Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλαίσια Suntech


xristina athina

Recommended Posts

ένα θεματάκι με το οικονομικά του έχουν,

Έχουν γίνει πολύ μεγάλα έργα με Suntech στην Ελλάδα Θήβα, ΑΙΑ κ.α

Εγώ έχω κάνει κάποιες στέγες 3 με pluto 295 και 2 με 245 so far είναι ΟΚ.

Σχετικά με την +5% είναι λίγο σχετικά τα πράγματα γιατί λίγα πάνελ να σου έρθουν με impp χαμηλό και γλεντήθηκαν τα strings

Link to comment
Share on other sites

Διαφορές στην παραγωγή μπορούν να υπάρχουν και μέλιστα μεγαλύτερες από 15%. Δεν μπορεί όμως να αναφέρονται αυθαίρετα και με σκοπό τη διαφήμιση, χωρίς επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν τα λεγόμενα.

Για παράδειγμα δείτε http://www.ipv.uni-s...m/index.en.html και http://www.pvtechnology.ucy.ac.cy/.

Εδώ δοκιμάζουν 14 διαφορετικά πανελ όλων των τεχνολογιών εδώ και αρκετά χρόνια, υπό ίδιες συνθηκες χρήσης. υπάρχουν 2 εγκαταστάσεις, 1 στην Γερμανία και μία στην Κύπρο. Τα αποτελέσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα. Στο δευτερο link δεν λειτουργρει σήμερα για κάποιο λόγο, αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει για παράδειγμα ότι η κυψέλη sunpower που λειτιουργεί σε πανελ Suntechnics STM 200 FW βγαίνει σχεδόν σε όλα τα αποτελέσματα στην πρώτη θέση. Αυτό μας δίνει μιά ένδειξη ότι η συγκεκριμμένη τεχνολογία την εποχή που παράχθηκε το πανέλο ήταν ίσως η καλή επιλογή. Από εκεί και πέρα όμως έχουν περάσει 5-6 χρόνια και οι διαφορές είναι αυτή τη στιγμη πιό μικρες αφου υπάρχει μεγάλη πρόοδος σε χαρακτηριστικά κλπ.

Το συμπέρασμά μου είναι διαβάζοντας τα παραπάνω ότι σχεδόν ποτέ δεν μπορούμε να έχουμε αξιόπιστες μετρήσεις στο χρόνο της επένδυσης αφού μέχρι να γίνουν τα σχετικά τεστ η τεχνολογία ήδη θα έχει προχωρήσει σε άλλο στάδιο.

Γενικά όπου ακούμε πολλά κεράσια βαστάμε μικρό καλάθι. Εξετάζουμε πάντα τις συνθηκες που έχουμε και επιλέγουμε επώνυμο προιόν, ποιότητα κατασκευής, κόστος αρχικής επένδυσης, απόσβεση.

Εξετάζουμε χαρακτηριστικά και οικονομικά στοιχεία εταιρίας. Τι να το κάνω για παράδειγμα να βάλω ένα ακριβό πανελ τη στιγμή που η εταιρεία που το παράγει μπορεί να μην υπάρχει αύριο? ποιός θα με καλύψει σε περίπτωση προβλήματος?

Είμαστε στην αρχή ακόμη και υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας μεχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Τέλος όσον αφορά την συγκεκριμένη εταιρεία είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και εν δυνάμει είναι αξιόπιστη επένδυση.

Με τη ρευστότητα στην αγορά αυτή τη στιγμη και με τους Γερμανούς να κλείνουν εγοστάσια το ένα μετά το άλλο μάλλον είναι πιό σίγουρο να πάμε με καλό κινέζικο με τις ίδιες προδιαγραφές, αφού η πιθανότητα να υπάρχει και "αύριο" η εταιρεία είναι μεγαλύτερη.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα! δεν ειναι λοιπον τυχαιο οτι απο οτι φαινετε πρωτη σε πωλησεις εταιρια στην Ελλαδα ειναι η suntech..νομιζω και πρωτη στον κοσμο σε πωλησεις..ειναι φτηνα πανελ για αυτο που προσφερουν ..εχουν value for money πως να το κανουμε.και εχεις απο πισω την εγγυηση μιας εταιριας κολλοσο.προσφατα εδωσαν και 10 χρονια εγγυηση προιοντος και εγγυηση για περιοχες κοντα στην Θαλασσα..εγγυηση αλατωσης καπως ετσι λεγετε και εχουν και θετικη ταξινομηση..και μεχρι τωρα παραγουν καλα,δεν υστερουν σε σχεση με πολυ ακριβοτερα πανελ..στην στεγη μου βρηκα τα S-energy 1500 ευρω περιπου πιο ακριβα και τα προτιμησα απο τα απλα suntech..με τα pluto ειχαν περιπου την ιδια τιμη..

flash report S -energy PC 8 235 42 τεμαχια... 1 string (21 πανελ) 239W και το αλλο (21 πανελ) 237,5W ..πανω σε inverter Kaco 12.0TL3 .. εκρινα οτι βαση χαρακτηριστικων εχουν το καλυτερο value for money αυτη τη στιγμη γι αυτο τα πηρα..οσον αφορα τον inverter τον εβαλα γιατι εχω βαλει στα παρκα μου (δουλευουν τωρα 7 μηνες) kaco και σε καποια προβληματα ανταποκριθηκε αμεσα η Kaco και ειναι και σχετικα φτηνος inverter γι αυτα που προσφερει..τιμιος θα ελεγα..

lefgrter επειδη δεν μπορω να μπω στο ενα link απο αυτα που εδωσες ,τι εννοεις κυψελη sunpower πανω σε suntech πανελ? με ενδιαφερει γιατι στα παρκα (λογω χωρου) εβαλα sunpower..

Edited by gianniskriti
Link to comment
Share on other sites

gianniskriti Έχω ακούσει καλά λόγια για τα Κορεάτικα S-Energy.Σε στέγη εάν κάνεις σορτάρισμα το κάνεις σύμφωνα με το Impp κι όχι με την ισχύ.Το λέω γιατί αναφέρεις τι ισχύ πλαισίων έχεις εφαρμόσει σε κάθε στοιχειοσειρά.Το καλό με την Suntech είναι ότι προσπαθεί να βελτιώνει τα προϊόντα της όπως τα PLUTO,την επέκταση της εγγύησης στα 10έτη και το πιστοποιητικό αλατονέφωσης.Αλλά όμως φαίνεται ότι είναι Κινέζος εάν προσέξεις το φινίρισμα στο πίσω μέρος του πλαισίου,δεν είναι π.χ. aleo. Πάντως όπως ήδη έχει αναφερθεί όλα θα κριθούν σε βάθος χρόνου.!!

Link to comment
Share on other sites

lefgrter επειδη δεν μπορω να μπω στο ενα link απο αυτα που εδωσες ,τι εννοεις κυψελη sunpower πανω σε suntech πανελ? με ενδιαφερει γιατι στα παρκα (λογω χωρου) εβαλα sunpower..

 

Suntechnics αναφέρω παραπάνω, όχι suntech

 

Το αναφέρω ότι για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί το 2ο link. Ψάξε στο google με όρους "STM 200 FW sunpower" και θα βρείς κάποια αρχεια που μπορείς να κατεβάσεις σε pdf με τα αποτελέσματα. Αν δεν κατεβαίνουν χρησιμοποίησε την επιλογή quick view του google.

Υπάρχουν αξιολογήσεις σε Κύπρο και Γερμανία, συνολικά, ανάλογα με την εποχή, θερμοκρασιακού συντελεστή και πολλά άλλα.

Το πανελ αυτό από, ότι καταλαβαίνω, χρησιμοποιεί κυψέλη back contact τεχνολογίας sunpower.

Καθώς έχουν περάσει όμως και κάποια χρόνια, δεν γνωρίζω παραπάνω στοιχεία. Είναι άλλωστε και εκτός επαγγελματικού αντικειμένου μου.

Ενδιαφέρον μπορεί να βρείς στη συνεργασία Sunpower - AUO, από την οποία φανταζομαι ότι μπορεί να προκύψει ιδιαίτερο όφελος στον τελικό καταναλωτή από πλευράς ποιότητας, απόδοσης και τιμής (sunpower, made in malaysia).

Παραπάνω δεν γνωρίζω (για να μην παρεξηγηθώ ότι κάνω διαφήμηση)

 

Το ενδιαφέρον μου είναι καθαρά για ενδεχόμενη δική μου επένδυση σε 10αράκι.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ρωτήσω τους διαχειριστές αν επιτρέπεται να ανεβάσω κάποια papers από το ELSEVIER που αφορούν το θέμα, για τα οποία έχουν πρόσβαση όσοι έχουν συνδρομή ή τα πληρώσουν....

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ρωτήσω τους διαχειριστές αν επιτρέπεται να ανεβάσω κάποια papers από το ELSEVIER που αφορούν το θέμα, για τα οποία έχουν πρόσβαση όσοι έχουν συνδρομή ή τα πληρώσουν....

 

+1

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν μπορείς να ανεβάσεις αυτά τα paper, εφόσον δεν κυκλοφορούν ελεύθερα.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι σήμερα ο πελατης του συγκεκριμενου κατασκευαστη μου αναφερε οτι στον υπολογισμο που του εκανε για το ποσες κιλοβατωρες θα παραγει το πάρκο στο πεδιο estimate system losses εβαλε δλδ για πιθανες απωλιες έβαλε 5%.τι γνωμη εχετε για το συγκεκριμενο νουμερο.Προσωπικα μου φαινεται χαμηλό.Επισης ο συγκεκριμενος χρησιμοποιει τα pluto με sma inverters και βάσεις της hilti.Οσον αφορά τα καλώδια δεν γνωριζω και μου εκανε εντυπωση οτι δεν χρησιμοποιεί οικίσκο :smile:

Link to comment
Share on other sites

υποσχονται 15 % επιπλεον αποδοση.

 

αφού του υπόσχεται +15% με τα suntechνα του το δώσει γραπτώς με τη τζίφρα του και την σφραγίδα του, όπως κ να το κάνουμε ένα κινέζικο πάνελ θα είναι πάντα ένα κινέζικο πάνελ και ιδού η απόδειξη

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.