Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση-ρύθμιση δορυφορικής κεραίας


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους!

Ενα τεχνικός που θέλει να κάνει για πρώτη φορά εγκατάσταση & ρύθμιση μιας δορυφορικής κεραίας εκτός από την λειτουργιά του δορυφορικού πεδιομέτρου τι άλλο χρειάζεται να γνωρίζει?

Σημείωση: Δεν έχει κάνει ποτέ ξανά εγκατάσταση δορυφορικού και ούτε έχει παρακολουθήσει κάποια διαδικασία περί αυτού.

Γενικότερα είναι εύκολη διαδικασία ή όχι?

 

Ευχαριστώ θερμά για τις βοήθειες!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου καλησπέρα,

 

Επειδή ασχολούμαι είναι αρκετά εύκολο.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι:

Πεδιόμετρο (χρησιμοποιώ της Satlink-πολύ καλό και προσιτό οικονομικά)

Αλφάδι

Λοιπά εργαλεία (καταβίδια, κλειδιά κτλ)

 

Το αλφάδι χρειάζεται για να τηρήσεις την καθετότητα, ωστε να μην σε παιδέψει.

 

Εάν το φέρεις κάθετα, τότε σε 1-2 λεπτά έχεις βρει και το δορυφόρο

(Α! και να ξέρεις το αζιμούθιο του δορυφόρου - ο Hotbird πχ είναι περίπου 180 μοίρες ανατολικά)

 

Ότι άλλη απορία έχεις πες μου

Link to comment
Share on other sites

@ Ioan_99 Καταρχάς σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση σου αλλά και για την διάθεση σου για βοήθεια. Αν θέλεις στείλε μου στο Email σου, αλλά καλό είναι να τα πούμε εδώ δημοσίως έτσι ώστε να βοηθήσουμε και άλλους συναδέλφους που ενδεχομένως να χρειαστούν κάτι παρόμοιο όπως εγώ στο μέλλον.

 

1.Το πεδιομετρο που αναφέρεις το γνωρίζω και θέλω να το αγοράσω.

2. Αλφάδια απλά μη ηλεκτρονικά έχω ουκ ολίγα όπως και τα λοιπά κατσαβίδια κτλπ.

Η γνώση της εγκατάστασής δεν με προβληματίζει τόσο όσο η ρύθμιση και όποια άλλη γνώση απαιτείται σε αυτά, όπως τι υλικά θα χρειαστείς και αν αυτά που θα αγοράσεις ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου. Αλήθεια γιατί υπάρχουν τόσες μεγάλες διαφορές στον υλικό εξοπλισμό των δορυφορικών συστημάτων από θέμα κόστους?

Edited by NIKOS ASTROS
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, αρχικά όσον αφορά στα πεδιόμετρα:

 

Τα πεδιόμετρα φουσκώνουν τιμές πχ, λόγω ανθεκτικότητας, (πολύ) μεγάλης ακρίβειας κτλ. Εάν έχεις το κεφάλαιο, πήγαινε αγόρασε ένα Promax, αλλά πιστεύω δεν αξίζει να δώσεις 2 χιλιάρικα για πεδιόμετρο.

Το πεδιόμετρο που θα πάρεις, να κοιτάξεις να έχει οθόνη (δεν χρειάζεται να είναι HD προφανώς), ώστε να διαπιστώνεις αμέσως το ότι βλέπεις εικόνα.

Το συγκεκριμένο που έχω Satlink WS 6902 που έχω με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, αν και τον πρώτο μήνα μου χάλασε η μπαταρία. Δεν υπήρχε όμως άλλο θέμα. Όλα έχουν αναλυτή φάσματος κτλ. Σημαντικό όμως να έχουν εικόνα! Επίσης, όλα εντοπίζουν τις ίδιες συχνότητες, άρα μην σε απασχολεί.

 

Για την εγκατάσταση:

 

Το πεδιόμετρο που σου προανέφερα, έχει προεγκατεστημένους όλους τους δορυφόρους (Astra, Hotbird κτλ)

Για τη NOVA πχ (βλέπει Hotbird), εάν έχεις στήσει σωστά το πιάτο (κάθετα ο σωλήνας στήριξης και να κοιτάει περίπου στις 180-190 μοίρες) αρκεί να σηκώσεις το πιάτο περίπου στις 42-45 μοίρες, ανάλογα της περιοχής που βρίσκεσαι.

Τότε, πρέπει να δηλώσεις στο πεδιόμετρο μία συχνότητα της NOVA, (η ιδανικότερη είναι η 11823), όπως και τον δορυφόρο που θες (Hotbird - 13μοίρες ανατολικά). Εάν παίξεις το πιάτο λίγο πάνω-κάτω, αριστερά-δεξιά, θα σου δείχνει με ένδειξη (και ηχητική και οπτική) για τη στάθμη του σήματος (ακρίβεια και ποιότητα).

 

Προφανώς, είναι must βύσματα τύπου F (δορυφορικά βύσματα), αντίστοιχοι συνδετήρες (connectors), μονωτική.

 

Σιγά σιγά με τον καιρό θα χρειαστείς σπλίτερς κτλ, που είναι μεγάλη ιστορία..Θα στην διηγηθώ όταν μου το ζητήσεις!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Σιγά σιγά με τον καιρό θα χρειαστείς σπλίτερς κτλ, που είναι μεγάλη ιστορία..Θα στην διηγηθώ όταν μου το ζητήσεις!

 

Καλησπέρα φίλε Ιωάννη & καλό σαββατοκύριακο!

Λοιπόν εγω λέω να ξεκινήσουμε απο τα βασικά, να μας πεις απο ποια μέρη αποτελείτε μια εγκατάσταση δορυφορικής κεραίας & αν αυτό αλλαζει με τις απαιτήσεις του συστήματος και γενικότερα τι πρέπει να προσέξουμε στην παραγγελιά αυτής έτσι ώστε να μην μπορέσει να μας πουλήσει ότι θέλει ο εκάστοτε έμπορας-προμηθευτής.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν,

 

μία εγκατάσταση αποτελείται από:

 

τη βάση, η οποία πακτώνεται (πολύ καλά) είτε στο έδαφος, είτε σε τοίχο. Θέλει πολύ προσοχή, ώστε να αποφευχθούν κίνδυνοι πτώσης κτλ, που μπορεί και να αποβούν μοιραίοι!

 

το κυρίως πιάτο, το οποίο είναι ένα ταψί (όχι στρόγγυλο, αλλά οβάλ συνήθως) της τάξης (τουλάχιστον) των 60cm διάμετρο και πάνω

 

το "μάτι" ή αλλιώς LNB, το οποίο θα πρέπει να "κοιτά" το πιάτο συνήθως με μία γωνία στρέψης των 10 μοιρών αριστερόστροφα

 

το καλώδιο, το οποίο οδηγείται από το μάτι στον αποκωδικοποιητή του συνδρομητή. Το καλώδιο θα πρέπει να έχει τις απαραίτητες μονώσεις (με μονωτική ταινία ή με σιλικόνη) στις άκρες του (σίγουρα στην πλευρά του ματιού), ώστε να αποφευχθεί πιθανή υγρασία!

Link to comment
Share on other sites

Μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις:

 

1 συνηθισμένο lnb εξυπηρετεί έναν δέκτη. Πρέπει το καλώδιο να πηγαίνει μόνο σε έναν δέκτη, να μην συνδέεται με Τ με τις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού και να μην διακλαδώνεται με άλλο καλώδιο.

 

Αν θέλεις περισσότερους από 1 δορυφόρους χρειάζεσαι ένα lnb για κάθε δορυφόρο και αντίστοιχη βάση για να στηρίξεις τα lnb.

 

Αν η κεραία σου θα εξυπηρετεί μόνο έναν δέκτη δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα παραπάνω.

 

Αν θέλεις να συνδέσεις 2-8 δέκτες υπάρχουν Διπλά, τετραπλά (quad) ή οκταπλά lnb τα οποία έχουν αντίστοιχες εξόδους. Σε κάθε έξοδο συνδέεις καλώδιο που θα πηγαίνει αντίστοιχα σε έναν δέκτη.

 

Αν θέλεις περισσότερους από 8 δέκτες θέλεις τετραπλό (quattro) lnb και μετά ενισχυτές που παίρνουν το σήμα και το βγάζουν σε περισσότερες εξόδους.

 

 

Προσοχή: Άλλο τα

Link to comment
Share on other sites

Φίλε NIKOS ASTROS γειά σου και απο εμένα. Τελικά τι έκανες με την εγκατάσταση του δορυφορικού; Αν το ολοκλήρωσες πες μας εντυπώσεις, αν όχι δημοσίευσε τυχον δυσκολίες - προβληματισμούς έτσι ώστε να βοηθήσουμε να γίνει πράξη.

Link to comment
Share on other sites

Αν εγκαταστήσεις 2-3 πιατα μετα θα είναι παιχνιδάκι Κάνο εγκατάστασης δορυφορικών πολα χρόνια το πιο δύσκολο είναι το κινητό πιάτο δουλεβω πεδιόμετρο promax το αναφέρω αυτό για τη θα σου πρωτινό μια λύση οικονομική για ξεκίνημα εγώ όταν πρώτο ξεκίνησα αντί για πεδιόμετρο είχα έναν δορυφορικό δέκτη με μπάρες και ηχητικό σήμα θα κάνης την εγκατάσταση πολύ γρήγορα από το πεδιόμετρο που πρεπη να το μάθεις πρώτα το μόνο μειονέκτημα πρέπει να έχεις κοντά μπαλαντέζα για ρεύμα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.