Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άρθρο 29 του Γ.Ο.Κ. 85, Ν-1577/18.12.1985, Φ.Ε.Κ. 210/Α/85, Ν-2381/2000


Recommended Posts

Με απλά λόγια ποίος μπορεί να μου εξηγήσει τι είναι αυτό και τι σημαίνει γιατί έχω 2 οικόπεδα από 311 τ.μ. και μου λένε ότι είναι εντός σχεδίου, μη άρτια και μη οικοδομήσιμα. Αν κάνω συνένωση και γίνει ένα οικόπεδο 622 τ.μ. αλλάζει κάτι? Παιδιά καίγομαι γιατί θέλω να τα πουλήσω.. Έχω μεγάλο πρόβλημα!

Link to comment
Share on other sites

Εφ' όσον τα οικόπεδα δεν έχουν αυθαίρετα κτίσματα, μπορούν να πουληθούν όπως είναι. Η αρτιότητα και οικοδομησιμότητα χρησιμοποιούνται στην περίπτωση που θέλουμε χτίσουμε και ορίζονται εκτός των άλλων απο ειδικές διατάξεις της κάθε περιοχής.

Οπότε πάτε σε έναν τοπογράφο να σας κάνει ένα τοπογραφικό διάγραμμα(που θα χρειαστεί έτσι κι αλλίως στην πώληση), και να σας λύσει υπεύθυνα και με λεπτομέρεια όλες τις απορείες.

Link to comment
Share on other sites

Έχω τα τοπογραφικά υπομνήματα.. Είναι δύο οικόπεδα του ίδιου ιδιοκτήτη τα οποία το καθένα ξεχωριστά είναι μη άρτια και μη οικοδομήσιμα.. Χαρακτηριστικά στο υπόμνημα αναφέρει ότι κανόνας αρτιότητας είναι Ε=500,00 τ.μ. , Π=15,00 μ. Αν ενωθούν τα οικόπεδα καλύπτουν τον κανόνα αρτιότητας.. Γίνεται συνένωση?

 

 

*Δεν λέω ότι δεν μπορούν να πουληθούν! Απλά αυτός που θέλει να τα αγοράσει θέλει να χτίσει....

Edited by Haritos
Link to comment
Share on other sites

Ο τοπογράφος γράφει για κάθε ένα οικόπεδο ξεχωριστά ότι είναι μη άρτια και μη οικοδομήσιμα! Αν ενωθούν όμως καλύπτουν και το εμβαδόν του κανόνα που είναι 500 τ.μ. και το οικόπεδο θα είναι 622 τ.μ. και το πρόσωπο σε δρόμο που ο κανόνας λέει 15 μ. και το οικόπεδο έχει 40 μ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου έχει τύχει περίπτωση με 2 μη άρτια... Νομίζω όμως ότι η συνένωση γίνεται, αν και μόνο αν οδηγεί σε αρτιότητα κατά κανόνα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.