Μετάβαση στο περιεχόμενο

πολιτικος μηχανικος->μεταπτυχιακο σε petroleum engineering


lakis_tsipouras

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι "φρέσκος" πολιτικός μηχανικός ( πτυχιούχος το 2012 ) με ειδίκευση στα γεωτεχνικά. Θα ήθελα να μάθω κατά πόσο είναι εφικτό να κάνω ένα μεταπτυχιακό στο petroleum engineering. Γνωρίζω ότι οι μηχανικοί πετρελαίου έχουν ανεξάρτητη σχολή, καθώς επίσης και οτι τα συγκεκριμένα μεταπτυχιακά απευθύνονται ως επί το πλείστον σε μηχανικούς πετρελαίου, χημικούς μηχανικούς, φυσικούς και μηχανολόγους μηχανικούς. Στο πρόγραμμα σπουδών κάποιων σχολών ωστόσο αναφέρει οτι και πτυχιούχοι πολιτικοί μηχανικοί γίνονται δεκτοί. Αξίζει να κυνηγίσω ένα τέτοιο μεταπτυχιακό ή μπαίνω σε χωράφια άλλων μηχανικών? Θα καταφέρω να το ολοκληρώσω ή θα το παρατήσω λόγω ελλειψης βασικών γνώσεων χημείας? Δουλευω περίπου ένα χρόνο σε μια γεωτεχνική εταιρία αλλά βλέπω ότι τα πράγματα έχουν νεκρώσει στην Ελλάδα και προοπτικές εξέλιξης δεν υπάρχουν. Πως θα μπορούσα να αξιοποιήσω τις γνώσεις του γεωτεχνικού στο χώρο του πετρελαίου?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα lakis_tsipouras. Για Ελλάδα σκέφτεσαι ή για έξω; Στην Αγγλία το αντίστοιχο μεταπτυχιακό είχε μόνο μηχανολόγους και κανα δύο χημικούς. Οι περισσότεροι εκ Νιγηρίας. Το πρόγραμμα μπορείς άνετα με διάβασμα να το παρακολουθήσεις, όπως και τα υπόλοιπα μεταπτυχιακά γενικά. Χωράφια και άλση δεν υπάρχουν πουθενά... Το αν θα καταφέρεις να το ολοκληρώσεις στο χέρι σου είναι, και φυσικά εξαρτάται από το διάβασμα που είσαι διατεθειμένος να ρίξεις... Από εκεί και πέρα να ξέρεις ότι μεταπτυχιακό και παράλληλη εργασία πολύ δύσκολα συμβαδίζουν λόγο του ότι πρέπει να αφιερώσεις όλο σου το χρόνο σε ένα από τα δύο.

 

Λόγο της κατάστασης αφού έχεις δουλειά, θα σε συμβούλευα να το αναβάλλεις προς το παρόν και να συνεχίσεις να εργάζεσαι. Στην Ελλάδα ένα τέτοιο μεταπτυχιακό νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο και θα σε βοηθούσε να βρεις πολύ εύκολα δουλειά σε κάποια από τις περίπου 5000 πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου που έχουνε στηθεί σε Ιόνιο και Αιγαίο. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Ο petroleum engineer έχει πολύ πέραση στο εξωτερικό.....Στην Ελλάδα δεν ξέρω κατά πόσο θα σου χρησιμεύσει κάτι τέτοιο. Απευθύνεται κυρίως σε μηχανολόγους και χημικούς, Αυτό όμως δεν σήμαίνει ότι δεν θα τα καταφέρεις. Εκτός βέβαια αν προυπόθεση εισαγωγής είναι πτυχίο μηχανολόγου ή χημικού.....

Link to comment
Share on other sites

http://www.postgraduate.hw.ac.uk/course/229/

 

γνωστός μου το έκανε (Μηχ). Θεωρείται εξαιρετικό.Κάνεις και ζωή στο Εδιμβούργο...

Link to comment
Share on other sites

Για την ακρίβεια για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό κοιτάω banskoboy. Κάνει μεταπτυχιακό ενας φίλος εκεί και γνωρίζω το ποσο καλο μεταπτυχιακό θεωρείται. Αγαπητέ earl εννοείται πως εδώ και καιρο δεν πληρώνομαι και οι δουλειές έρχονται δύσκολα...Αυτό που ζητάω είναι τη γνώμη ενός μηχανικού πετρελαίου που μπορεί να μου επικεντρώσει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω, ισως και να με κατατοπίσει καλύτερα πανω στα συγκεκριμένα μεταπτυχιακά..Κοινώς ψύλλους στα άχυρα..:P bansko περαιτέρω πληροφορίες του γνωστού σου ήταν παραπάνω απο χρήσιμες!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.