Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταλλικός σκελετός από λεπτοτοιχες διατομές


 

Recommended Posts

ειμαι σιγουρος οτι στον εακ υπηρχε σαφεστατη απαγορευση χρησης λετποτοιχων διατομων κατηγοριας 4 σε συστημα που αναλαμβανει σεισμικα φορτια.

 

δεν ξερω τι παιζει με EC αυτη τη στιγμη αν εχει αντιστοιχη απαγορευση.

 

θα βγαλεις ΟΑ???

Link to comment
Share on other sites

δεν καταλαβα τι εννοεις??\

 

για το "απαγορευει" γραψε ακυρο. απλα δεν προβλεπει κατι περαν του q=1

 

edit. αυτη μονο η προβλεψη για q=1 αλλα και λιγο η ασαφεια της παραγραφου παραρτηματος Γ1 νομιζω οτι δεν σε βοηθανε σε επιλογη φορεα αποκλειστικα με κατηγορια 4 διατομες.

Edited by fear1976
Link to comment
Share on other sites

Robot, Rstab, Scia εχουν σιγουρα.....

το robot δεν είχε σίγουρα μέχρι και την 2011. θεωρητικά είχε αλλά δεν τις έλυνε με το τυπολόγιο των λεπτότοιχων παρόλο που επέλεγες να το κάνει. νομίζω στην 2012 το καλύπτει αν και δεν το έχω ψάξει

Link to comment
Share on other sites

λόγω του ότι έχει επιλεχθεί σύστημα ξηρής δόμησης οπότε γλυτώνω αυτόματα τον σκελετό της γυψοσανίδας εσωτερικά και της ινοσανίδας εξωτερικά. Και αν είναι έτσι

 

Με μια γρήγορη ματιά όπως το είδα εγώ και έτσι όπως λες,χάνεις σίγουρα το σύστημα πυροπροστασίας κατά DIN 4102-4,οπότε αυτόματα σταματάμε να μιλάμε για σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

δεν προβλεπει κατι περαν του q=1 (...)

η ασαφεια της παραγραφου παραρτηματος Γ

Ο περιορισμός της κατηγορίας 4 αφορά τις περιοχές πλαστικών αρθρώσεων...

 

Ποιός αναλαμβάνει σεισμικά φορτία;

...γι' αυτό ρωτάει ο AlexisPap ποιός αναλαμβάνει τα σεισμικά φορτία... αν τα σεισμικά φορτία αναλαμβάνονται π.χ. από πλαίσια με δοκούς (που είναι τα πλάστιμα στοιχεία) κατηγορίας 4, τότε πράγματι δεν επιτρέπεται για q>1 όπως είπες (no) fear...

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω απολυτα, απλα θεωρω οτι η διατυπωση της παραγραφου Γ1 (περιοχες πιθανων και ενδεχομενων πλ. αρθρωσεων)περιπλεκει το πραγμα.

 

τι εννοει? οτι για να βαλω λεπτοτοιχες(κατηγ 4) και q=1 δεν πρεπει να εχω περιοχες που πιθανα να δημιουργηθουν πλ. αρθρωσεις??

 

καταρχας με την εννοια πλ.αρθρωσης εννουμε την θεση οπου η διατομη μας διαρεει.

 

μα ενδεχομενες πλ.αρθρωσεις (τουλαχιστον μια) εχουμε σε ολους τους φορεις (δυνητικα) και ειναι θεμα εντατικης καταστασης (ακομη και σε ισοστατικους φορεις οποτε εχουμε και δημιουργια μηχανισμου και πιθανη καταρευση)

 

εγω μπορει να εχω λυσει ελαστικα το φορεα μου ομως η εντατικη κατασταση που θα προκυψει απο σεισμο να υπερβει τα μεγιστα.

 

δεν μπορει να εννοει οτι εχουμε κατσει και κανει πλαστικη αναλυση για να προβλεψουμε αυτες τις περιοχες (καθως ουτε η κατηγ3 ειναι για πλαστικη αναλυση)

 

με αλλα λογια το συμπερασμα ειναι σαν να σου απαγορευει να βαλεις κατηγ.4 στον κυριως φεροντα οργανισμο, παρα μονο σε δευτερευοντα στοιχεια (μηκιδες τεγιδες κλπ)

 

να το πω αλλιως. οταν χρησιμοποιουμε 1,2,3 (ακομα και η 3 βεβαια δεν εχει καμμια θεση σε πλαστικη αναλυση!) εχουμε βρει τις περιοχες σχηματισμου πλαστικων αρθρωσεων???

 

οχι βεβαια (εκτος ειδικων μελετων), ελαστικη αναλυση κανουμε,

και για κατηγ1-2 μπορουμε να κανουμε πλαστικη διαστασιολογηση ενω για 3 μονο ελαστικη.

 

αρα οταν στις συνηθεις μελετες οπου καποιος μπορει να μην εχει προβλεψει περιοχες πλ.αρθρωσεων ουτε να εχει κανει πλ. διαστασιολογηση (σε κατηγ3), με ποιο σκεπτικο βλεπεις οτι επιτρεπει την κατηγ4?

Edited by fear1976
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.