Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στέγαση βεράντας


Recommended Posts

Έχω μια μεγάλη βεράντα, περίπου 30 τ.μ. Αυτή τη στιγμή έχει πολλά σίδερα για στήριξη τεντών κινητών και ακίνητων. Έτσι το πήρα από τον κατασκευαστή πρίν 15 χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι τα πανιά έχουν σκιστεί από το δυνατό αέρα (πρόκειται για ρετιρέ 5ου) και επίσης κάνουν θόρυβο με τον άνεμο. Τι μπορώ να βάλω, για να έχω αποτελεσματική σκίαση, κάπως οικονομικά και εντός νόμιμων πλαισίων; Επιτρέπεται άραγε να βάλω λαμαρίνες που μοιάζουν με κεραμίδια ή πολυκαρβονικά φύλλα; Ισχύει ότι αυτά κάνουν πολύ θόρυβο με τη βροχή; Εάν ξαναβάλω πανιά, τι είδος να προτιμήσω για να αντέχει στον αέρα;

Edited by dionisis1960
Link to comment
Share on other sites

τα σίδερα που περιγράφεται θεωρώ πως είναι μια πέργκολα. Επειδή ενδιαφέρεστε για την νομιμότητα θα πρέπει να κοιτάξετε, καταρχάς, αν όντως αυτή η πέργκολα είναι νόμιμη ή όχι.

Την νομιμότητα κάθε είδους κατασκευής την αναζητούμε στα σχέδια της πολεοδομίας.

Τώρα, εφόσον πρόκειται για νόμιμη πέργκολα (= κατασκευή στήριξης φυτών -ανεξαρτήτως του υλικού κατασκευής της) έχει διευκρινιστεί πως οποιαδήποτε κάλυψη της με άλλα υλικά είναι παράνομη. Το μόνο υλικό που μπορεί να τοποθετηθεί λοιπόν, είναι τέντα πτυσσόμενη κ όχι σταθερή.

Υπάρχουν πλέον πανιά που αντέχουν σε δυνατούς ανέμους, κ αυτοματισμοί που σε περίπτωση πολύ δυνατών ανέμων μαζεύουν τις τέντες για την προστασία τους.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον jbosdas! Για οποιαδήποτε άλλη λύση πέρα από πτυσσόμενη τέντα να συμβουλευτείτε κάποιον Μηχανικό, ο οποίος μετά από επίσκεψη θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω εαν σε βεράντα κατοικίας ο ιδιοκτήτης θέλει να τοποθετήσει τέντα αλλά σταθερή με 2 μεταλλικά κολωνάκια, χρειάζεται οικοδομική άδεια αυτή η κατασκευή? Εαν η τέντα είναι ανοιγόμενη χρειάζεται οικοδομική άδεια?

 

Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.