Μετάβαση στο περιεχόμενο

liaeva

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

liaeva's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα . Έχω περίπτωση πτηνοτροφείου που λειτουργεί από το 1975 με άδεια της τότε χωροφυλακής.Το 1990 οι ιδιοκτήτες έκαναν επέκταση 300 τ.μ. . Μπορούν να ενταχθούν στο άρθρο 23 παρ.13 ή το πτηνοτροφείο αποκλείεται από αυτή την περίπτωση; γνώμες;ευχαριστώ!
  2. Κλικάρεις μεσα στο φύλλο καταγραφής το εικονίδιο διαφορετική διαμερισμάτωση στα δεξια . Τίποτα άλλο
  3. Pavlos33 λες ότι πρέπει 3 ε; Μάλιστα.Κι εγώ αυτό θεωρώ ότι είναι το σωστό αφού ξεφύγαμε από τη διαμερισμάτωση ως μόνη παραβαση. Αν η αυξηση του εμβαδού των εξωστών ξεφεύγει από 10% το βαζω στις λοιπές παραβάσεις έτσι;Αυτές πάνε τελικά αθροιστικά με προυπολογισμό ανεξαρτητως κατηγορίας;
  4. καλημέρα σε όλους Έχω περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης ορόφου σε οικοδομή του 1989. Άλλαξε το περίγραμμα στα 3 διαμερίσματα του ορόφου(διαφορετικοί ιδιοκτήτες). Ταυτόχρονα διαπίστωσα αλλαγή στους εξώστες οι οποίοι ενοποιήθηκαν περιμετρικά της κάτοψης, ενώ στην οικοδ.αδεια αποτυπώνονταν διαφορετικά. Στην περίπτωση που η αύξηση του εμβαδού των εξωστών δεν υπερβαίνει το 10% , μπορώ να τη δηλώσω ως κατηγορία 3 -μικροπαραβάσεις. Το ερώτηματά μου είναι : 1.Με μια δήλωση μπορώ να δηλώσω και τη διαμερισμάτωση και τις μικροπαραβάσεις ή λογω των διαφορετικών ιδιοκτησιών πρέπει να κάνω χωριστές δηλώσεις; 2.Κλικάροντας κατηγορία 3 και ΛοιπέςΠαραβασεις 1 για τη διαμερισμάτωση μου βγάζει πρόστιμο 500Ευρώ. Δεν θα έπρεπε 1000Ευρώ αφού έχω δυο διαφορετικές κατηγορίες; Όποια άποψη καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ Update: Για το 2ο ερώτημά μου, αλλάζοντας φύλλο καταγραφής (στο ένα κατηγορία 3 και στο άλλο λοιπές παραβάσεις 1)μου βγάζει τα 1000Ευρώ. Έτσι είναι λογικά το ορθόν.Είναι;
  5. Το ίδιο μου έχει συμβει 2-3 φορές σε δηλώσεις σε προσωρινή υπαγωγή. Το άλλο εκνευριστικό είναι η πρωτοβουλία που παίρνει στην επιλογή του Δήμου στον γεωγραφικό εντοπισμό. Επιλέγω δήμο, κάνω τον εντοπισμό, και όταν βγαίνω έχει επιλέξει άλλο Δήμο μπορεί και άλλη Περιφέρεια. Σήμερα ξέχασα να το ελέγξω σε βεβαίωση και την πάτησα!Τώρα άντε να περιμένεις επιστροφή σε προσωρινή και διόρθωση. γργργργρ..........
  6. ευχαριστω για την απάντηση!Για τις υπερβάσεις δόμησης κάλυψης και πλάγίων το ξέρω.Απλά έλεγα μήπως μπορούσα να εκμεταλευτώ το γεγονός ότι υπήρχαν νόμιμα μέρτρα που δεν κατασκευάστηκαν, για να μειωθεί το πρόστιμο!
  7. Καλησπέρα σε όλους Σε κτίριο κατοικιών (1 ιδιοκτήτης) ο 1ος όροφος στην πράξη δεν κατασκευάστηκε όπως προβλεπόταν στην οικοδομική άδεια. Συγκεκριμένα τμήμα του οροφου (με προσωπο στον δρόμο) δεν κατασκευάστηκε καθόλου κι αντι αυτού τα επιπλέον μέτρα που δικαιούταν ο ιδιοκτήτης τα κατασκεύασε σε επέκταση του κτιρίου προς τον ακάλυπτο!Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ? 1 )Αγνοώ τελέιως τα νόμιμα μέτρα που δεν κτασκευάστηκαν και δηλώνω την επέκταση κάλυψης και δόμησης? ή 2)Μπορώ να εντάξω στην παρ. 13 με αναλυτικό την κατασκευή σε άλλη θέση ( όπως στην περίπτωση που έχει άλλη θέση όλο το κτίριο)?Αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν δηλώνω την επέκταση κάλυψης!!!χμχμχμ Έχω μπερδευτεί!!!Όποιος μπορεί να δώσει μια γνώμη καλοδεχούμενη!Ευχαριστώ!!
  8. Δυστυχώς και σε μένα μια από τα ίδια! Fatal error!!!!
  9. ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! kontegr ευχαριστώ για την τελευταία διευκρίνιση του ΙΚΑ . είχα υπόψην μου μόνο το πρώτο έγγραφο.
  10. Σε υπόγειο που κατασκευάστηκε ενώ δεν προβλεπόταν από την οικοδ.αδεια ξεκίνησε η διαδικασία με τον 4014/11 ως σύννομο. Πλήρώθηκε το παράβολο και υποβήθηκε φάκελος στην πολεοδομία για έκδοση αδείας. Σε αυτή την περίπτωση υποχρεούται ο ιδιοκτήτης να κάνει απογραφή στο ΙΚΑ και να πληρώσει ένσημα ή απαλλάσεται όπως στις άλλες περιπτώσεις του Ν.4014/11? η πολεοδομία λέει ότι δεν υποχρεούται ενώ το ΙΚΑ το αντίθετο!!έχει κανείς ιδέα????Ευχαριστώ!!!
  11. steve 100 ακριβώς το ίδιο μου είπαν στο τεε τκμ . έντος προθεσμίας θεωρείται όταν είναι σε προσωρινή υποβολή. αλλά επειδή δεν είμαστε σίγουροι τι εννοούν στο υπεκα ας πληρωθουν μεχρι 31/1. θα μας τρελάνουν τελείως!
  12. αν τις παω σήμερα σε προσωρινή υποβολή, θα πρεπει να πληρωθεί η 1η δόση μέχρι 31/1?ή η προθεσμία αυτή είναι για όσες δηλώσεις μπήκαν σε προσωρινή υπαγωγή το 2011. αυτό δεν διευκρινίζεται.
  13. Συνάδελφοι, τελικά έχει κανεις επιβεβαιώσει πότε μια δήλωση θεωρείται ότι έχει υποβληθει? Σύμφωνα με το εγχειρίδιο στη φάση της προσωρινής υπαγωγής.Έχω δηλώσεις που βρίσκονται σε αρχική υποβολή από το 2011 και έχουν πληρωθεί τα παράβολά. Θεωρούσα μέχρι σήμερα ότι δεν υποχρεούνται να καταβάλουν δόση μεχρι 31/1 αφού δεν μπήκαν σε προσωρινή υπαγωγή. Τώρα αρχίζω και αμφιβάλω. σε τεε και υπεκα αδύνατον ναπιάσω γραμμη.Βοήθεια!!!!
  14. Γεια χαρά σε όλους!έχω κληρωθεί κι εγώ στη ΣMA για φέτος και δήλωσα 2 Θ.Ε. Λόγω φόρτου εργασίας έχω αγχωθεί για το πώς θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του προγράμματος!ελπίζω η μεταξύ μας επικοινωνία να μας βοηθήσει όλους!!!Καλή μας αρχή!! Υ.Γ. Κάλη ιδέα το Blog!!!Mπράβο!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.