυ κ μονο εσυ, ενα μπουσουλα θα βρεις σιγουρα

Link to comment
Share on other sites

Αν ψάξεις στο forum θα δεις ότι συνάδελφοι με εξειδικευμένες γνώσεις και πλούσια εμπειρία έχουν προτείνει πολύ καλές διπλωματικές εργασίες για τα Φ/Β συστήματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.