Jump to content

statik

Core Members
 • Content Count

  341
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Ουδέτερη

1 Follower

About statik

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Athens
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Απο ότι κατάλαβα οι καθημερινές μετρήσεις από φορείς του δημοσίου δεν είναι ελεύθερες για το κοινό. Ντροπή τους.
 2. Γεια Μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάποια σελίδα που να δείχνει τις τιμές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε διάφορα σημεία (σταθμούς) της Αττικής και Ελλάδας; Λίγο που έψαξα μάλλον μπερδεύτηκα. Βρήκα μόνο τους χάρτες των σταθμών https://www.civilprotection.gr/el/χάρτες-σταθμών-μέτρησης-αέριας-ρύπανσης
 3. Γεια σας Αν και εχω κατεβασει αρκετες εργασίες περι ΚΑΝΕΠΕ, αν τα αφήσεις λίγο άντε μετά να τα ξαναθυμηθεις και με τα τόσα παρακλάδια ανά περίπτωση κάνει το έργο πιο δύσκολο. Επίσης έχω διαπιστώσει ότι οι Διπλωματικές εργασίες έχουν αρκετά σφάλματα και ¨απολκίσεις" μεταξύ τους. Μήπως έχετε βρει κανένα καλό "οδηγό" ή εργασία ή παραδειγμα ? Θα το εκτιμούσα πολύ.
 4. Απο το ΦΕΚ350/16 Μπορει να ρωταω κάτι "χαζο" αλλά το σενάριο οπως το ειπα παραπάνω με την κατασκευή "2 δωμάτια σε ταράτσα σε κτιριο απο ΟΣ , από τούβλο ή τύπου YTONG με κεραμοσκεπή (χωρις να φρτιάξει υποστυλώματα απο ΟΣ)" , σύμφωνα με την παραπάνω παράθεση 2.1(1) μήπως ΔΕΝ θεωρείτε προσθήκη αφού βασικά ΔΕΝ υπάρχει συνδεση του φέροντος οργανισμού του νέου και του υφισταμένου τμήματος ?
 5. Γεια και από εμένα Δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα από την αρχή αλλά από ότι κατάλαβα υπάρχει κάποιο "θεματάκι¨αν η προσθηκη θα είναι από το ιδιο υλικό ή από άλλο , εκεί που ο συνάδελφος θέλει να προσθέσει την μεταλλική κατασκευή σε κτίριο απο Ο.Σ. και αφού ο ΚΑΝΕΠΕ αναφέρετε ΜΟΝΟ σε κτιρια από Ο.Σ δημιουργούνται οι διάφορες απορίες. Το ερώτημά μου είναι αν κάποιος θέλει να προσθέσει μια μικροτερη σε κάτοψη προσθήκη πχ μόνο 2 δωμάτια σε ταράτσα σε κτιριο απο ΟΣ , από τούβλο ή τύπου YTONG με κεραμοσκεπή (χωρις να φρτιάξει υποστυλώματα απο ΟΣ) , υπάγεται στον ελεγχο με ΦΕΚ 350Β
 6. Γεια , σχετικά με αυτο το θεμα θα ήθελα να ρωτήσω πως σχετίζεται το φασμα σχεδιασμού με την χρονοιστορία δηλαδή με τα επιταχυνσιπγραφήματα. Σιγουρα πρέπει να γινει μια κλιμάκωση για την σύκριση. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον EC8: παρ. 3.2.3.1.2 Η ομάδα των τεχνητών επιταχυνσιογραφημάτων πρέπει να τηρεί τους ακόλουθους κανόνες: α) πρέπει κατ’ ελάχιστον να χρησιμοποιούνται τρία επιταχυνσιογραφήματα β) η μέση τιμή της επιτάχυνσης φασματικής απόκρισης μηδενικής περιόδου (που υπολογίζεται από τις μεμονωμένες χρονοϊστορίες) δεν θα είναι μικρότερη από την τιμή ag.S για τη
 7. Γεια σας Εχω μια παλιά μελέτη του '68 και παρατήρησα οτι δεν υπολογίζει του συνδετήρες στα υπ/τα σε σύγκριση με τα δοκάρια που είναι Φ6/20. Τι συνδετήρες βάζανε τοτε? 2οροφο με υπ/τα 25χ30 περιπου με 4Φ16 ή και Φ20. Να υποθεσω Φ6/20 ?
 8. Διαβαζοντας αρκετες Διπλωματικες εργασίες σχετικά με ενισχύσεις κατα ΚΑΝΕΠΕ, αναφέρετε συνεχώς ότι στην αποτίμηση (πχ με pushover αναλυση) χρησιμοποιείτε η μέση αντοχή fmc του σκυροδέματος και όχι η χαρακτηριστική αντοχή fck συμφωνα με το κεφ.3 και μάλιστα fmc=fck+8Mpa. Οσο και να έψαξα δεν το βρήκα, εκτος αν δεν το είδα. Το έχει εντοποίσει κανεις ακριβώς στον ΚΑΝΕΠΕ ?
 9. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αντί για ελατήριο μηπως θα μπορούσα να βάλω στην σταθμη 4μ καποιο δοκαρι ετσι ωστε να εξασφαλιστεί η δεσμευση της ελευθερης μετακινησης? Μπορώ να βάλω την δοκό με μηδενικό βάρος και φορτίο.
 10. Γεια σας Εχω μοντελοποιηση το παρακάτω κτιριο (sap2000) για το οποίο: Πρόκειται για κτίριο του 70 με άδεια και μελέτη , βασικά είναι διώροφο αλλά επειδή στο ισόγειο υπήρχε παλιά οικία με υπ/τα αλλά και πέτρινοι τοίχοι που υπάρχει και ακόμα (δεν αποτυπώνονται κάτω) έγινε προσθήκη ορόφου ΜΕ ΝΕΑ ΥΠ/ΤΑ ύψους 7μ (το αριστερό τμήμα παρακάτω) και επέκταση του ισογείου (δεξί τμήμα κάτω). Όπως το βλέπετε παρακάτω έγινε και η αντίστοιχη μελέτη του ΄70. Έγινε και θεμελίωση για τα νέα υπ/τα. Το ερώτημά μου είναι είναι στην μοντελοποίηση των 7μετρων υπ/των. Επειδή υπάρχει μέχρι σε ύψους 4
 11. Γεια σας Μου δώσανε χάρτες από το κτηματολόγιο όπως και ήθελα σε ψηφιακή μορφή . Ειναι αρχεία όμως κατι χιλιαδες αρχεια σε tif (μικρές εικόνες) και σε αλλον φάκελο σε tif και tfw. Πως ανοιγουν αυτά τελικά και πως συντίθεται ο χαρτης ? Το μόνο που γνωρίζω είναι λίγα πράγματα απο Qgis και να ανοιγω και να δουλεω shp αρχεία. Λιγο που έψαξα πρεπει να ειναι geo tiff και να ειναι τυπου raster που δεν ξερω σε τι διαφερει από shp. Δεν ειμαι τοπογραφος και για αυτο εχω αυτες τις αποριες. Ποιος ξερει να βοηθησει να βγαλω ακρη?
 12. Για να καταλάβω, οι φωτο που εχεις ανεβασει με τις φέρουσες τοιχοποιιες ειναι απο τον Κοσμόπουλο ??? http://www.michanikos.gr/applications/core/interface/file/attachment.php?id=31631
 13. Για ποιο βιβλιο ακριβως μιλατε? Του Κοσμοπουλου ? Με τι τιτλο? Τhanks στον φίλο μας τον KF για το σκαναρισμα
 14. Καλά για το οπλισμένο σκυρόδεμα. Ξέρει κανείς τι γινόταν με τα κτιρι από φέρουσα τοιχοποιία? Υπήρχε καποιο είδος στατικής μελέτης με τους πεσσούς?
 15. Οκ, Oταν λεγαμε επιτρεπόμενες τάσεις , ποιες τασεις εννοούσανε ? Να υποθέσω ότι είναι οι τάσεις των υλικών που διαιρούσανε με 2.1 στο σκυρόδεμα και 1.75 στο χάλυβα πχ Β160 =>σb=50Κg/cm2 παρομοιως και στον χάλυβα (βλεπε κάτω πίνακα) ή κάτι άλλο όπως οι τάσεις του εδαφους στα πεδιλα?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.