Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός υποστ/τος για S220, ευρεση ω. Βοήθεια


 

Recommended Posts

Γεια χαρα

Θέλω να υπολογίσω οπλισμο υποστυλώματος σε παλαιο κτίριο και έχω κολλήσει στο ω. Δεν βρίσκω πουθενά πίνακες διαξονικής κάμψης (πίνακεσ CEB) για S220 ή έστω κάποιο προγραμματακι υπολογισμού του ω. Eχω βρει για s400 , S500 αλλα πουθενα για S220.

Link to comment
Share on other sites

Nαι, ειναι Stahl I, s220. Μηπως ειναι ευκολο να αναιβουν οι σελιδες των διαγραμματων αλληλοεπιδρασης διαξονικης καμψης s220 ή να μου τις στειλετε με mail?

Γιαννόπουλος-Τάσιος ΕΜΠ 1983 εχω του 1992 οπου ΔΕΝ υπαρχουν για s220.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι StI . Είναι StIII . Το StI είχε όριο 1400 και όχι 2200 . Ο υπολογισμός των τάσεων με Β225 ήταν 80 κιλά στα ανοίγματα , 90 στις στηρίξεις και 108 στον ΑΕ .

Link to comment
Share on other sites

Η μελετη ειναι παντος του '68 με st37, τωρα βγαλτε ακρη σε τι αντιστοιχεί. Νομιζω ειναι s220. To θεμα ειναι να βρω τα διαγραμματα σε pdf ή στειλτε τα στο [email protected].

An υπαρχει και κανενα προγραμμα υπολογισμου free akoma kalytera. To Beton express-Runet ειναι Demo kai περιοριζεται σε συγκεκριμενες διαστασεις διατομων, ΔΕΜ με καλυπτει.

Link to comment
Share on other sites

αφού δεν βρίσκεις πίνακες , και μάλλον για st37 να είναι δύσκολο, θες din1045 παλιό αν έχει για st37 κιόλας. ίσως μετά εναλλακτικά να πρέπει να πας ή με πίνακες saliger ή με διαγράμματα ρουσόπουλου ή moerch

 

Η μελετη ειναι παντος του '68 με st37

το γράφει έτσι, st37?

 

δεν ξέρω πως θα κάνεις τον έλεγχο και αν έχεις σχετική εμπειρία αλλά ότι πίνακα χρησιμοποιήσεις πρέπει να αντιστοιχεί και στη μέθοδο ελέγχου. άλλοι πίνακες είναι για επιτρεπόμενες τάσεις και άλλες για οριακή αντοχή

Edited by reckoner
Link to comment
Share on other sites

St37 είναι StI , St52 είναι StIII . Αρα το μπετό είναι Β160 και οι επιτρεπόμενες τάσεις είναι 60 στα ανοίγματα , 70 στις στηρίξεις και 84 στον ΑΕ .

 

Τι διατομές έχεις ? Θα είναι 20/40 η 20/50 , εκτός αν είναι 13/40 η 13/50 .

 

Οταν λές διαγράμματα τι εννοείς ? Πίνακες οπλισμού ? Προφανώς θα πας με saliger και με Ρουσσόπουλο .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.