Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση εντός ζώνης 500 χωρίς πρόσωπο.


Recommended Posts

Καλησπέρα σας συνάδελφοι.

Ελπίζω να με βοηθήσετε στο παρακάτω πρόβλημα που μου έφερε ένας οικείος μου.

 

έχουμε ένα αγροτεμάχιο 27 στρεμμάτων που άφησε ο πατέρας με διαθήκη πριν το 2003 (θα άλλαζε κάτι αν η διαθήκη ήταν μετά το 2003) στα πέντε παιδιά σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από οικισμό ( <2000 κατοίκους ). Το αγροτεμάχιο δεν έχει καθόλου πρόσοψη σε κοινοτικό η αγροτικό δρόμο επειδή είδη ο πατέρας είχε παραχωρήσει από ένα στρέμμα στα τρία από αυτά στην πρόσοψη (η οποία βλέπει σε κοινοτικό δρόμο) (πρόσοψη ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ μήκους 85 μέτρων). Τα αδέρφια συμφώνησαν να αφήσουν να περάσει ένας δρόμος 4 μέτρων καταμεσής για να μπορέσουν να εξυπηρετηθεί όλο το αγροτεμάχιο.

 

Μπορώ να κάνω κάτι για να δημιουργηθούν άρτια ΚΑΙ οικοδομήσιμα γήπεδα;

 

αν όχι μπορώ τουλάχιστον για τα τρία από τα πέντε παιδιά πού είδη κατέχουν από ένα στρέμμα να προσαρτήσω και το μέρισμα που τους αναλογεί για να αποκτήσουν τα τμήματα του ενός στρέμματος που είδη κατέχουν αρτιότητα;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτο που μετραει δεν ειναι η ημερομηνια συνταξης της διαθηκης, αλλα η ημερομηνια θανατου,δηλ. αν ειναι πριν ή μετα τον ν. 3212. Επομενως με θανατο πριν τον 3212 το μεγαλο γηπεδο ειναι αρτιο και οικοδομησιμο, εστω και αν δεν εχει προσωπο. Για τα αλλα τρια με εμβαδον 1000 τμ το καθενα, νομιζω οτι στη ζωνη απαιτειται εμβαδον τουλαχιστο 2000 τμ. με καποιες παρεκλίσεις,αναλογα πότε εγιναν τα σχετικα συμβόλαια

. Ας μας πεις τις κρισιμες ημερομηνιες και επανερχομαστε.

Link to comment
Share on other sites

Για να υπαχθεί ένα γήπεδο στην παρέκκλιση που αφορά την ζώνη των 500 μ. πρέπει να προυφίσταται της 24-4-77. Επίσης η ζώνη των 500 αφορά το όριο οικισμού προ του 1923.

Από την στιγμή που το συνολικό γήπεδο δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο ο οποίος να μπορεί να θεωρηθεί κοινόχρηστος σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουμε πολλές φορές αναφέρει στο forum (αποδειξη ύπαρξης προ του 1923, διάνοιξη με δημόσια δαπάνη κλπ κλπ.) δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει κατάτμηση σήμερα.

Στην διαθήκη τα τέκνα λαμβάνουν ποσοστό εξ αδιαιρέτου ή τμήματα του γηπέδου??

Link to comment
Share on other sites

ο θάνατος ήρθε κάπου στο 2009 επομένως ξεχνάμε αρτιότητα σε τυφλά αγροτεμάχια οτιδήποτε και αν αναφέρεται στη διαθήκη? Δηλαδή η διαθήκη δεν αποτελεί αποδεικτικό ότι το αγροτεμάχιο ήταν υφιστάμενο του 2003?

 

Για τα 2000 τ.μ. ισχύει και οι παρακλήσεις δεν μας βοηθάνε, απλά ήθελα να μάθω αν μπορώ να προσαρτήσω κάποιο κομμάτι από το μεγάλο αγροτεμάχιο έτσι ώστε τουλάχιστον τα τρία από τα πέντε παιδιά να πάρουν άρτιο γήπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη80 με πρόλαβες για τις παρακλήσεις.

Από ότι έχω καταλάβει (δεν έχω διαθήκη στα χέρια μου ακόμα ) αναφέρει ότι αφήνει το αγροτεμάχιο και στα 5 παιδιά. Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ τι θα άλλαζε στις δύο περιπτώσεις που αναφέρεις?

Edited by MAZANAKIS GEORGE
Link to comment
Share on other sites

Το αγροτεμάχιο δεν έχει καθόλου πρόσοψη σε κοινοτικό η αγροτικό δρόμο επειδή είδη ο πατέρας είχε παραχωρήσει από ένα στρέμμα στα τρία από αυτά στην πρόσοψη (η οποία βλέπει σε κοινοτικό δρόμο) (πρόσοψη ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ μήκους 85 μέτρων).

Δες την ημερομηνία από την τελευταία μεταβίβαση με την οποία έγραψε ο πατέρα αυτά τα κομμάτια

αυτή θεωρείται η ημερομηνία δημιουργίας του υπολοίπου χωραφιού

 

και απάντησε μας για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε

 

Link to comment
Share on other sites

α] Διορθωνω ανωτερω οπου ημερομηνια "θανατου" σε ημερομηνια "κατατμησης " [mea culpa]

β] Το σχημα φαινεται να εχει ως εξης.Οι Α, Β,Γ εχουν τμημα αυτοτελες 1000 τμ. ο καθενας. Με την διαθηκη κληρονομουν αυτοι και οι Δ και Ε,εξ αδιαιρετου, τα 27 στρεματα που εμειναν μετα τις μεταβιβασεις των τριων τεμαχιων. Θεωρωντας λογικο οτι αυτες εγιναν πριν τον 3212, τοτε και τα 27 στρ. ειναι αρτια,εστω και χωρις προσωπο Ωστε, τοτε αν συνενωθουν ο Α και ο Β εχουν τα 2000 τμ που χρειαζονται .Μενει απεξω ο Γ και εξακολουθουν τα χτιζουν τα 27 στρ. Τα δινουν στον Γ και αυτος χτιζει εκει., εχοντας σαν διοδο το Γ τεμαχο [απο το οποιο θα δοσει μικρο ποσοστοσε τριτο για να διαφοροποιηθει η ιδιοκτησία] και να μην θεωρηθει ενιαιο. Σε αλλο σχημα,παιρνουν ο Α και Β απο τον Γ το δικο του τεμαχιο και συνενωνονται και παιρνει ο Γ τα27,με διοδο απο τους αλλους. Λυσεις υπαρχουν,σιγουρα και άλλες,αρκει να συμφωνουν μεταξυ τους.

Link to comment
Share on other sites

Δες την ημερομηνία από την τελευταία μεταβίβαση με την οποία έγραψε ο πατέρα αυτά τα κομμάτια

αυτή θεωρείται η ημερομηνία δημιουργίας του υπολοίπου χωραφιού

 

και απάντησε μας για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε

 

 

Τα μικρά αγροτεμάχια γράφτηκαν ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ του 1986 επόμενος θεωρούμε ότι το μεγάλο αγροτεμάχιο υφίσταται του 2003 και συνεπώς δεν μας επηρεάζει που είναι τυφλό από την στιγμή που θα βλέπει σε ιδιωτικό δρόμο και μπορώ να το κατατμήσω όπως θέλω έτσι ώστε να δημιουργηθούν τεσσάρια γήπεδα (ή δυάρια μιας και είναι μέσα στην ζώνη των 500) ?

Edited by MAZANAKIS GEORGE
Link to comment
Share on other sites

τα 27 στρ.χτιζουν γιατι ύφιστανται πριν τον 3212. αν και δεν εχουν προσοψη πουθενα Εχει ηδη αναφερθει οτι δεν εχουν προσοψη. Οποιο γηπεδο δημιουργηθει σημερα θα πρεπει να εχει τις προυποθεσεις του 3212- και τα 27 στρ. δεν τις εχουν. Αυτοςο ιδιωτικος δρομος ποιος ειναι

Link to comment
Share on other sites

τι εννοείς ότι δεν έχουν τις προϋποθέσεις τα 27 στρέμματα; Δηλαδή τα κομμάτια που θα κατατμήσω δεν θα είναι άρτια επειδή δεν υφίστανται πριν τον 3212? Δεν αρκεί που το αρχικό αγροτεμάχιο υφίσταται? Θα άλλαζε κάτι αν στη διαθήκη προσδιόριζε (χοντρικά) πιο κομμάτι παίρνει κάθε τέκνο?

 

Ο ιδιωτικός δρόμος είναι αυτός που ΘΑ χαραχθεί και ΘΑ περνάει καταμεσής του αγροτεμαχίου για να εξυπηρετούνται και τα 5 αδέρφια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.