Μετάβαση στο περιεχόμενο

τροποποίηση δήλωσης αυθαιρέτου με τον Ν.4014/11


Recommended Posts

Κάνε τις διορθώσεις που θέλεις στα φύλλα καταγραφής.

Ξαναστείλε τη δήλωση.

Θα δεις ότι, θα αλλάξει το πρόστιμο και αφού βεβαιωθείς ότι, έτσι είναι πράγματι, τότε κάνε αποδοχή.

Θα παραμείνει σε προσωρινή υπαγωγή και θα υπάρχει "αυτό το μικρό ποσό" ανεξόφλητο.

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συνάδελφοι στην περιπτωση μου ομως που περιεγραψα στην αρχη του post έχω λιγότερα τ.μ. από τα αρχικά που είχα δηλώσει. Λοιπόν σε αυτη την περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα που το πρόστιμο θα βγεί χαμηλότερο?? το ιδιο προβλημα αντιμετωπίζει και ενας φιλος μου συνάδελφος ο οποιος εκ λάθους εβαλε τιμή ζώνης 700 ενώ η πραγματικη τελικα ηταν 650..

ευχαριστώ

 

Ούτε στην περίπτωση αυτή υπάρχει πρόβλημα.

Επαναπροσδιορίζεται το συνολικό πρόστιμο από το σύστημα σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δεν ξέρω αν για το δικό μου πρόβλημα υπάρχει λύση. Συνέβη τις πρώτες μέρες που ίσχυσε ο νόμος. Είχα λοιπόν ένα κτίριο το οποίο βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό μεσαίας πολιτ. αξίας. Ο πελάτης μου θέλει να το πουλήσει και γι΄αυτό τακτοποιεί τις αυθαιρεσίες του. Κατά λάθος δεν δήλωσα ότι βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό. Έτσι η δήλωση έγινε δεκτή. Αυτή τη στιγμή ο πελάτης μου ετοιμάζεται να πληρώσει την 3η δόση. Πρέπει να του πω να σταματήσει να πληρώνει ώστε να ακυρωθεί η δήλωσή του και να προχωρήσω σε νομιμοποίηση αυθαιρέτων μέσω οικοδομικής αδείας ή να περιμένω μήπως αλλάξει κάτι και επιτραπούν οι δηλώσεις στους παραδοσιακούς? Λένε πως πρώτα πρέπει να εγκριθούν από επιτροπή. Το κακό είναι πως εάν περιμένω και δεν γίνει τίποτα οι δώσεις θα μεγαλώνουν. Πρόβλημα ε? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν είναι εξολοκλήρου νέο κτίσμα αλλά προσθήκες σε υφιστάμενο και οι προσθήκες αυτές ταιριάζουν αισθητικά στο παραδοσιακό ύφος του χωριού τότε δε νομίζω να έχεις πρόβλημα με την επιτροπή.Το μόνο είναι η σίγουρη καθυστέρηση.Για να μετατραπεί η διαδικασία από λάθος σε σωστή μάλλον θα πρέπει να μετατρέψεις τη δήλωση σε παραδοσιακού οικισμού.Θεωρητικά τώρα είναι ψευδή και αν την ελέγξουν θα την ακυρώσουν και θα του επιβάλλουν τα μεγαλύτερα πρόστιμα και θα είναι και κατεδαφιστέα.Πρέπει να το συναποφασίσετε.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έστελνα fax στο ΤΕΕ αναλύοντας το πρόβλημα μου. Θεωρώ πως δεν έφταιγες, μιας και από ότι θυμάμαι στην αρχή του νόμου δεν είχε επιλογή για παραδοσιακό ή όχι. Μετά δημιουργήθηκε το κουτάκι επιλογής.Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Στην αρχή δεν επιτρεπόταν καθόλου σε παραδοσιακό οπότε αν το στηρίξεις εκεί ,σημαίνει ότι είναι ψευδή δήλωση από την αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα και εγώ...ξέρει κανείς εάν μπορεί μία δήλωση η οποία είναι σε προσωρινή υπαγωγή μπορεί να μεταφερθεί από έναν μηχανικό σε έναν άλλο?και πως?μέσω τεε?

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εκτός από μας, μάλλον βαράνε και στο ΤΕΕ υπερωρίες... εκτός κι αν δουλεύουν απο το σπίτι...!!! και τα έχουμε παρεξηγήσει τα "παιδιά"...

Είχα υποβάλλει μία ολοκληρωμένη υπαγωγή εδώ και 10 μέρες... την οποία ήθελα να επεξεργαστώ περαιτέρω γιατί ανακάλυψα ένα λάθος... έστειλα το FAX την Πέμπτη αργά το μεσημέρι, περίμενα Παρασκευή τίποτα, Σάββατο τίποτα και η δήλωσή μου άνοιξε σήμερα (ΚΥΡΙΑΚΗ) το απόγευμα και επέστρεψε σε προσωρινή υπαγωγή....!!!!!!!

Μωρέ μπράβο...

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.