Μετάβαση στο περιεχόμενο

EC 2 και EC8 στο Stereostatika


rouf1o

Recommended Posts

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος, αν και έχει σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα, πότε τελικά θα γίνει η εφαρμογή τών ευρωκωδίκων;

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • Απαντήσεις 92
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η π systems οι ευρωκώδικες, οι αναβαθμίσεις και ο μηχανικός στα χρόνια του μνημονίου….

 

Ήρθε η ώρα να ξαναζεσταθεί το παρόν thread μιας και υπάρχουν αρκετά νεότερα σχετικά με το θέμα.

 

Υπήρχε λοιπόν η διαφωνία σχετικά με το κατά πόσον η έκδοση 6.21 υλοποιούσε αυτό που έγραφε το site της η εταιρία «πλήρης υποστήριξή των ΕΚ2 και ΕΚ8»

 

Υπήρξαν αρκετοί συνάδελφοι που υποστηρίξαμε ότι το παραπάνω δεν ίσχυε, έγινε αρκετή κουβέντα, η εταιρία τοποθετήθηκε αποφεύγοντας άκομψα - κατά τη γνώμη μου - να απαντήσει ρητά στο επίμαχο ερώτημα αν η έκδοση 6.21 έχει ευρωκώδικες η όχι.

 

http://www.michanikos.gr/topic/28083-ec-2-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-ec8-%CF%83%CF%84%CE%BF-stereostatika/page__st__40?do=findComment&comment=508024

 

 

Φτάνουμε λοιπόν στις αρχές του Απριλίου 2013 όπου η εταιρία βγάζει την έκδοση 7 και στέλνει στους πελάτες της το παρακάτω μήνυμα :

 

Η π-Systems ολοκλήρωσε την υποχρέωσή της για την ερμηνεία και ενσωμάτωση των Ευρωκωδίκων στο StereoSTATIKA ver.7.

 Η επιστημονική τεκμηρίωση της έκδοσης 7 υποστηρίζεται πλέον από τα εξής 5 αρχεία

(1)  Ικανοτικός σχεδιασμός κόμβου σε τέμνουσα.pdf

(2)  Συνάφεια.pdf

(3)  Επιφανειακά Πεπερασμένα Στοιχεία.pdf

(4)  Διαφραγματική λειτουργία ορόφου χωρικού πλαισίου.pdf

(5)  Σεισμική απόκριση κτιρίου.pdf

Τα αρχεία αυτά θα τα βρείτε μέσα στην έκδοση 7.01 στη θέση \\piSUITE702\Help\EL\pi_EUROCODES και αποτελούν κεφάλαια των νέων βιβλίων του Απόστολου Κωνσταντινίδη που θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

 Η νέα έκδοση StereoSTATIKA ver.7.02 βρίσκεται ήδη στο site της εταιρείας www.pi.gr στην περιοχή συνδρομητών οι οποίοι και την δικαιούνται δωρεάν. 

 Η pi-Systems συνεχίζει την ποιοτική ανάπτυξη των προιόντων και των υπηρεσιών της για να υποστηρίξει κάθε πελάτη που έχει επενδύσει στο λογισμικό της. Για να επιτύχει το φιλόδοξο στόχο της στηρίζεται στις συνδρομές των πελατών της. 

 Για τους λόγους αυτούς έχει προσαρμόσει την τιμολογιακή πολιτική της σύμφωνα με τις ανάγκες των καιρών έτσι ώστε να επιβραβεύσει τους τακτικούς συνδρομητές της άλλα και να βοηθήσει αυτούς που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, έτσι ώστε να επικαιροποιήσουν και αυτοί το λογισμικό τους. 

 Επικοινωνήστε με το τμήμα πωλήσεων για να σας ενημερώσουν σχετικά με τις προσφορές τόσο για τους πελάτες όσο και για νέους μηχανικούς και μέσω του ΕΣΠΑ.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας.

 

Έρχεται λοιπόν κατά τη γνώμη μου η πρώτη πρόταση του μηνύματος να δικαιώσει πανηγυρικά  όλους αυτούς που λέγαμε για την έκδοση 6.21 και τους ευρωκώδικες.

Οι ερμηνείες (!) επιτέλους ολοκληρώθηκαν και ενσωματώθηκαν, ενώ μέχρι τώρα είχαμε «πλήρη υποστήριξη» (βρείτε τη διαφορά….)

 

Πάμε παρακάτω.

 

Δεν μπήκα στη διαδικασία να κάτσω να κάνω ενδελεχή έλεγχο των λειτουργιών σχετικών με τους ΕΚ. Έχω κουραστεί. Το έκανα στην 6.21, το έκανα και στις 7.xxbeta

 

Το πρόγραμμα δείχνει να έχει προσαρμοστεί, αν και πάλι υπάρχουν κάποιοι κενοί πίνακες στο τεύχος (έλεγχος λυγηρότητας δοκού). Επίσης νομίζω δεν είδα κάτι για συνδυασμούς με κατακόρυφο σεισμό.

 

Επιπλέον δίνεται δωρεάν μια - light ας την πούμε - έκδοση του advanced solver που λύνει πλάκες με πεπερασμένα στοιχεία . Μέχρι 6 πλάκες στη δωρεάν έκδοση και χωρίς να δίνεται κανένα report, κανένα αποτέλεσμα σε τεύχος, σχετικά με μετακινήσεις , εντατικά μεγέθη κόμβους κλπ. Μόνο γραφικά αποτελέσματα…

 

Πέρα από αυτά παρατήρησα στην έκδοση 7.02 να υπάρχουν κάποιες εντολές που ήταν απενεργοποιημένες. Προφανώς πρόκειται για μελλοντικές λειτουργίες ??

 

Θέλω να τονίσω την απουσία ενός νέου εγχειριδίου ανάλογου με αυτό που υπήρχε για ΕΑΚ/ΕΚΩΣ που να αναφέρεται στις νέες λειτουργίες και δυνατότητες (ΕΚ, πεπερασμένα). Το να δίνονται αποσπάσματα ενός βιβλίου υπό έκδοση σαν υποστηρικτικά κείμενα για το πρόγραμμα προσωπικά δεν με ικανοποιεί.

 

Από το όλο κλίμα μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι είμαστε σε μια μεταβατική κατάσταση. Το πρόγραμμα εξελίσσεται, δίνεται δωρεάν η 7.02 ώστε να σταματήσουν οι γκρίνιες και προχωράμε μπροστά.

 

Και να λοιπόν που επιβεβαιώνομαι. Νέο mail στο τέλος Απριλίου (ούτε ένα μήνα μετά από την κυκλοφορία της έκδοσης 7) από την εταιρία με τίτλο «stereostatika ver.8»

 

Αγαπητοί συνεργάτες,

Οι καιροί είναι δύσκολοι, η οικοδομική δραστηριότητα στο χαμηλότερο επίπεδό της και η ψυχολογία των πελατών που σκοπεύουν να χτίσουν, πεσμένη.

Εμείς, εδώ στην pi-SYSTEMS ζούμε τις αντιξοότητες από πρώτο χέρι αλλά όπως και παλιότερα σας έχουμε ενημερώσει,  αξιοποιούμε την οικονομική κρίση εργαζόμενοι σκληρά αυξάνοντας τo γνωστικό και τεχνολογικό μας επίπεδο.

Οι συνδρομητές της εταιρίας είναι ένας θεσμός που τα προηγούμενα χρόνια έχει βοηθήσει αμοιβαία τους πελάτες και την εταιρία και γι’ αυτό θέλουμε να συνεχιστεί.

Στα πλαίσια αυτά, η τιμή της συνδρομής του 2013, έχει ήδη μειωθεί στο 70% αλλά πέραν αυτού, αποφασίσαμε να προσφέρουμε σε κάθε παλιό ή νέο συνδρομητή, επιπλέον, όλες τις νέες δυνατότητες που δουλεύουμε τα 2 τελευταία χρόνια. Μ’ αυτό τον τρόπο η αγορά της νέας συνδρομής, προσφέρει διπλάσιο όφελος στον πελάτη μας και το κυριότερο, τον κρατά ενήμερο σε όλες τις τρέχουσες και επερχόμενες εξελίξεις, τόσο του επαγγέλματός μας, όσο και της τεχνολογίας.

Έτσι, η νέα συνδρομή του 2013 περιλαμβάνει:

ü                  Υποστήριξη τηλεφωνική-ζωντανή-ηλεκτρονική.

ü                  Τις βελτιώσεις όλων των προγραμμάτων του pi-SUITE για το έτος 2013.

ü                  Την έκδοση 8.0 σε 32 bit με πλήρη υποστήριξη όλων των δυνατοτήτων των Windows 8.

ü                  Την έκδοση 8.0 σε 64 bit (σε πρώτη φάση σε beta έκδοση).

ü                  Την υποστήριξη των παλιών κανονισμών για έλεγχο υπάρχοντος, με αυτόματη σύνδεση προς τα συνεργαζόμενα προγράμματα ΚΑΝ.ΕΠΕ της αγοράς.

ü                  Το πλήρες module των επιλύσεων των πλακών του Advanced Solver με επιφανειακά πεπερασμένα στοιχεία (*).

 

(*) Advanced Solver:

·                     Η επιστημονική τεκμηρίωση υπάρχει στο Β’ τόμο του νέου βιβλίου του Α.Κ και επισυνάπτεται σε μορφή PDF σ’ αυτό το mail.

·                     Η ενασχόληση με τον Advanced Solver είναι εξαιρετικά χρήσιμη επειδή, προσεχώς, θα μπουν σημαντικά – προαιρετικά πάντοτε - modules όπως είναι η κοιτόστρωση.

 

 

Εδώ μου δημιουργήθηκαν ορισμένες απορίες

 

Νέα έκδοση 8 τόσο γρήγορα ? Γιατί ? Η έκδοση 7 για ποιο λόγο βγήκε? Τι θα περιλαμβάνει η έκδοση 8 που δεν έχει η έκδοση 7?

 

Τι εννοείτε με το «αυτόματη σύνδεση με τα συνεργαζόμενα» προγράμματα ΚΑΝ. ΕΠΕ. της αγοράς» ? Το πρόγραμμα θα ενσωματώσει ΚΑΝΕΠΕ ή θα πρέπει να αγοράσουμε άλλο συνεργαζόμενο πρόγραμμα ?

 

Κοιτόστρωση σε νέο module ? Το πρόγραμμα δεν λύνει και σήμερα κοιτόστρωση (εντάξει αυτό είναι ρητορικό, ξέρουμε πως «λύνει» κοιτόστρωση σήμερα)

 

Και φτάνω στο προκείμενο : Τώρα φταίω εγώ να είμαι καχύποπτος και κακοπροαίρετος ? Η εταιρία είχε ανέκαθεν την υψηλότερη συνδρομή (1000€ / έτος)– μακράν υψηλότερη από τα υπόλοιπα προγράμματα -  και ήταν τελευταία στους ρυθμούς ανάπτυξης και επικαιροποίησης των δυνατοτήτων του προγράμματος.

 

Να πληρώσουμε συνδρομή για το 2013 για να λάβουμε τι ακριβώς και πότε?

 

  • Νέες λειτουργίες και βελτιώσεις, σαν τους Ευρωκώδικες που «πήραμε» το 2011 ?
  • Beta έκδοση 64bit για windows 8 ?
  • Γενική κοιτόστρωση ?
  • ΚΑΝ. ΕΠΕ. που θα τον λύνουν τα «συνεργαζόμενα προγράμματα της αγοράς» ?
  • Τηλεφωνική υποστήριξη ? Σαν αυτή που ήταν «…για ευρωκώδικες δε γνωρίζω ρωτήστε τον κύριο Κωνσταντινίδη»

 

 

Κύριοι της pi systems επιτρέψτε μου, αλλά θεωρώ ότι είστε εκτός πραγματικότητας. Κάνατε ένα μεγάλο φάουλ με την έκδοση 6 και δεν δείχνετε να έχετε αλλάξει στρατηγική. Εδώ ο τεχνικός κόσμος καταρρέει και εσείς μας ανακοινώνετε συνδρομή 700 ευρώ.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω τον κ. Κωνσταντινίδη να σε καλεί για μάρτυρα υπεράσπισης σε δίκη πάντως, θα τον κλείσεις ισόβια τον άνθρωπο έτσι όπως τα λες...!

Link to comment
Share on other sites

Ιστορική αναδρομή κάνει ο CV, το σίγουρο είναι οτι έκαναν μεγάλη κουταμάρα με τους ευρωκώδικες και ο τρόπος που το διαχειρίστηκαν ήταν πέρα για πέρα λάθος.

 

SIRADRAB, επειδή μιλάς για δίκη , θα ήθελες να ανεβάσω τίς επιστολές που έλαβα απο την π -σύστεμς μετά τη δημοσιοποίηση που πήρε το θέμα;.Μου ζητάνε με επιτακτικό τρόπο να βγώ να διαψέυσω εγώ ο ίδιος τα όσα έχω γράψει και αν δέν το κάνω θα μου κάνουν μήνυση για "συκοφαντική δυσφήμιση".Τα έχω κρατήσει σαν αποδεικτικά στοιχεία για το μέλλον, μετά απο μία επιστολή που έστειλα στην εταιρία με όλες τίς ελλειψεις που έχει το πρόγραμμα καθώς και τα λάθη που διαπίστωσα στίς εκδόσεις beta 7 xx.Η ίδια η εταιρία έρχεται μετά απο 7 μήνες και διαψεύδει την ίδια την επιστολή της ,παραδεχόμενη τα λάθη και την απουσία τών ευρωκωδίκων στην 6.χχ.(Δές στο site τής εταιρίας για τίς σχετικ΄λε διορθώσεις ).Σημειώνω πως τίς επιστολές για απουσία ευρωκωδίκων τίς έχω στείλει προσωπικά στη πι -συστεμς 21 Mαρτίου 2012, 23 Μαρτίου 2012 και ξανά 23-11-2012.Απάντηση δέν έλαβα, μόνο την απαίτηση της εταιρίας να ανακαλέσω σε όσα έγραψα δημόσια, τα οποία είναι τα ίδια με τίς επιστολές που έστειλα πρώτα σ'αυτούς χωρίς να λάβω απάντηση!!!!, διαφορετικά θα μου κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κτλ κτλ.....

 

Εγώ κρατάω την απειλή τής εταιρίας στο πρόσωπο μου ,καθώς "κερατάς και δαρμένος" δέν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου, όχι ακόμα τουλάχιστον.Ο καιρός γαρ εγγύς......Συνάδελφε CVlengnr,νομίζω πώς και οι δύο το περιμέναμε αυτό!!!!

 

Φυσικά δέν είχα τη χαρά να δώ τίς εκδόσεις 7 και 8 ,ελπίζω να έχουν αποκαταστήσει την αναξιοπιστία τους, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν προκύψει για την έκδοση 6.ΧΧ.Το αν ζητάει 700 ευρώ για τεχνική υποστήριξη είναι θέμα τής εταιρίας και πιστεύω ο καθένας θα διαλέξει αν θέλει να τα δώσει ή όχι.Πιστεύω οτι οι περισσότεροι χρήστες θα τα δώσουν, διότι η αγορά νέου λογισμικού είναι δυσανάλογη σε σχέση με τυο ΣΣ του στερεοστάτικα.Συνεπώς το ηθικό δίδαγμα τής ιστορίας είναι, πως όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να ελέγχουν τί αγοράζουν και φυσικά στο μέλλον θα πρέπει να δημιουργηθεί μία επιτροπή η οποία να πιστοποιεί τα λογισμικά ,όσα δέν την έχουν θα έχουν το δικαίωμα να το πουλάνε απλά εμείς θα γνωρίζουμε το ρίσκο!!!

 

Λάθη και ελλέιψεις έχουν όλα τα λογισμικά, το θέμα ξεκίνησε για την έκδοση 6.ΧΧ όχι σε ελλέιψεις αλλα για τη παντελή έλλειψη ευρωκωδίκων , την οποία διαφήμιζαν στην ιστοσελίδα τους.Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος ανακοίνωσε δημόσια πως οι ευρωκώδικες δέν έχουν ενσωματωθεί λόγο αδυναμίας μετάφρασης και πώς μέχρι να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση ουσιαστικά δέν ζητάει ούτε ένα ευρώ.Επειδή εγώ έμεινα ακόμα με τη παλιά έκδοση και ο λόγος είναι οτι η εταιρία είχε την ευγενή καλοσύνη να μου κλείσει το λογαριασμό μου για τη ζημία που προκάλεσα στη ίδια με την έκταση που πήρε το θέμα,δέν μπόρεσα να αποκτήσω την 7.ΧΧ ΔΩΡΕΑΝ όπως υποσχέθηκε σε όλους.

 

Εύχομαι συνάδελφε η νέα έκδοση που πήρες να σε καλύπτει σε όσα σου υποσχέθηκαν.

 

 

 

ΚΑΝΕΠΕ και pushover θα πρέπει να αγοράσεις το module για ETABS, αυτό εννοεί ο ποιητής απλά επειδή θα πρέπει να σκάσεις 8400 για το ETABS2013 +ΚΑΝΕΠΕ , βάλε και το module σύνδεσης με το στερεόστατικα άλλα 300 ευρώ .Σύνολο 8700 χωρίς φπα.Οι ενισχύσεις στο ETABS είναι εξτρά , περιμένω να δώ τη παρουσίαση του για το 2013

 

Φυσικά σαν κάτοχος 3 λογισμικών ScadaPro, Satik cubus και στερεοστάτικα, ΔΗΛΩΝΩ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ πώς η 6.ΧΧ τού στερεοστάτικα δέν έχει ευρωκώδικες.Το ScadaPro τήν ίδια εποχή που βγήκε με το στερεοστατικα στην 6.ΧΧ είχε ενσωματώσει τουλάχιστον το 60-70% , άσχετα με τα λάθη και τίς ελλέιψεις σε κάποια σημεία.Το STATIK 5 το πήρα πρόσφατα και δέν τολμάω να το συγκρίνω με το εν λόγο πρόγραμμα  γιατί είναι ντροπή!!!.Συνεπώς μπορώ να έχω και γ@@τη άποψη για το στερεόστατικα και τίς σχετικές δυνατότητες που έχει η έκδοση 6.21.

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Τι να πω φιλε McRaster, θα δουμε. Αναμονη και παλι αναμονη. Το σιγουρο ειναι οτι αυτη τη φορα πριν λαβω οποιαδηποτε αναβαθμιση θα την ελεγξω απο 15000 μεριες και δε θα βασιστω καλη τη πίστη στις δηλωσεις της εταιριας. 

 

Να συμπληρωσω επισης οτι τα 700 ευρω που αναφερω προκυπτουν απο  αυτο που λεει το mail της εταιριας 'η τιμή της συνδρομής του 2013, έχει ήδη μειωθεί στο 70%" οποτε 70% x 1000 = 700. Δεν εχω επικοινωνησει με την εταιρια, στο site έχουν ακομα αυτο που ισχυε μέχρι σημερα (1000 ευρω/έτος)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που πιστεύω για την εταιρία είναι οτι κατάλαβε τι μ@@@  έκανε με την 6.21, αυτά που βλέπεις τώρα είναι για διασκεδάσουν τίς εντυπώσεις.Η εταιρία ξόδεψε χρόνο και χρήμα σε άλλες εφαρμογές (βλπ. Holometrika) και παράτησε το στερεοστάτικα.Είδαν οτι οι προβλέψεις για πωλήσεις έχουν μειωθεί δραματικά και ποντάρουν τώρα με το ΕΣΠΑ να ρεφάρουν τη "ηλιθιότητα" που έκαναν και τους κράξαμε.Δυστυχώς, και το βλέπεις απο τούς χρόνους  δεν μπορούν να ακολουθήσουν την αγορά γρήγορα, το 2013 ουσιαστικά ξεκίνησαν οι ευρωκώδικες στο πρόγραμμα και μετράς εκδόσεις απο δώ και περα για διορθώσεις και προσθήκες...Τα οικοδομικά έχουν πεθάνει και το μόνο που θα δουλέψει σε μελέτη είναι ΚΑΝΕΠΕ άντε και ο παλιός κανονισμός σε αυθαίρετα που το έχει το πρόγραμμα.Η ερώτηση είναι , πώς θα καλύψεις τίς ανάγκες τής αγοράς με ένα πρόγραμμα που δέν ακολουθεί την ίδια την αγορά;.Οκ συμφωνώ για τη ταχύτητα τού προγράμματος σε σχεδιαστικό και υπολογιστικό κομμάτι σε οικοδομικά, πέρα απο αυτά τόσα χρόνια η εταιρία έκανε τίποτα άλλο;.Τα πεπερεσμένα τα εισάγει ΤΩΡΑ και να σου πώ επειδή τα δούλεψα στη beta ,είδα οτι δέν ακολουθεί τη πεπατημένη στα επιφανειακά στοιχεία, έβαλε ένα czerny mode σε επιφανειακά που δέν κατάλαβα τί ακριβώς είναι ,ούτε το βρήκα σε κάποια βιβλιογραφία πέρα απο τα pdf σαν απόσπασμα απο το βιβλίο του Κων/δη.Βλέπεις οτι το πρόγραμμα ναι μεν σε καλύπτει σε απλά οικοδομικά έργα, αλλα πέρα απο αυτά ούτε μεταλλικά έβαλε ούτε ΚΑΝ.ΕΠΕ, ούτε pushover, ούτε φέρουσα τοιχοποιϊα κτλ κτλ...Η αξία τού προγράμματος είναι 3500 ευρώ μέχρι 12 ορόφους και στα ίδια χρήματα βλέπεις το STATICS multisoft να σου δίνει όλο το πακέτο με μπετά+μεταλλικά + ΚΑΝΕΠΕ + pushover + δεν ξέρω πόσα άλλα.Oμοίως και το ΡΑΦ τής ΤΟΛ, οι τιμές έχουν πέσει σε όλα τα λογισμικά και τα περισσότερα είναι επικαιροποιημένα σε σχέση με τίς ανάγκες τής αγοράς.Δές το Φεσπα, ΝΕΧΤ, Statics,Scada,Cubus,STRAD 3dr μπορεί να ξεχνάω κάποια και να τα αδικώ,το θέμα είναι οτι όλλες οι εταιρίες ξεκίνησαν απο το 2009 την ανάπτυξη και τη βελτίωση τών προγραμμάτων και ερχόμαστε το 2013 να συγκρίνεις τίς δυνατότητες τών προγραμμάτων σε ευρωκώδικες,ΚΑΝΕΠΕ μεταλλικά και οτι άλλο σε μελέτη...

 

Είναι αμαρτία απο το θεό να βγάζεις έκδοση 6.ΧΧ ίδια με την 5.ΧΧ και να τη πουλάς ντεμέκ (σαλόνικα) με ευρωκώδικες.Να έρχεσαι μετά απο 3 χρόνια και να λές οκ παιδιά δέν είχα στην 6.ΧΧ αλλα σας δίνω το λόγο μου θα βάλω στη 8.ΧΧ και θα σας στηρίξω διπλά δίνοντας τα πεπερεσμένα με τη συνδρομή του 2013 καθώς και όλα το κομφόρ που απολαμβάνουν οι πελάτες τους.Η ερώτηση είναι απολύτως βάσιμη στο άν θα πρέι να είσαι καχύποπτος ή κακοπροαίρετος, το ίδιο ρωτάω και εγώ.Άντε και η εταιρία έβαλε μυαλό , θα μιλήσω για πρίν 6.ΧΧ και θα πώ οτι οι εκδόσεις απο τη 3.ΧΧ που πήρα στη αρχή μέχρι και την 6.ΧΧ ΔΕΝ είχαν προσθήκες σε νέα στοιχεία!!!!!!.Είναι ίδιες εκδόσεις με λιγότερα bugs ίσως.Εδώ τί να πώ αλλό; διαφωνείς σε κάτι συνάδελφε; σίγουρα το φταίξιμο είναι δικό μας γιατί τόσα χρόνια δέν ζητούσαμε να εισάγουν πράγματα όπως τα επιφανειακά πεπερασμένα, μεταλλικές, δυνατότητα να εισάγεις διαφορετική κατηγορία σκυροδέματος στα μέλη χωρίς να χρειάζεται να κάνεις αλχημίες αν δέν περνούσαν κάποια με 20/25 π.χ και αλλάζαμε όλα τα στοιχεία σε 25/30....κτλ κτλ.Ακόμα και τώρα ΔΕΝ έχεις τη δυνατότητα εισαγωγής γραμμικού φορτίου απο τοιχοποιϊες στίς εσωτερικές πλάκες εκτός αν είναι εξώστης.Σκέψου τα απλά πράγματα και ξεχνάω αρκετά ακόμα...

 

Συνεπώς θα πληρώσεις 700 ευρώ για αναβάθμιση και θα χρειαστεί να ξαναπληρώσεις άλλα 3000 για νέο πρόγραμμα ή κανένα 10000 για το ETABS.Όταν διαβάζω την επιστολή που έβαλες (τελευταία) θέλω να κλάψω και να γελάσω μαζί.Η κρίση είναι κρίση σε όλους μας, αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για μία εταιρία που δραστηριοποιείται χρόνια στην αγορά και να ζητάει ΜΟΝΟ χωρίς να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ στούς πελάτες της.

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω σε ολα οσα λες. Ειναι αληθεια οτι οσον αφορα την εξελιξη και την προσθηκη δυνατοτητων τα πράγματα παντα πηγαιναν αργααααα.

 

Για να μη παρεξηγηθω, δεν εχω κυρηξει πολεμο στην εταιρια. Απλα θα ηθελα καποιες πολιτικες να ηταν διαφορετικες. Το προγραμμα ειναι πραγματικα πολυ μπροστα στο στησιμο φορεα, την εποπτικότητα, την αλλαγη οπλισμων σε επιλεκτικα μελη παρατηρωντας τα απαιτουμενα/διαθεσιμα, στην ευκολια παραγωγης σχεδιων και τευχους, και στο ποσο ευπαρουσιαστα ειναι.Αλλα ρε γαμωτο εχει αρκετους "χαζους" περιορισμους οπως αυτο που λες με την διαφορετικη ποιοτητα υλικου σε ενα μελος. Η το οτι καποιες επεμβασεις στο μοντελο χανονται με καθε νεο τρεξιμο.

 

Τα πεπερασμενα ειναι ακομα σε πρωιμο στάδιο και προς το παρον αφορουν μονο πλακες. Ευελπιστω οτι θα εξελιχθουν και θα προσαρμοστουν ωστε να δίνεται δυνατοτητα προσομοιωσης και κατακόρυφων στοιχείων. Τωρα για τον ΚΑΝΕΠΕ οντως πρεπει να κινηθουν λιγο πιο γρηγορα. Συμφωνω με αυτο που λες οτι πλεον θα ειναι ο κανονας, αφου η ανεγερση εχει πραγματικα πεθανει.

Δε μπορω να πιστεψω οτι για να λυσω ΚΑΝΕΠΕ με το stereostatika θα πρεπει να αγορασω το etabs! Ακουγεται σαν ανεκδοτο. Θα περιμενω τα νεα επ αυτου, να δω πως θα προχωρησουν.

 

Παντως αν το πρόγραμμα ειχε πληρη μεταλικα (με συνδεσεις και φορτια ανεμου) και ΚΑΝΕΠΕ μαζι με λιγη περισσοτερη ελευθερια στο χρήστη, πραγματικα πιστευω θα ειχε σβησει τον ανταγωνισμο. Το ζητημα ειναι οτι στην τωρινη εποχη που τα γαλατα πλεον εχουν σφιξει, θα πρεπει καποιες νοοτροπιες του παρελθοντος να μεινουν μακρινη αναμνηση, αν θελουμε να ελπιζουμε οτι θα παμε μπροστα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα μπορέσει να βγάλει modules που να συνεργάζονται με όλες τίς εταιρίες.Μέχρι στιγμής έχει μόνο το ETABS, γι'αυτο και το αναφέρω.Προσπάθησε παλιά να συνεργαστεί με τη civiltech στο Holometrica για να βγάζει ΚΕΝΑΚ αλλα απέτυχε η συνεργασία νομίζω.Ποιός ανταγωνιστής θα επιτρέψει το στερεοστάτικα να συνεργαστεί μαζί του; δηλαδή θα είναι "ανέκδοτο" να δώ το φέσπα να συνεργάζεται με στερεοστάτικα σε pushover -ΚΑΝΕΠΕ.

 

Ενας απο τούς λόγους που το αγόρασα είναι αυτά που αναφέρεις,στη συνέχεια διαπίστωσα οτι ένας μηχανικός ΔΕΝ θέλει μόνο αυτά.Στο τέλος μου φάνταζε φασονατζίδικο στατικό για πολεοδομία και όχι εργαλείο για μηχανικό.Ειδικά το 3D με τούς οπλισμούς δείχνει φοβερό,αλλά που το χρειάζεσαι;, Οι ξυλότυποι είναι φοβεροί , δεν είναι ΦΕΣΠΑ αλλά αρκετά καλοί, πλέον όλοι τούς έχουν μαζέψει αρκετά

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

δηλαδή θα είναι "ανέκδοτο" να δώ το φέσπα να συνεργάζεται με στερεοστάτικα σε pushover -ΚΑΝΕΠΕ.

Θα γελαμε 15 μερες...

 

Στο τέλος μου φάνταζε φασονατζίδικο στατικό για πολεοδομία και όχι εργαλείο για μηχανικό.Ειδικά το 3D με τούς οπλισμούς δείχνει φοβερό,αλλά που το χρειάζεσαι;, Οι ξυλότυποι είναι φοβεροί , δεν είναι ΦΕΣΠΑ αλλά αρκετά καλοί, πλέον όλοι τούς έχουν μαζέψει αρκετά

Δε πιστευω πως υπαρχει καθαρα ελληνικο προγραμμα το οποιο δεν ειναι λιγο-πολυ φασονατζιδικο κυριως σε σχεση με τα ξενα. Βεβαια, ασ μη ξεχναμε πως οι εταιριες λογισμικων, ειναι εμποροι και προσπαθουν να σταθουν σε μια πραγματικοτητα ελληνικη, η οποια επικροτει και γουσταρει τις φασον μελετες.

Τελος, το 3d αν δειχνει σωστα την οπλιση, ειναι πααααρα πολυ χρησιμο κυριως για εναν πρωταρη.

 

Κατα τα αλλα, αν και δεν εχω το συγκεκριμενο προγραμμα, συμφωνω με το γενικοτερο νοημα των οσων λες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.