Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνικός Κανονισμός Εσωτερικών Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου ως 500mbar


alej

Recommended Posts

Η φράση "καλό είναι..." ήταν αλλοίως διατυπωμένη, πάω στοίχημα.. Απλώς επειδή τέτοιοι κανονισμοί όπως και άλλες νομοθεσίες περνάνε από την ΕΕ, εκεί σκόνταψε το πράγμα..δεν μπορεί ο κανονισμός να ζητά ενός τύπου και μόνο σωλήνα γιατί αντίκειται στην ελευθερία διακίνηση αγαθών της ΕΕ.. άρα είπε ας πούμε ότι ειναι καλό...και το άλλο καλό μπορεί να είναι (π.χ ο χαλκός) αλλά εμείς λέμε καλό το δικό μας....το συγκολλητό..

 

Γενικά και ο παλιός στα μαγειρία εκεί με τις χοάνες έμπλεκε τα μπούτια του.. :smile: Δεν διόρθωσαν σχεδόν τίποτα εκεί (έχει μείνει το ίδιο κείμενο..)..

Κοίτα το ζουμί είναι το κεφ. 14 που μας δίνει αρμοδιότητες φορέα ελέγχου προσαρμογής... :smile: όλα τα άλλα λεπτομέριες.. εγώ θα κατεβάζω μελέτες με τουμπωραμα απλό και να θέλουν ας το "κόψουν" θα πάμε στην επιτροπή.. (ανταγωνισμού...)! (καλά αστειεύομαι..).

 

Γενικα μας έφαγε η ευρωπαϊκή ιδέα της ελευθερίας .. χρειάζεται και λίγο αυταρχισμός-επιβολή καταστάσεων για το εθνικό καλό..Ας ξεκινήσουμε να κάνουμε ελέγχους.. επανελέγχους επιτέλους!

Edited by abouts
Link to comment
Share on other sites

Όσο αφορά τα λεβητοστάσια και τις συσκευές τύπου C, αναφέρει πως αν ή συνολική ισχύ είναι μεγαλύτερη των 50 kw απαιτείται λεβητοστάσιο. Η απαίτηση για λεβητοστάσιο δεν ισχύει για συσκευές αερίου όπου:

εγκαθίστανται στην ύπαιρθο

έχουν ισχύ έκαστη μέχρι 35 kw - προορίζονται για ατομική θέμρανση ή και θέρμανση νερού χρήσης έκαστη διαφορετικής ιδιοκτησίας.

 

 

Δλδ μπορώ να βάλω σε εξωτερικό χώρο όσους επίτοιχους θέλω τον έναν δίπλα στον άλλον;

 

(με τον προηγούμενο κανονισμό ή έβαζες μέχρι δύο με συνολική ισχύ <45 ή όσους ήθελες με απόσταση ο ένας από τον άλλον 3μ)

Link to comment
Share on other sites

με βαση αυτο που γραφει μπορεις να βαλεις οσους θες στο υπαιθρο με περιορισμο να ειναι σε αποσταση 0,4 μετρα ο ενας απο τον αλλον και να μπορεις να αποδειξεις οτι ο καθε ενας δινει θερμανση + ΖΝΧ σε μια ιδιοκτησια. Δεν δειυκρινιζει αν ο καθε ενας λεβητας θα αντιστοιχει σε εναν μετρητη ή θα μπορουσε μια οικοδομη να βαλει εναν μεγαλο μετρητη που με μια γραμμη αερίου να τροφοδοτει την συστοιχεία πλεόν λεβήτων τύπου C.

Με τον προηγούμενο κανονισμό εδω στην ΕΠΑ θεσσαλονίκη αν ενας μετρητης τροφοδοτούσε παραπάνω λέβητες επέτρεπαν μέχρι 50kw εκτος λεβητοστασίου με αποσταση μεταξύ τους 0,5 μετρα, και με διαφορετικους μετρητες θελανε ανα 2 λεβητες απόσταση 0,5 μετρα και ανα 2 λέβητες με τον επόμενο λέβητα 2,5 μέτρα για να μην έχουμε όπως λέγαν οι <<ειδικοί του αερίου>> συγκέντρωση ισχύος.

Link to comment
Share on other sites

παραγραφος 8.6.8 λεει για εγκατασταση συσκευών τύπου c με συνολική ονομαστική ισχύ μεγαλύτερη απο 50kw μπορουν να τοποθετηθουν εκτος λεβητοστασίου και για τις αποστασεις μεταξυ τους λεει οτι ισχυει οτι λεει στην παραγραφο 8.5.3.1 οπου λεει 0,4μ.

δεν λεει ξεκαθαρα πάντως πουθενα για αποστασεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Παρατηρήσατε ότι το παράρτημα 9 (προδιαγραφές δικτύου σωληνώσεων), αντίστοιχο του άρθρου 5 του ΦΕΚ 963 (ως 1bar) έχει πληροφοριακό και όχι κανονιστικό χαρακτήρα? Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωτική η εφαρμογή του.

 

Επίσης στο νέο ΦΕΚ 976 δεν συναντάμαι πλέον κάτι αντίστοιχο της 1.1.7 του ΦΕΚ 963:

 

Η εταιρεία αερίου μπορεί να θέτει ειδικές απαιτήσεις επι πλέον των διατάξεων του κανονισμού, στις περιπτώσεις στις οποίες κρίνει αυτό σκόπιμο για λόγους ασφαλείας.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.