Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά σε κτίριο με εξαίρεση κατεδάφισης


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Καλημέρα και καλή εβδομάδα με υγειά σε όλους!!

Εχω ένα φιλαράκι που έχει ένα κτίσμα το οποίο είχε μπει στην διαδικασία νομιμοποίησης επί Τρίστη αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη ο οποίος ήταν Αρμένιος και έφυγε για το εξωτερικό. Αργότερα όταν το αγόρασε ο φίλος, με το χαρτί της μη προσωρινής κατεδαφίσεως αυθαιρέτου έκανε μια ατομική επιχείρηση στον χώρο αυτό με άδεια λειτουργίας. Θέλοντας να εγκαταστήσει ένα δεκαράκι στην στέγη του περίμενε τον Νόμο του Παπακωσταντίνου και τώρα η πολεοδομία του ζητά περίπου 20.000 ευρώ για την νομιμοποίηση, τα οποία δεν έχει και κατεμέ επειδή το κτίσμα είναι αρχαίο(1963 νομίζω), εγώ προσωπικά δεν θα τα διέθετα. Σας ρωτώ σαν έμπειροι και γνώστες που είστε με βάση το νόμο και με το χαρτί αυτό που έχει μπορούμε να κάνουμε αίτηση για 10Kwp ή να μην μπούμε καν στον κόπο αυτό? Επίσης υπάρχει κανένα παραθυράκι να μειωθεί το ποσό αυτό που ζητά η πολεοδομία γιατί είναι τεραστιο για την συγκεκριμένη κατασκευή και δεν τα αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ ζητά υπεύθυνη δήλωση από τον μηχανικό ότι το κτήριο υφίσταται νόμιμα.... Αν κάποιος μηχανικός το δώσει όλα ΟΚ.... :confused:

 

http://www.dei.gr/Documents/Υπεύθυνη%20Δήλωση%201%2021.10.10%20DDD.pdf

Link to comment
Share on other sites

@ astrah Το θέμα είναι αν είναι νόμιμο ή όχι, επίσης τι είδους μηχανικός μπορεί να ετοιμασει ένα τέτοιο έγγραφο? Πολιτικός, Μηχανολόγος, Αρχιτέκτονας, ή και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ακόμα? Εαν υποθέσουμε ότι κάποιος υπογράψει ότι υφίσταται νόμιμα πως μπορεί να ανακαλυφθεί το αντίθετο και με τι κυρώσεις για πελάτη αλλά & για μηχανικό? Το να μειωθεί το πρόστιμο λόγο παλαιότητας του κτήματος δεν μπορεί να γίνει?

Link to comment
Share on other sites

Αρχιτέκτονας ή Πολιτικός μηχανικός... (Υπογράφουμε και οι Μηχανολόγοι ή Ηλεκτρολόγοι έχοντας τουλάχιστον δει την οικοδομική άδεια και καμιά κάτοψη του δώματος ή στέγης... ). Θεωρητικά η ΔΕΗ στέλνει αντίγραφο των σχεδίων της χωροθέτησης των πάνελ στην πολεοδομία... Τώρα κατα πόσο γίνονται όλα αυτά είναι άλλο θέμα... Αλλά καμιά φορά είναι και ο "καλός" γείτονας που μπορεί να του πει κάποιος ότι τα φ/β είναι "ραδιενεργά...". Οι κυρώσεις... ? Είναι βάσει του Ν.1566/1986 όπως γράφει η Υ.Δ. ... έως 10 χρόνια :shock: Εγώ πάντως δεν θα υπέγραφα... αν σου λέει κάτι αυτό...

 

Για το πρόστιμο ειδικότεροι είναι οι Αρχιτέκτονες και οι Πολιτικοί...

Link to comment
Share on other sites

@astrah Σε ευχαριστώ θερμά για την βοήθεια σου!!

 

 

Για το πρόστιμο ειδικότεροι είναι οι Αρχιτέκτονες και οι Πολιτικοί...

 

Που είναι να μας δώσουν τα φώτα τους....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η πολεοδομία ζητά 20.000 για κτίριο προ του 63? Ένα στρέμμα είναι το κτίριο???

 

Πήγαινε σε έναν που θα αναλάβει τη νομιμοποίηση και ζήτα του αναλυτικά κόστη. Πιστεύω είναι πιο κάτω το πρόστιμο....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η ΔΕΗ ζητά υπεύθυνη δήλωση από τον μηχανικό ότι το κτήριο υφίσταται νόμιμα.... Αν κάποιος μηχανικός το δώσει όλα ΟΚ.... :confused:

 

http://www.dei.gr/Do...f

 

Από ιδία πείρα σου λέω (http://www.michaniko...post__p__380345) ότι ακόμα και σήμερα ΜΟΝΟ με οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση (πχ Γ’ Φάση Τρίτση) δέχεται η ΔΕΗ να τοποθετηθούν ΦΒ.

 

Αν λοιπόν καταθέσει κάποιος υπεύθυνη δήλωση ότι είναι νομίμως υφιστάμενο με Β' Φάση Τρίτση, δεν είναι ΣΩΣΤΟΣ. Για παράδειγμα αν το καταθέσει στην ΔΕΗ Κορωπίου, ΣΙΓΟΥΡΑ θα ζητήσουν άδεια οικοδομής και όταν θα δουν Β’ Φάση Τρίτση…. θα αντιδράσουν λες και έχεις Embola…..!!!

 

ΑΚΟΜΑ περιμένουν τα κεντρικά της ΔΕΗ, να απαντήσουν τι θα γίνεται τελικά με την Β’ Φάση Τρίτση…!!

Link to comment
Share on other sites

Από ιδία πείρα σου λέω, ότι η κάθε τοπική ΔΕΗ έχει το δικό της ιδιαίτερο τρόπο που αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα. Οι περισσότερες που έχω αντιμετωπίσει, αν δουν υπεύθυνη δήλωση μηχανικού & ιδιοκτήτη περί νομιμότητας, δεν ασχολούνται περαιτέρω.

Link to comment
Share on other sites

Κύριοι, εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αφού η ΔΕΗ και η πολεοδομία το θεωρούν παράνομο τότε γιατί να του δώσουν και ρεύμα αλλά και άδεια λειτουργίας μιας και που είναι συνεργείο αυτοκινήτων? Ας αποφασίσουν επιτέλους τι ακριβώς θέλουν, όχι από την μία νόμιμο δώστε του νερό και ρεύμα και άδεια λειτουργίας και από την άλλη όταν είναι να κάνει μια επένδυση παράνομο. Τι στο καλό είναι επιτέλους? Κατά συνέπεια αφού το θεωρούν παράνομο τότε και οι ίδιοι παρανομούν που του έδωσαν 'άδεια λειτουργίας...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.