Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση εντός ζώνης 500 χωρίς πρόσωπο.


Recommended Posts

Αν θελεις να κανεις κατατμηση,δηλ. αν δεν ειναι κληρος ή εξ αναδασμου, δημιουργεις νεα,μετα τον 3212 γηπεδα, οπότε χρειαζεσαι προσωπο 25 η 45 μετρα σε δρομο,οπως ο νομος τους οριζει. Εσυ δεν μπορεις να κανεις ρυμοτομηση ουτε να δημιουργησεις δρομους ιδιωτικους και να τους θεωρησεις σαν "προσοψη" στα κατατμημενα, εστω και αν κανεις δουλείες διελευσης, αφου ο νομος οριζει το είδος των δρομων που πρεπε ινα εχειςπροσοψη. Εχεις πει οτι τα 27 στρ.ειναι τυφλα, αρα δεν εχουν ουτε αγροτικο δρομο. Για την διαθηκη - οχι- αφου το 2003 υπηρχαν 27 στρ. και παρεμειναν 27 μεχρι το2009 Αν επιθυμεις τοσο πολυ να χτισεις, χρησιμοποιησε την διαταξη του 3212 ,οτι δηλ. με τον ορο οτι επιτρεπεται η κατατμηση μπορεις να χτισεις πολλαπλασια της αρτιοτητας μειωμενα κατα 20% [ελπιζω οτι θυμαμαι σωστα τα νουμερα]. Εν τελει δε,αφου σε 3 μερες ληγει η διαβουλευση για τα εκτος σχεδιου, μαλλον ολα αυτα θα ανηκουν στην ιστορια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καταρχάς σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνεις.

 

Δεν επιθυμούν προς το παρόν να κτίσουν απλά άλλη αξία θα έχει η γη αν πάρουν αγροτεμάχιο και άλλο αν πάρουν γήπεδο.

 

Να σε ρωτήσω μιας και σαν νομικός θα ξέρεις γιατί αναφέρεις ότι το 2003 υπήρχαν 27 στρέμματα από την στιγμή που η διαθήκη θα ανέφερε ότι κάθε παιδί παίρνει ένα συγκεκριμένο τμήμα και όχι όλα μαζί εξ αδιαιρέτου.

 

Η διαθήκη δεν αποτελεί αποδεικτικό μίας (συγχωρέστε με για την φράση) << χοντρικής κατάτμησης>>? ή για να αποδειχθεί κατάτμηση χρειάζεται απαραίτητα και τοπογραφικό διάγραμμα (ίσως αφελής ερώτηση).

Link to comment
Share on other sites

Η διαθήκη λέει (όπως μας έγραψες) ότι αφήνει τα 27 στρ εξ αδιαιρέτου σε όλους.Οπότε οποιαδήποτε πράξη κατάτμησης τώρα για να μοιραστούν θα καταστήσει τα νεα γήπεδα μη οικοδομήσιμα γιατί δεν έχουν πρόσωπο σε δρόμους που αναφέρει το 270 Δ (μέσω του 3212)Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.(δυστυχώς).

Link to comment
Share on other sites

Την διαθήκη δεν την έχω στα χέρια μου την έχει η δικηγόρος και θα την πάω τη δευτέρα για να μου πει τι γράφει ακριβώς. Ρωτάω όμως για να μαθαίνω κιόλας.

 

Υπάρχει διαφορά αν λέει: "αφήνω στα 5 παιδιά μου τα 27 στ. εξ αδιαιρέτου" και από το αν έλεγε "αφήνω στο Α παιδί μου το βόρειο τμήμα που συνορεύει με τους ... και τους... με πλευρές τάδε και τάδε ,Στο Β το δυτικό τμήμα και ούτω καθεξής"

 

Σαν να έχει κάνει μια (συγχωρέστε ξανά για την φράση) << χοντρικής κατάτμηση>> από μόνος του χωρίς τοπογράφο?

Link to comment
Share on other sites

Γεωργιε, παρε απο Δευτερα την διαθηκη και τα ξαναλεμε...παμε τωρα να δουμε τον Παναιτωλικο...Καλο απογευμα σε ολους

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που η ημερομηνία θανάτου είναι το 2009, ακόμα και εάν η διαθήκη προέβλεπε διανομή του αρχικού αγρού, η ημερομηνία δηιμουργίας των νέων αγροτεμάχιων θα ήταν το 2009 άρα απαιτούνται όσα προβλέπει ο 2312/2003 (πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο). Εάν η διαθήκε αφήνει ποσοστά εξ αδιαιρέτου, πάλι στα ίδια φτάνουμε καθώς για να κάνουν κατάτμηση σήμερα οι κληρονόμοι, απαιτείται πρόσωπο. Αρα το μεγάλο κομμάτι ΔΕΝ μπορεί να κατατμήθεί με βάση τα στοιχεία που μας δίνεις.

Επίσης , τα αγροτεμάχια του ενός στρέμματος δεν είναι οικοδομήσιμα και ούτε με συνένωση δύο εξ αυτών προκύπτει άρτιο αγροτεμάχιο καθώς δεν προυφίσταται τοθ 1977 όπως απαιτεί η παρέκκλιση.

Link to comment
Share on other sites

Thanks dimitris 80. (αυτό που φοβόμουν).

 

Πληροφοριακά Η διαθήκη αναφέρει ότι αφήνει συγκεκριμένα τμήματα στα παιδιά του.

 

Ερώτηση: κατάτμηση για την δημιουργία μη άρτιων επιτρέπεται (αν θυμάμαι καλά όχι) έτσι ώστε μετά να τα συνενώσουμε και να δημιουργηθούν για τα τρία παιδιά που είδη κατέχουν στην πρόσοψη από ένα στρέμμα άρτια και οικοδομήσιμα?

Edited by MAZANAKIS GEORGE
Link to comment
Share on other sites

Τα τρία γήπεδα του ενός στρεμματος δεν είναι άρτια και ούτε μπορούν να γίνουν με απόσπαση τμημάτων από το μεγάλο ακίνητο καθώς δεν υπάρχει το πρόσωπο κατά την έννοια του 3212/2003.

Link to comment
Share on other sites

Τα τρία μικρά έχουν πρόσωπο γύρω στα 30 μέτρα το καθένα σε (μάλλον) κοινοτικό δόμο (που ελάχιστο πρόσωπο ο κανόνας θέτει τα 45 )

 

Επομένως οι μόνες λύσεις που βλέπω είναι

 

α) εξ' αδιαιρετου

 

β)να συνενωθούν τα τρία μικρά (συνολικό πρόσωπο γύρω στα 90 μέτρα και εμβαδόν 3 στρέμματα) και (αν γίνεται) ένα κομμάτι από το μεγάλο έτσι ώστε στην πρόσοψη να δημιουργηθούν 2 οικόπεδα με πρόσωπο 45 μέτρα το κάθε ένα και εμβαδόν 4 στρέμματα.

Ενώ το υπόλοιπο που θα μείνει από το μεγάλο θα το μοιραστούν τα άλλα παιδιά (με τον κάτοχο του τρίτου μικρού αγροτεμαχίου να παίρνει μεγαλύτερο ποσοστό από την στιγμή που παραχώρησε ένα στρέμμα και μάλιστα προσόψεως).

 

γ) κατατμίζω και παίρνουν απλά αγροτεμάχια

 

αν βλέπεται άλλη λύση please be my guess....

Edited by MAZANAKIS GEORGE
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.