Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνδυασμός ν.4014/11 και ν.3775/09 (Σουφλιάς)


Recommended Posts

Έχω τακτοποιημένους χώρους σε πυλωτή πολυκατοικίας, κλειστά γκαράζ και Η/Χ τα οποία τακτοποιήθηκαν σε χρήση κατοικίας με τον ν.3775/09 (Σουφλιάς).

 

Στην πυλωτή υπήρχε δίπλα σε αυτούς τους χώρους νόμιμο ισόγειο διαμέρισμα του ίδιου ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης στην πράξη πήρε και τμήμα αυτού του νόμιμου διαμερίσματος, το έδωσε στους τακτοποιημένους χώρους παράνομα και δημιούργησε έτσι σε συνδυασμό και με τους τακτοποιημένους χώρους του 3775 ένα δεύτερο διαμέρισμα το οποίο όμως δεν φαίνεται πουθενά στην σύσταση της πολυκατοικίας.

 

Έτσι τώρα έχω ένα διαμέρισμα (α) νόμιμο βάσει οικοδομικής άδειας το οποίο έχει χάσει ένα τμήμα του και ένα διαμέρισμα (β) το οποίο προέκυψε από τακτοποίηση με ν.3775/09 και αυθαίρετη συνένωση με τμήμα του διπλανού του νομίμως υφιστάμενου διαμερίσματος.

 

Για να βάλω μία τάξη εγώ στα ιδιοκτησιακά δηλαδή να νομιμοποιήσω την νέα διαρρύθμιση του ισογείου έτσι ώστε να πουληθεί το διαμέρισμα (β) εγώ εφαρμόζω ν.4014 βάσει και του άρθρου 50 του ν.4042 ?

 

Υπάρχει θέμα να τακτοποιήσω αλλαγή διαρρύθμισης ορόφου με 4014 σε χώρους που υφίστανται όχι με οικοδομική άδεια αλλά με ν.3775 ?

 

Γνωρίζετε πως υπολογίζω το πρόστιμο ? Υπολογίζω με αναλυτικό όλες τις εργασίες συνένωσης ή μόνο οι μηχανολογικές εργασίες μετράνε ?

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως με τον 4014 δηλώνεις απλά αλλαγή στη διαμερισμάτωση των ιδιοκτησιών με πρόστιμο 500€. Λογικά είναι κατηγορία 13.

Δε έχω καταλάβει αν πρέπει να κάνεις από 1 δήλωση για κάθε διαμέρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.