Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δόμηση που προβλεπόταν από την οικ.άδεια ΑΛΛΑ σε άλλο σημείο του κτιρίου


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

 

Σε κτίριο κατοικιών (1 ιδιοκτήτης) ο 1ος όροφος στην πράξη δεν κατασκευάστηκε όπως προβλεπόταν στην οικοδομική άδεια. Συγκεκριμένα τμήμα του οροφου (με προσωπο στον δρόμο) δεν κατασκευάστηκε καθόλου κι αντι αυτού τα επιπλέον μέτρα που δικαιούταν ο ιδιοκτήτης τα κατασκεύασε σε επέκταση του κτιρίου προς τον ακάλυπτο!Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ?

1 )Αγνοώ τελέιως τα νόμιμα μέτρα που δεν κτασκευάστηκαν και δηλώνω την επέκταση κάλυψης και δόμησης?

ή

2)Μπορώ να εντάξω στην παρ. 13 με αναλυτικό την κατασκευή σε άλλη θέση ( όπως στην περίπτωση που έχει άλλη θέση όλο το κτίριο)?Αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν δηλώνω την επέκταση κάλυψης!!!χμχμχμ

 

Έχω μπερδευτεί!!!Όποιος μπορεί να δώσει μια γνώμη καλοδεχούμενη!Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά των τετραγωνικών προς τον ακάλυπτο πάει υπέρβαση κάλυψης, δόμησης και πλαγίων αποστάσεων (μάλλον). Για τα νόμιμα που δεν κατασκευάστηκαν δε γνωρίζω...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την απάντηση!Για τις υπερβάσεις δόμησης κάλυψης και πλάγίων το ξέρω.Απλά έλεγα μήπως μπορούσα να εκμεταλευτώ το γεγονός ότι υπήρχαν νόμιμα μέρτρα που δεν κατασκευάστηκαν, για να μειωθεί το πρόστιμο!

Link to comment
Share on other sites

αυτό που μπορείς να κάνεις, αν είναι σε ισχύ η άδειά σου, είναι να κατασκευάσεις και τον μή υλοποιημένο όροφο ΤΩΡΑ...(μην το πείς σε κανέναν βέβαια...) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

...

...

Συγκεκριμένα τμήμα του οροφου (με προσωπο στον δρόμο) δεν κατασκευάστηκε καθόλου κι αντι αυτού τα επιπλέον μέτρα που δικαιούταν ο ιδιοκτήτης τα κατασκεύασε σε επέκταση του κτιρίου προς τον ακάλυπτο!Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ?

...

...

 

Ο πολεοδομικές παραβάσεις δεν πάνε με + -.

 

Αν όμως ενδιαφέρει τον ιδιοκτήτη να μειώσει το πρόστιμο και εφόσον έχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης αν με την υπέρβαση καθ επέκταση του ισόγειο δεν ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια του συντελεστή κάλυψης μπορείς να εκδώσεις για αυτό νέα άδεια ή αναθεώρηση αν η υπάρχουσα είναι ακόμα σε ισχύ.

 

Συνδυαστικά αν έχει κλείσει η υπάρχουσα οικοδομική άδεια εντάσεις το καθ επέκταση στον 4014 και τσεκάρεις την επιλογή στο φύλλο έλεγχου ότι θα εκδώσεις οικοδομική άδεια.

Πιθανά να μπορεί να πάει και με το άρθρο 22 του ΓΟΚ 85 οπότε έχει χαμηλό κόστος άδειας και στο τέλος θα βγει σημαντικά πιο μικρό έως και ελάχιστο το πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.