Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποια είναι το "νορμάλ" κόστος φ/β εγκαταστάσεων?


kostinio11

Recommended Posts

Ερώτηση: Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει τιμές για εγκατάσταση με trackers mechatron πάνελ γερμανικά και κινέζικα επώνυμα. Βρίσκω διαφορές εώς και 40.000. Η κάποιος πάει να μου φάει χρήματα η κάποιος πάει να μου βάλει χάλια υλικά?

Αν θέλει κάποιος μου στέλνει και pm

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το φωτοβολταϊκό δεν είναι φέτα να πεις ο Σκλαβενίτης το έχει τόσο και ο Βασιλόπουλος τόσο.

Έχει σημασία να συγκρίνεις ίδια πράγματα.

Και το πάρκο δεν αποτελείται μόνο από βάσεις, πανέλα και inverter. Υπάρχει πλήθος άλλων υλικών που μπορούν να παίξουν ρόλο στην τιμή.

Παράδειγμα τα Αντικεραυνικά ή το σύστημα ασφαλείας.

Edited by chris_gr
Link to comment
Share on other sites

Και το πάρκο δεν αποτελείται μόνο από βάσεις, πανέλα και inverter. Υπάρχει πλήθος άλλων υλικών που μπορούν να παίξουν ρόλο στην τιμή.

 

Σωστός...

Και παίζει μεγάλο ρόλο το πόσο σωστά θα εφαρμοστούν όλα αυτά. Από ανειδίκευτους και ότι να 'ναι? Από ειδικευμένους και έμπειρους?

Θα επιλέξεις εταιρεία που ήταν εδώ χθες και έχει προοπτική να είναι και αύριο?....Όλα αυτά πληρώνονται.

Link to comment
Share on other sites

ειδικος δεν ειμαι αλλα αν ημουν στη θεση σου θα ζητουσα αναλυτικη προσφορα: υλικα τιμη ΦΠΑ εργασια,αναλυτικα ανα φαση εργου

μιλαμε για δουλειες πολλων ευρω και η ποιοτητα πρεπει να ειναι αδιαπραγματευτη

Link to comment
Share on other sites

Ωραία. Πάνελ- γερμανικά,και λέμε γερμανικά. tracker μονοαξονικά, MECHATRON η MECASOLAR η DEGER. Inverters SMA, καλώδια LAPP για φωτοβολταΐκά και ότι προβλέπεται για αυτά. Αντικεραυνικά τα καλύτερα.

Εκτός απο αυτο σας είπα οτι με τα ίδια υλικά έχω διαφορές 30.000. Και πες μου την τιμή για το φτηνό σύστημα ασφαλείας και το ακριβό. Δεν είναι οι διαφορές αυτές που σου λέω

Link to comment
Share on other sites

Εάν η μόνη διαφορά είναι τα πάνελ τότε 30.000 είναι μια λογική διαφορά για γερμανικό πάνελ που παράγεται στη Γερμανία σε σχέση με κινέζικο επώνυμο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω ποιο είναι το μέγεθος του έργου αλλά ίσως ούτε αυτό να είναι αρκετό για να δικαιολογήσει μια τέτοια διαφορά.

Όπως επίσης είναι υπερβολικό να σκέφτεσαι ότι "κάποιος πάει να σου φάει χρήματα".

 

Σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να υπάρχει αυτό που λέμε "υγιές κέρδος".

Στην "μπίζνα" των φωτοβολταϊκών, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 3 - 4 χρόνια, όλα αυτά που θεωρούνται αυτονόητα σε άλλους κλάδους, εδώ δυστυχώς δεν είναι.

Πολλές από τις πάνω από 1000 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις (ενώ η αγορά δεν "αντέχει" πάνω από 50 - 100 κατά την άποψή μου), είναι διατεθειμένες να πουλήσουν (εξοπλισμό και υπηρεσίες), στο όριο του κόστους ή και κάτω από αυτό, στο όνομα του να κάνουν ένα καλό "reference" στην αγορά ή προσπαθώντας να κερδίσουν λίγο ακόμη χρόνο στη αγορά "τουμπάροντας" απλά μια επιταγή για λίγο πιο πέρα....

Τρανή απόδειξη για αυτή την παράλογη κατάσταση είναι ότι ενώ η εγκατεστημένη ισχύς "σπάει" το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι εταιρείες "βαράνε κανόνια" επίσης η μία μετά την άλλη!....Ας μην επεκταθούμε όμως περισσότερο...

 

Στην "περίεργη" αυτή συγκυρία, υπάρχουν δύο (2) πρόσκαιρα κερδισμένοι.

Τα εργοστάσια (τα οποία ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για αυτή τη κατάσταση) που βρίσκουν πλήθος "εθελοντών" πωλητών - εγκαταστατών να πουλήσουν τα προϊόντα τους όσο - όσο και στη συνέχεια να "πέσουν ηρωικά μαχόμενοι".

Και οι τελικοί καταναλωτές / επενδυτές οι οποίοι παρακολουθούν τους προηγούμενους να "σφάζονται" για το ποιος θα αναλάβει το έργο τους χαμηλώνοντας συνεχώς την τελική τιμή.

Αυτό που δεν ξέρουν βέβαια οι καταναλωτές - επενδυτές είναι ότι τελικά ο πωλητής - εγκαταστάτης που έχει πάρει το έργο "μπιρ - παρά", θα προσπαθήσει να "μειώσει" την χασούρα του όσο μπορεί από την ποιότητα εφαρμογής και από τα παρελκόμενα....και αν δεν το κάνει συνειδητά (γιατί θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα είναι καλός και ευσυνείδητος επαγγελματίας), θα το κάνει υποσυνείδητα γιατί θα τον πιέζουν ο προμηθευτής, ο χρόνος, τα έξοδα, η εφορία, το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ και το "κακό συναπάντημα"....

Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δεν ξέρω πόσο κερδισμένος θα είναι τελικά ο καταναλωτής.....θα δείξει...

 

Άγνωστη λέξη το "υγιές κέρδος" σε αυτήν την αγορά και μην ψάχνεις να βρεις "λογική" και "νορμάλ" στις τιμές που παίρνεις...απλά εκμεταλλεύσου την συγκυρία για να αγοράσεις φθηνά και προσπάθησε να διασφαλίσεις την ποιότητα εφαρμογής - εγκατάστασης.

Link to comment
Share on other sites

Το έργο είναι 100 KW. Προσπαθώ να καταλάβω ποιο θα είναι το υγειές κέρδος για να μπορέσω να καταλάβω, και μέσα απο την προσφορά βέβαια, αυτόν που θα μου δώσει χαμηλή τιμή, θα μου δώσει όντως και "χαμηλή ποιότητα"? Το ίδιο πάνελ το με πόση διαφορά μπορεί να το πάρει ο ένας κατασκευαστής απο τον άλλο? Και τα άλλα υλικά βέβαια

Link to comment
Share on other sites

Για κάθε επιχείρηση ή επαγγελματία το "υγιές κέρδος" μπορεί να είναι διαφορετικό. Πρέπει όμως να είναι κάτι....δεν μπορεί να είναι μηδενικό!

Στην δική σου την ειδικότητα / εργασία, αυτός που δίνει την χαμηλότερη τιμή δίνει την χαμηλότερη ποιότητα?

Είναι το ίδιο καταρτισμένος, αξιόπιστος και έμπειρος σε σύγκριση με έναν ακριβότερο?

Ο ακριβότερος θέλει απλά να φάει τα χρήματα των πελατών του?...ή υπάρχει πράγματι κάποια προστιθέμενη αξία στο "πακέτο" του εξοπλισμού και των υπηρεσιών που προσφέρει? Μήπως αυτό φαίνεται μόνο σε βάθος χρόνου?

 

Δεν υπάρχει "νορμάλ" τιμή....υπάρχει αγορά για όλα τα επίπεδα, όπως υπάρχουν και αυτοκίνητα από 7000 ευρω ως πάνω από 1000000 ευρω.

Αυτό που λέω είναι ότι συνήθως το "φθηνό" και το "ποιοτικό" δεν πάνε παρέα.

Το φθηνότερο δεν είναι πιθανό να είναι και το καλύτερο....αντίστοιχα, κάτι ακριβότερο έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι και ποιοτικότερο.....διαλέγεις και παίρνεις.

Edited by genesis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.