Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το χάσαμε το οικόπεδο πατριώτη!


JTB

Recommended Posts

JTB

 

Πίστεψέ το ό,τι ρυμοτομείται και τέλος. Η ιδιοκτήτρια μπορεί να περιμένει την αποζημίωσή της. Μέχρι τότε, μένει μέσα κανονικά. Το κτίριο ΔΕΝ τακτοποιείται με 4014. Από κει κ πέρα υπάρχουν οι εξής επιλογές:

 

1. Το ακίνητο αυτό να αποτελεί τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ακίνητη περιουσία της κυρίας. Σε τέτοια περίπτωση, ας απευθυνθεί σε δικηγόρο να ζητήσει με το ζόρι νέο οικόπεδο από την τράπεζα γης. Αν δεν υπάρχει άλλο οικόπεδο, να βρεθεί με το ζόρι.

 

2. Το ακίνητο ΔΕΝ αποτελεί τη μοναδική ιδιοκτησία της κυρίας. Σε αυτή την περίπτωση, η κυρία περιμένει τα λεφτά της. Εναλλακτικά, για να καταφέρει να πάρει περισσότερα από τα πενιχρά της τιμής μονάδος (που ΟΥΤΕ αυτά προφανώς διαθέτει ο Δήμος), υπάρχει αυτή η πολύ σωστή πρόταση

 

να ερευνήσει το ενδεχόμενο άρσης της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης λόγω μη καταβολής αποζημίωσης σε εύλογο χρόνο

 

η οποία ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν της διασφαλίζει το οικόπεδο από τη ρυμοτόμηση, απλά της εξασφαλίζει αποζημίωση σε καλύτερη τιμή, αν δεν καταβληθεί η αποζημίωσή της λόγω ρυμοτομίας εντός 18 (? νομίζω) μηνών από την αντίστοιχη απόφαση δικαστηρίου (πάλι δικηγόρος λοιπόν μεσολαβεί).

 

Εφόσον λοιπόν η πράξη εφαρμογής είναι κυρωμένη, το θέμα είναι καθαρόαιμο δικηγόρου. Υπ' όψιν, ότι τροποποιήσεις ρυμοτομικού σχεδίου γίνονται ΜΟΝΟ στην περίπτωση ΔΗΜΟΣΙΟΥ συμφέροντος, οπότε κ εδώ η κυρία τρώει άκυρο.

 

Ίσως λοιπόν όοοοοοοοοοοοολοι αυτοί οι ιδιοκτήτες, φτωχοί κ αγράμματοι μεν αλλά πονηροί δε, να συνειδητοποιήσουν κάποια στιγμή ότι όταν ακούνε τη λέξη ''μπαίνουμε στο σχέδιο'', να δώσουν και λίγο φαγητό σε κάποιο μηχανικό να τους ξεστραβώνει όσο είναι ακόμα νωρίς. Είδες τί παθαίνει η κυριούλα για να γλυτώσει μερικές εκατοντάδες ευρώ ξέρω γω? Και ξέρω πάααααααρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις στην έδρα μου, όπου οι πράξεις εφαρμογής είναι ΠΟΛΛΕΣ και όχι μόνο μία.

 

Αυτά, και μην τρελαίνεσαι, η υπόθεση είναι ένα ωραιότατο παλτουδάκι, μάζευτα και φύγε, άκου με που σου λέω. Όσο για την κοστολόγησή σου, άααααααν καταφέρεις, πάρτης 200 ευρώ για να της διαβάσεις το ποστ μου. ΤΙΠΟΤΕ δεν έχεις να περιμένεις άλλο, μήτε μπορείς να κάνεις κάτι που περνάει από το χέρι σου ή το μυαλό σου.

 

edit: Α, και τζεϊ τι μπι πού 'σαι: η κυριούλα κάθεται και ατενίζει τα κύματα του Σαρωνικού εδώ και 15 χρόνια (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 χρόνια, εφόσον μιλάμε για κυρωμένη Π.Ε.......) και ξαφνικά περιμένει θορυβημένη να την πάρεις τηλέφωνο ΑΜΕΣΑ κιόλας???ΜΠΟΥΧΑΧΑ :lol: :lol: :lol:!! Μην ψαρώνεις φίλε με κάτι τέτοια..... Να σου πώ την αλήθεια το θρεντ το βρήκα λίγο αστείο, αλλά τελικά υπέκυψα να σου απαντήσω κανονικά γιατί είσαι ωραίο τυπάκι. Γιά ρώτα την, έτσι για χαβαλέ, για να γίνουμε καλοί λαογράφοι, ''πότε ακούσατε καλή μου κυρία για πρώτη φορά ότι μπαίνετε στο σχέδιο?'', ===> πες μας τί σου απάντησε να φτιάξουμε βιβλίο λαογραφίας του νεοέλληνα.

Edited by Hans Landa
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

να ερευνήσει το ενδεχόμενο άρσης της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης λόγω μη καταβολής αποζημίωσης σε εύλογο χρόνο

η οποία ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν της διασφαλίζει το οικόπεδο από τη ρυμοτόμηση, απλά της εξασφαλίζει αποζημίωση σε καλύτερη τιμή, αν δεν καταβληθεί η αποζημίωσή της λόγω ρυμοτομίας εντός 18 (? νομίζω) μηνών από την αντίστοιχη απόφαση δικαστηρίου (πάλι δικηγόρος λοιπόν μεσολαβεί).

 

Και φυσικα σε διασφαλιζει συναδελφε υπο ορισμενες προϋποθεσεις, όπως πχ παρελευση 20ετίας για την υλοποιηση.

Αν δε με πιστευεις, οταν ανεβεις προς τα 'δω, ελα να σου δειξω ΚΧ στο σχεδιο πολης και μετα να σε παω βολτα στον ΚΧ αυτον επι του οποιου πριν ενα χρονο ξεκινησε κατασκευή 5οροφης...

 

Κατα τα αλλα, συμφωνω απολυτα μαζι σου.

Edited by saltapidas
Link to comment
Share on other sites

Γι αυτό είναι ουσιαστικό πριν την κουβέντα με δικηγόρο που να ασχολείται με τα συγκεκριμένα θέματα, να έχεις συνολική εικόνα της κατάστασης συνάδελφε ειδικά όσον αφορά τους χρόνους.

Saltapida, φυσιολογικά ούτε στο σχέδιο πολης θα φαίνεται πλέον ως κοινόχρηστο καθώς την δικαστική απόφαση της άρσης απαλλοτρίωσης ακολουθεί τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμ/κου σχεδίου. Εάν δεν είναι έτσι, κάτι δεν έχει γίνει σωστά :smile:

Link to comment
Share on other sites

καθώς την δικαστική απόφαση της άρσης απαλλοτρίωσης ακολουθεί τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμ/κου σχεδίου. Εάν δεν είναι έτσι, κάτι δεν έχει γίνει σωστά :smile:

 

Σωστό ΑΛΛΑ

 

για να εγκριθεί η τροποποίηση ρυμοτομικού (την οποία κινεί ο ιδιώτης με προσωπική του μέριμνα) ΠΡΕΠΕΙ να συντρέχει λόγος ΔΗΜΟΣΙΟΥ συμφέροντος. Αυτός ο λόγος ΔΕΝ κατοχυρώνεται μόνο από την άρση απαλλοτρίωσης.

Link to comment
Share on other sites

Saltapida, φυσιολογικά ούτε στο σχέδιο πολης θα φαίνεται πλέον ως κοινόχρηστο καθώς την δικαστική απόφαση της άρσης απαλλοτρίωσης ακολουθεί τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμ/κου σχεδίου.

E, φυσικά, πλέον το δειχνει σαν ΟΤ...

Τωρα, δεν ξερω πως κρατηθηκε το ισοζυγιο, but believe you me, εγινε!

Απο την άλλη, αυτό δεν είναι κανόνας, είναι εξαίρεση.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, Δευτέρα πρωί θα μου έρθει για ραντεβού... Θα της μαυρίσω τη ψυχή .... και μετά θα της πώ αν θέλει να ξεκινήσουμε ψάξιμο, ξεκινά και να πληρώνει μεροκάματα... Σαλαμίνα πήγαιν΄ έλα δεν γίνεται τζαμπέ...

 

Ευχαριστώ όλους, θα ενημερώσω για τις εξελίξεις...

Link to comment
Share on other sites

Θα της μαυρίσω τη ψυχή ....

 

Μην το κάνεις αυτό, ποτέ δεν ξέρεις.....Στείλτη σε δικηγόρο. Αν δεν ξέρετε κατάλληλο για ακίνητα, μπορώ να σου συστήσω έναν που παίρνει επ' ώμου τις άρσεις απαλλοτρίωσης

Link to comment
Share on other sites

Καλοδεχούμενη η σύσταση του δικηγόρου... περιμένω pm

Θα της μαυρίσω τη ψυχή ....= θα της τα παρουσιάσω ώς έχουν, αφού μαύρα είναι :)

Link to comment
Share on other sites

Ολοι μεσα στην μαυρίλα είμαστε συνάδελφε για διαφορους λόγους οπότε...άλλος ένας δεν θα χαλάσει το ισοζύγιο ;) Καλή συνέχεια πάντως!

Link to comment
Share on other sites

JTB

 

στην περιοχή μου σε αντίστοιχες περιπτώσεις και ας ειναι μοναδική ακίνητη περιουσία αν δεν περίσσευαν τμ απο τις εισφορές γης από την Πράξη Εφαρμογής δεν δινόταν αντίστοιχο οικόπεδο αλλά χρηματική αποζημείωση

 

το κτίσμα δεν μπαίνει στον 4014

 

στείλ`την σε δικηγόρο ώστε να ζητήσει την αποζημείωση

αν δεν την λάβει σε εύλογο χρονικό διάστημα(διαφέρει από περιοχή σε περιοχή) πας δικαστικώς

 

στην συνέχεια το δικαστήριο θα την δικαιώσει (αν είναι όλα πάνε καλά) και θα υποχρεωσει τον Δημο να αποδεσμεύσει το οικόπεδο

 

αν το οικόπεδο αποδεσμευθεί τότε μετα από χρόνια θα προλάβει και την 500ή παράταση και θα πάει με 4014 :mrgreen:

 

ΑΛΛΑ

έπειτα ο Δήμος έχει το δικαίωμα να το ξαναδεσμεύσει αλλα πλεον εχει την υποχρέωση να πληρωσει άμεσα τον ιδιοκτήτη

στην απόφαση επανεδέσμευσης θα πρεπει να γραφεται το χρηματικό ποσο και να ειναι περασμενό στον προυπολογισμό του δημου

τα χρήματα θα είναι λίγα και ο ιδιοκτήτης θα απαιτεί περισσότερα οπότε θα παει παλι δικαστικώς (και θα παει με τις τιμες αγορας όχι αντικειμενικές)

 

αν δικαιωθεί και παλι τα χρηματα παιζει να είναι όσα ξόδεψε σε δικηγορους :mrgreen:

Edited by st2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.