Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικα απο τεχνολογους ΝΟΜΟΣ 4030 και επ. δικαιωματα


Recommended Posts

Συμφωνα με τον 4030 αρθρο 5 παραγραφος 6

''Το τοπογραφικό διάγραμμα και το διάγραμμα δόμη-

σης που υποβλήθηκαν για την έγκριση δόμησης, η έγκρι-

ση δόμησης και η άδεια δόμησης αποστέλλονται ηλε-

κτρονικά από την Υ.ΔΟΜ. στη Διεύθυνση Οικοδομικού

και Κτιριοδομικού Κανονισμού (Δ.Ο.Κ.Κ.), στον Ο.Κ.Χ.Ε.

και στην Κτηματολόγιο Α.Ε.. Ο τρόπος ηλεκτρονικής α-

ποστολής και συνεργασίας μεταξύ των Υ.ΔΟΜ., του ΟΚ-

ΧΕ και της Κτηματολόγιο Α.Ε.,''

Τα εξαρτημενα τοπογραφικά απο τεχνολογους μηχανικους απο το κτηματολογιο δεν γινονταιδεκτα.Συνεπως στο μελλον χανουμε το δικαιωμα που ειχαμε να υπογραφουμε εξαρτημενα τοπογραφικα!Το ερωτημα μου ειναι με ποιο δικαιωμα μας απαγορευουν να σφραγιζουμε τοπογραφικα εξαρτημενα εφοσον διαθετω GPS;Τελος κοιταζα τον κυκλο σπουδων των κολεγίων , ειναι ξεκαθαρο πως οτι κανουν ειναι μια ''ΣΟΥΜΑ'' μαθηματων σε μορφη σεμιναριων Ι.Ε.Κ. απλα για να δικαιολογισουν τα δικαιωματα που θα τους δινουν!Ποσο ενήμερο ειναι το φορουμ για ολα αυτα; και ποια ειναι η επισημη θεση του για ολα αυτα που εχουν ψηφιστει;Σιγουρα θα υπαρχει αντίστοιχο θεμα αλλα θα ηθελα να συζητηθει ξεχωριστα γιατι ειναι πολυ συμαντικο και αφορα χιλιαδες τεχνολογους;Επισης κατα ποσο υπαρχει ορθολογικη αξιολογηση των ΤΕΙ συγκριτικα με τα κολεγια; ...παρκαλω αφηστε ανοιχτο το θεμα

Edited by Krisos
Link to comment
Share on other sites

Πληρώνεις την ΕΕΤΕΜ . Ψηφίζεις την ΕΕΤΕΜ . Γιατί δεν τους πιέζεις να κάνουν μήνυση και αγωγή κατά του Ελληνικού δημοσίου γιατί 28 χρόνια δεν εφαρμόζεται ο νόμος ?

Link to comment
Share on other sites

Πληρώνεις την ΕΕΤΕΜ . Ψηφίζεις την ΕΕΤΕΜ . Γιατί δεν τους πιέζεις να κάνουν μήνυση και αγωγή κατά του Ελληνικού δημοσίου γιατί 28 χρόνια δεν εφαρμόζεται ο νόμος ?

Κατι πρεπει να γινει διαβαζω παπανω Αρθρο 4 παραγραφος 2 ''Με κοινή απόφαση των αρμόδιων Υπουργών και του

Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής., έπειτα από γνώμη του Τεχνικού Επιμελητηρίου''

 

Η ΕΕΤΕΜ που ειναι;Τι προσφερει σε εμας; ουσιαστικα εγινε ενας νομος που θεωρητικα θα δωσει διαφανεια στην ολη διαδικασια με τις οικοδομικες αδειες αλλα οι τεχνολογοι δεν θα υπογαφουν τίποτα.Εχω αρχισει να πιστευω οτι θελουν να κανουν ξεσκαρταρισμα στους μηχανικους αρχικα οι τεχνολογοι, μετα οι Αρχιτεκτονες ...με τα ποιοι μενουν οι Τοπογραφοι; και στο τελος ποιοι;Στο παρελθον ημουν φοιτητης τοτε καποια στιγμη στην Χαλκιδα ο συλογος ειχε παρει γνωμη απο καποιον δηκηγορο στην Αθηνα αλλα τους ειχε συστησει να μην κανουν απολυτως τιποτα..ακουσων ..ακουσων τιποτα! γιατι δεν θα βγαζαν ακρη!Η κατασταση ειναι τραγελαφικη!!Αυτη ηταν η διακιολογια τους σε καποιο σεμινάριο που ειχα παει!Κατι πρεπει να γινει ...δεν ξερω πρεπει να υπαρξει συσπείρωση πιστευω περα απο την ΕΕΤΕΜ ορισμενων ''τρελων'' ( ..να το πω ) ...γιατι θα χασουμε στο τελος και αυτα που εχουμε.

Edited by Krisos
Link to comment
Share on other sites

"με ποιο δικαιωμα μας απαγορευουν να σφραγιζουμε τοπογραφικα εξαρτημενα εφοσον διαθετω GPS;"

 

με αυτή την άποψη καλά σου κάνουν και σου απαγορεύουν

μα καλά συνάδελφε είναι επιχείρημα τώρα αυτό να στηρίξεις τη θέση σου?

Link to comment
Share on other sites

"με ποιο δικαιωμα μας απαγορευουν να σφραγιζουμε τοπογραφικα εξαρτημενα εφοσον διαθετω GPS;"

 

πάλι καλά που δεν είπες ότι έχεις και κινητό...

η απάντηση είναι ότι ΠΟΤΕ δεν είχες το δικαίωμα!...

(και ΠΟΤΕ δεν θα έπρεπε να το έχεις

-άσχετα αν μέχρι τώρα οι "γνωστοί" των υπηρεσιών που οι περισσότεροι είναι Τ.Ε. κάναν τα στραβά μάτια και δέχονταν εξαρτημένα από κάθε ΤΕ πικραμένο...-)

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για αλλη μια φορα παλι τα ιδια..

Ειναι κοντά η ώρα που θα καταργηθεί ο συλογος σας( ( βλεπε κουμαντο κανει ο γερμανος τωρα ) και ολα θα γινονται με πιστοποιησεις θες να υπογραφεις στατικα πληρωσε τα σεμιναρια αγορασε γνησιο λογισμικο περασε και της αντίστοιχες εξετάσεις κ μετα δούλεψε, το ιδιο θα πρεπει να γινει σε καθε αντικειμενο του μηχανικου αντε να ξεκαθαρισει λιγακι το τοπιο..

Δεν γινεται να υπογραφουμε τα παντα και για παντα.

Link to comment
Share on other sites

...Δεν γινεται να υπογραφουμε τα παντα και για παντα.

 

Συμφωνώ απόλυτα!

 

 

η δήλωσή σου th.zinas είναι απαράδεκτη

 

γιατί; με ποιό ΦΕΚ ή ΠΔ έχει δικαίωμα υπογραφής εξαρτημένου τοπογραφικού (Υπομηχανικός) Πολιτικός Δομικών Έργων Τ.Ε. (και όχι Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.) ;

ούτε καν στο προσχέδιο ΠΔ που κατατέθηκε τέλη 10' αρχές 11' δεν έγραφε πουθενά για δικαίωμα υπογραφής εξαρτημένων τοπογραφικών.

 

Συμφωνώ απόλυτα με όποιον απαντήσει ότι πρέπει επιτέλους να γίνει χαρτογράφηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων...πλέον τα κουκιά είναι λίγα και δεν φτάνουν για όλους. Καθένας ότι ΞΕΡΕΙ κι όχι ότι δηλώνει πως ξέρει να κάνει.

 

http://civil.teipir....p?page=alias-56

 

Με ένα μάθημα τοπογραφίας και χωρίς ίχνος γνώσης Γεωδαισίας ή Συνόρθωσης δικτύων ή έστω GPS είναι αν όχι απαράδεκτο...ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ!...αυτό

 

Το ερωτημα μου ειναι με ποιο δικαιωμα μας απαγορευουν να σφραγιζουμε τοπογραφικα εξαρτημενα εφοσον διαθετω GPS;

 

Επιστρέφω το ερώτημα αλλιώς "με ένα μάθημα τοπογραφίας έχετε την απαίτηση να υπογράφετε εξαρτημένα τοπογραφικά.

Αφού κάνετε Μαθηματικά Ι & ΙΙ γιατί δεν απαιτείται να διορίζεστε και σαν μαθηματικοί στο σχολείο; " Εμένα αυτό πιο λογικό μου φαίνεται!

Edited by th.zinas
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα σου απαντήσω th.zinas , παρ' ότι μπήκες με εριστικό τρόπο .

 

Τυπικά έχεις δίκιο . Με ένα εξάμηνο τοπογραφίας δεν είναι δυνατόν να υπογράφουν οι δομικοί τοπογραφικά , ούτε οι έργων υποδομής με δύο .

 

Αν το τραβήξω όμως θα δείξω πολλά άλλα αντίστοιχα σε πολυτεχνικές σχολές , όπως ότι οι δομικοί κάνουν πολύ περισσότερα στατικά από τους αρχιτέκτονες και αρχιτεκτονικά από τους Π.Μ. και έχουν λιγότερα ΕΔ και από τους δύο . Και μιλάω γιά τους αρχιτέκτονες των Ελληνικών σχολών γιατί αν δούμε τι στατικά κάνουν οι αρχιτέκτονες έξω , βράστα .

 

Μέχρι πριν λίγα χρόνια το τοπογραφικό ήταν κακώς υποβαθμισμένο . Τώρα αυτό άλλαξε . Εκείνο που ενοχλεί είναι ότι κάποιοι ξαφνικά αρχίζουν και κόβουν δικαιώματα από τους ήδη αδύναμους κρίκους σε αυτήν την αλυσσίδα .

 

Θα μου πείς βέβαια , εδώ τώρα πεινάμε , τέτοιες πολυτέλειες δεν έχουμε . Κάποιοι όμως ασχολήθηκαν γιά πολλά χρόνια με το αντικείμενο , επένδυσαν σε εξοπλισμό και ξαφνικά τους το στερούν .

 

Θα αλλάξουν όλα όμως σύντομα . Ηδη ο νόμος του 34 γιά τους ΜΗ είναι παρελθόν και σύντομα θα γίνει το ίδιο με τους άλλους .

 

Κρατήστε ένα επίπεδο λοιπόν σε αυτό χάος που ζούμε .

Link to comment
Share on other sites

Το οτι έχεις εξοπλισμό δε σημαίνει κάτι... Και γω μπορώ να παρω ιατρικά μηχανήματα , δε σημαίνει οτι μπορώ να εξετάζω ασθενείς...

Ίσως λίγο άστοχο το παράδειγμα εφόσον δεν είχα και Ιατρική στο πρόγραμμα σπουδών.

 

Με τον εξοπλισμό σου και τις γνώσεις σου πάντως, μπορείς άνετα να δουλέυεις υπεργολαβίες ή κατ'αποκοπήν εργασίες σε μελέτες (όταν και αμα υπάρξουν αυτές) και χωρίς να έχεις και το 100% της ευθύνης που φέρει η υπογραφή ενός σχεδίου.

Σε ιδιωτικά έργα βέβαια, τι υπεργολαβία να κάνεις, αφού τόσο καλά που είναι τα λεφτά και τόσες λίγες δουλειές , κανείς δε δίνει outsourcing...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.