Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ωράριο εργασίας ελ. επαγγελματία - Πόσες μέρες και ώρες εργάζεστε;


sdim

Recommended Posts

Απ'ότι ξέρω το ωράριο των περισσότερων ελ. επαγγελματικών μηχανικών είναι σχεδόν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

 

Ποιές μέρες και ώρες εργάζεστε συνήθως;

 

Ας αρχίσω με τον εαυτό μου:

 

Έχω σχεδόν 7 εργάσιμες (την Κυριακή δεν δουλεύω πάντα).

 

Την Κυριακή τα ρολά του γραφείου κατεβασμένα, πηγαίνω στο γραφείο μόνο για εκκρεμότητες και μόλις τελειώσω φεύγω.

 

Τις υπόλοιπες μέρες αρχίζει το πρόγραμμά μου το πρωί, φεύγω από το σπίτι το αργότερο κατά τις 9 και επιστρέφω 9-10 το βράδυ με μια ώρα διάλλειμα για φαγητό.

 

Τις επίσημες αργίες κλείνω εκκρεμότητες μόνο αν επείγουν.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Επίσημο ωράριο για το γραφείο (δηλαδή τις ώρες που λέω ότι είναι ανοιχτό):

 

Δευτέρα και Τετάρτη 8:30-14:00

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30-14:00 και 18:00-20:30

(σχεδόν αντίστοιχο με των τοπικών καταστημάτων).

 

Στην πραγματικότητα ίσως είμαι και τα απογεύματα που παρέλειψα.

 

Γενικά το βράδυ φτάνει τουλάχιστον 9 ή και μέχρι 11.

 

Σαββατοκύριακα κάνω τοπογραφικά, αυτοψίες, κλπ

 

Σφήνα σε όλα αυτά ανεξαρτήτως μέρας και ώρας αυτοψίες για εκτιμήσεις τραπεζών.

 

Έξω από όλα αυτά, στον "ελεύθερο χρόνο" μου ασχολούμαι με παραπλήσιες ή και άσχετες δουλειές στον Η/Υ (όχι χόμπι)

 

Συνήγορος σε αυτά το επάγγελμα της γυναίκας μου (πρωί και απόγευμα όλες τις εργάσιμες και πάντα φέρνει δουλειά για το σπίτι), συχνά τελειώνουμε μαζί κατά τις 12 το βράδυ.

Edited by dimitrispsi
Link to comment
Share on other sites

Μπραβο δουλεια.....Χαιρομαι!Υπαρχει ελπιδα και για τους υπολοιπους λοιπον.Να ρωτησω εγω ποσα χρονια εχετε γραφεια?

Link to comment
Share on other sites

Εχω δικό μου γραφείο από το 1999 , μεχρι τότε χρησιμοποιούσα το σπίτι των γονιών μου Ερχομαι στο γραφείο περίπου στοις 9 το πρωί και φέυγω στις 3 μ.μ (δεν ειμαι συνέχεια στο γραφείο αφού πηγαίνω και για μετρήσεις. Ξαναναπάω στις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ Και μετά συνεχίζω το βράδυ όταν η οικογένεια μου πάει για ύπνο περίπου από τις 10 μέχρι τις 3 το πρωί Το Σαββάτο και τις Κυριακές δεν δουλεύω το βράδυ Επίσης την τετάρτη το απόγευμα συνήθως δεν παω γραφείο αλλά κάνω προπόνηση με την ομάδα των παλαιμάχων της πόλης μου καθώς και κάποιες κυριακές πάω για φιλικά παιχνίδια με την ομάδα. Αυτό είναι το πρόγραμμά μου από το 2000 και μετά (με μικρές παρεκλίσεις το καλοκαίρι) με την διαφορά ότι όσο ήμουν ενεργός ποδοσφαιριστής μεχρι πριν 5 χρόνια , πήγαινα μετά τις 9 για προπόνηση τουλάχιστον τρια απογέυματα και συνέχιζα μετά την δουλειά και την Κυριακή δεν δούλευα σχεδόν καθόλου Διακοπές έχω πάει 3 μέρες μετά τον γάμο μου και 3 μέρες πρόπερσι το καλοκάιρι και μια εβδομάδα τα χριστούγενα του 2000 . Ομως έχω την τύχη να ζω σε ένα υπέροχο μέρος που ακόμα και όταν δουλέυω στο πεδίο εκτός γραφείου , αποτελεί χαρά λόγω των περιοχών που επισκεύπτομαι .

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Μπραβο δουλεια.....Χαιρομαι!Υπαρχει ελπιδα και για τους υπολοιπους λοιπον.Να ρωτησω εγω ποσα χρονια εχετε γραφεια?

 

Δεν είναι τόσο θέμα πελατείας όσο θέμα όρεξης για σωστή δουλειά. Πολλές ώρες αναλώνονται στο διάβασμα νομοθεσίας και παρακολούθηση εξελίξεων. Και αυτό δουλειά είναι, όπως ο Γιατρός πρέπει να είναι ενημερωμένος για την δουλειά του έτσι οφείλουμε να είμαστε εμείς.

 

@George Micheal

To βραδινό ωράριο το είχα για χρόνια, αλλά συνήθως λόγω του διδακτορικού. Προσπαθώ να το περιορίσω αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα, μόλις τελείωσα για σήμερα. Σπάνια, 2-3 φορές τον χρόνο, προβαίνω και σε ολονυχτία για να προλάβω να παραδώσω μελέτη στην πολεοδομία, το παίρνω σερί και κοιμάμαι την επόμενη το μεσημέρι :smile: . Αυτά συμβαίνουν όταν έχω κλείσει ραντεβού σε πολεοδομία και μου έρχονται οι τελευταίες αλλαγές στα αρχιτεκτονικά 1-2 μέρες πριν, ένας τοίχος να αλλάξει σε μονοκατοικία και χρειάζονται 6-8 ώρες για τις διορθώσεις και εκτύπωση των Η/Μ. Δεν πειράζει όμως, δουλειές να υπάρχουν... (πω πω πω, όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε :smile: )

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ δοκίμασα να κόψω την μεταμεσονύχτια δουλειά ύστερα από προτροπή του πεθερού μου , ότι με το να κάνω δουλειά το πρωί ήταν πιο αποδοτικό Αποτέλεσμα ήταν να πάνε όλες οι δουλειές πίσω αφού ακόμα και 7 να πάω στο γραφείο με περιμέναν από έξω και τα τηλέφωνα βροχή Συνήθως στο γραφείο έχω επισκέψεις και επομένως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι κυρίως εκτυπώσεις και λίγη δουλειά που δεν απαιτεί πολύ ησυχία Κυρίως τα πρωινά πάω σε μετρήσεις , υπηρεσίες . Αρα την κύρια δουλειά γραφείου κάνω το βράδυ που έχω απόλυτη ησυχία. Βέβαια κοιμάμαι τουλάχιστον μια ή δυο ώρες το μεσημέρι. Πολλοί συνάδελφοι κυρίως στην επαρχία (εδώ δουλεύουν όλοι περισσότερο μηχανικοί και μη μηχανικοί) ακολουθούν το ίδιο ωράριο ,όπως διαπιστώνω και με έσένα συνάδελφε sdim.Και επειδή το ξέρουμε όλοι , έχω δεκτεί τηλεφ. από συνάδελφο μου εδώ στις 3 το βράδυ , όπως έχω κάνει και εγώ ανάλογο τηλέφωνο Εξάλου έχει ρυθμιστεί πλέον το βιολογικό μου ρολόι και ποτέ δεν κοιμάμαι πριν τις 3 το βράδυ , τόσο που πρέπει να αρχίσω να ξάχνω μήπως μου εμφανίζονται και κυνόδοντες...... Πάντως έχει και τα καλά του αυτό αφού κάποιος που πήγε να κλέψει έναν γείτονά μου τα μεσάνυχτα έγινε αντιληπτός από εμενα και κάλεσα την αστυνομία και τον έπιασαν στα πράσα και φυσικά αποδείκτηκε ότι δεν ήταν ντόπιος.....

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.