Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποχέτευση – ελεγκτές δόμησης


Recommended Posts

Στο παρελθόν διάβασα στο forum διάφορες συζητήσεις για αποχετέυσεις και για «στεγανούς» βόθρους οι οποίοι κατασκευάζονται ώς αποροφητικοί κλπ.

 

Με τους καινούριους κανονισμούς με τους ελεγκτές δόμησης τι θα γίνεται?

 

Ερώτηση α)

Θα κατεβάζουν σπηλαιολόγο ελεγκτή δόμησης με μποντριέ και ζουμάρ για να κάνουν έλεγχο στο βόθρο? Ο μηχανικός μου δέν είναι σίγουρος ακόμη !

 

Ερώτηση β)

Πιστέυετε πως οι ελεγκτές δόμησης θα βελτιώσουν την ποιότητα της οικοδομής ή απλώς θα έχουμε περισσότερους να λαδώνουμε?

Link to comment
Share on other sites

β) Θεωρώ πως είναι αδύνατον να λαδωθεί εκλεκτής

Από κάθε οικοδομή θα περνάνε 3 διαφορετικοί ελεγκτές δόμησης και ένας ενεργειακός.

Πως θα δεχτεί να λαδωθεί ο πρώτος ή ο δεύτερος

από την στιγμή που δεν είναι σίγουροι πως θα δεχτεί και ο τελευταίος το λάδωμα. Ο τελευταίος μπορεί να κρεμάσει όλους τους προηγούμενους (μαζί με τον επιβλέποντα).

 

α) Θα υπάρχει φωτογραφική τεκμηρίωση της κατασκευής του στεγανού βόθρου. (Νομίζω πως η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου θα περιλαμβάνει και βίντεο από τα στάδια κατασκευής)

Link to comment
Share on other sites

χωρίς απλούστερο και σαφέστερο ΓΟΚ , χωρίς μεγαλύτερα κατασκευαστικά όρια ανοχής σε διαστάσεις, νομίζω ότι ο ελεγκτής δόμησης θα είναι ενα επιπλέον πρόβλημα για την οικοδομή. δηλ.αν η αποχέτευση ακολουθήσει διαφορετική όδευση απ΄ότι στα σχέδια , αυτό θα είναι παρανομία ? κι άλλα πολλά...

Link to comment
Share on other sites

Ο ΓΟΚ πράγματι είναι ένα θέμα.

Οι ανοχές ΔΕΝ είναι θέμα. Οι γεωδαιτικοί σταθμοί έχουν απείρως μεγαλύτερη ακρίβεια, στοχοφόροι με σταθερά χέρια υπάρχουν,

στο καλούπωμα χρησιμοποιούμε πια πύργους (μεταλλικές σκαλωσιές) και ας είναι καλά και η Doka (για αυτούς που έχουν μεγάλες απαιτήσεις).

 

Η αποχέτευση γιατί να ακολουθήσει άλλη πορεία? Ο μελετητής τι ρόλο παίζει? Υποτίθεται πως η μελέτη της αποχέτευσης ετοιμάζεται μετά τα αρχιτεκτονικά και τα στατικά. Άρα όλα τα δεδομένα είναι μπροστά στον μηχανικό, αν δεν είναι κατασκευάσιμη η μελέτη του τότε ή άλλαξαν χωρίσματα και μπετά ή ο μελετητής είναι ανίκανος.

 

Το να συζητάμε μεγαλύτερα κατασκευαστικά όρια ανοχής (άνω του 2%, δηλαδή 20 εκ στα 10 μέτρα!) σημαίνει πως κάποιο σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στην αποτύπωση του οικοπέδου ή στην χάραξη του έργου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.