Μετάβαση στο περιεχόμενο

επιπλέον παράταση;


Recommended Posts

Προς παράταση της ρύθμισης για τα αυθαίρετα

RE+D Magazine

16-02-2012, 07:17

Ολα τα δεδομένα είναι ανοικτά σχετικά με την παράταση της διαδικασία για την τακτοποίηση αυθαιρέτων η οποία δεν πάει και πολύ καλά το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της θύελλας στην οικονομία και του φόβου ότι η χρεοκοπία είναι προς των πυλών. Η προθεσμία λήγει σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα, και όποιος πρόλαβε - πρόλαβε, εκτός κι αν το ΥΠΕΚΑ προχωρήσει σε νέα παράταση με την ελπίδα να ενταχθούν στη ρύθμιση περισσότεροι ιδιοκτήτες.

Μέχρι στιγμής οι δηλώσεις δεν έχουν ξεπεράσει τις 250 χιλ. κι αν και τα έσοδα που εκτιμώνται θα ξεπεράσουν ίσως τα €2 δισ. εντούτοις υπάρχουν πολλά ακίνητα που δεν έχουν τακτοποιηθεί.

Οι μηχανικοί προτίθενται να ζητήσουν ακόμη και ετήσια παράταση της διαδικασίας.

Πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες η... κίνηση στα γραφεία των μηχανικών δεν είναι και πολύ μεγάλη. Ακόμη και κάτω από 1.000 την ημέρα έχουν πέσει οι δηλώσεις ενώ σε μερικές περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τις 200.

Οι εξελίξεις στην οικονομία δεν ευνοούν τη διαδικασία η οποία έχει τελματώσει εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας των πολιτών.

Link to comment
Share on other sites

ναι ρε παιδια παραταση θα δωθει σιγουρα......εδω ακομη βγαζουν διευκρινησεις, εγκυκλιους και κανουν το οτιδηποτε μπας και ξεκινησουν να τα δηλωνει ο κοσμος .... και μενουν κ μερικα θεματακια που δεν εχουν διευκρινησει ακομη τι γινεται - τα εξ αδιαιρετου...

 

το θεμα δεν ειναι να δοθει μονο παραταση αλλα και διευκρινησεις για το πως θα δηλωσουμε τα εξ αδιαιρετου που ειναι κ το μεγαλυτερο μερος των αυθαιρετων

Link to comment
Share on other sites

Επίσης οι αυθαίρετες κατασκευές του ίδιου του δημοσίου και των ΟΤΑ που χρησιμοποιούνται σαν σχολεία ή γυμναστήρια παρόλο που δεν θα πληρώσουν τίποτε ακόμη δεν έχουν δηλωθεί. Για την ακρίβεια ακόμη δεν έχουν συνεδριάσει τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια για να ξεκινήσουν οι αναθέσεις!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι τι συμβαίνει στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί παράβολο αλλα δεν έχει πληρωθεί? Μπορεί να πληρωθεί στα πλαίσια της νέας παράτασης, ή αναγκαστικά εως το τέλος φεβρουαρίου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.