Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή τιμών πώλησης Kwh


kaliemba

Recommended Posts

Αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 25% του δείκτη τιμών καταναλωτή(δηλ.του πληθωρισμού) του προηγούμενου έτους όπως προκύπτει από την στατιστική υπηρεσία.Αν πχ το 2012 είναι 3% το 2013 πληρώνεσαι 0,4987/kwh(αν το έκανα σωστά).

Με την ευκαιρία υπάρχει κάποιος που έχει εγκατάσταση παραπάνω από ένα χρόνο για να επαληθεύσουμε αν εφαρμόζεται η αλλαγή στην τιμή?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οκ, αλλά έχουν το δικαίωμα να μου πουν σε 1-2 χρόνια ότι μειώνεται και για τα υφιστάμενα? Δλδ κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται τώρα, αλλά τότε θα είναι για όλους (και τα υφιστάμενα).

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικα παντα μιλωντας, μια συμβαση δεν μπορει να αλλαξει μονομερως και χωρις την εγκριση και των 2 μελων. Αλλα ετσι οπως πανε τα πραγματα τα περιμενω ολα απο αυτους.

Link to comment
Share on other sites

Ο ΔΕΣΜΗΕ πληρώνει από 1/2012 τα τιμολόγια με προσαύξηση τιμής περίπου 0,8% λόγω πληθωρισμού.

Link to comment
Share on other sites

Αυτη την στιγμη στο εξωτερικο οπως κ εδω εχουν μπει μαχαιρια στα feed-in-tarrif (FIT), αλλα οχι σε υπαρχουσες εγκαταστασεις σε καινουργιες μονο.

 

Οσο αφορα την τιμη FIT στην ελληνικη αγορα ειναι απολυτως φυσικο να πεσει, και επρεπε να ηταν κ αναμενομενο οχι λογω κρισης αλλα τεχνολογιας.

 

Το συστημα FIT, λειτουργησε πολυ καλα στις αρχες του 1990 στην Γερμανια, τωρα ο προσδιορισμος για την τιμη εξαρταται απο τη τεχνολογια, "εμπειρια" που υπαρχει, προωθηση τεχνολογιων, καμπυλες εκμαθησης κλπ. Ειναι κατι γενικο κ λαμβανει τοσο οικονομικα αλλα κ τεχνικα μεσα του. το FIT ουσιαστικα ειναι ενα μεσω "επιδοτησης-αναπτυξης" της εκαστοτε τεχνολογιας ωστε να γινει ανταγωνιστικη, κ με σκοπο μακροπροθεσμα να μειωθει το κοστος της.

 

Οι τιμες επρεπε να ειχαν μειωθει εδω κ 1-2 χρονια, και μετα απο αυτη την μειωση εξακολουθουμε να ειμαστε απο τις υψηλες χωρες σε FIT, εαν αναλογιστει κανεις κ το ηλιακο δυναμικο της περιοχης.

Link to comment
Share on other sites

είμαστε όμως και η χώρα με το υψηλότερο φπα και εχουμε απο τα μεγαλύτερα κόστη εγκατάστασης/watt λόγω εισαγωγών πλαισίων,αντιστροφέων, μεσαζόντων κλπ...

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλα το FIT δινετε για την προωθηση τεχνολογιων κ δεν εξαρταται εαν η νομοι μιας χωρας ειναι ενα χαλι μαυρο.. :smile:

Τα κριτηρια ειναι εντελως διαφορετικα..

 

Και παλι ομως μονο για ιστορικους λογους η Ελλαδα ηταν απο τις πιο "γενναιοδωρες" σε οτι αφορα τιμη πωλησης, δεν λεω οτι ειναι κακο ( καλο ηταν) αλλα καιρος ειναι να συμβαδιζουμε οχι με τους αλλους μονο αλλα κ με την βιομηχανια την ιδια

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Έχω ακούσει, από επαγγελματία του χώρου, ότι στην Ισπανία επιχειρήθηκε μείωση τιμής κιλοβατώρας σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων.

Υπήρξε προσφυγή των επενδυτών στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, όπου και δικαιώθηκαν, συνεπώς μπορούμε να μιλήσουμε για δεδικασμένο στην ΕΕ.

Επαναλαμβάνω, το μεταφέρω με επιφύλαξη, μια κι απλά το άκουσα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.