Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμφανή μπετά και αυτοσυμπυκνούμενο...


 

Recommended Posts

ή η πλήρης άγνοια μηχανικού, αρχιτεκτονα, μπετατζή οτι στα εμφανή με 120Ε/κυβικό και με στεγανό μεταλλότυπο βάζεις αυτοσυμπυκνούμενο.

 

Επειδή δεν το γνώριζα αυτό, μπορώ να έχω λίγο περισσότερες πληροφορίες για το θέμα παρακαλώ; Καμία πηγή να ανατρέξω ίσως; Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς Τινάκι; πληροφορίες για το αυτοσυμπυκνούμενο σκυρόδεμα; Πληροφορίες εδώ

Ή μήπως ότι στα εμφανή είναι προτιμότερο το αυτοσυμπυκνούμενο γιατί το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται αλλιώς από το τρίπτυχο γιδιών μάντρας/πρεσσαδόρου/χειριστή δονητή;

Edited by kostassid
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Ναι, αυτό για τη χρήση του στο εμφανές μπετόν που αισθητικά μού αρέσει πάρα πολύ. Το έψαξα εχθές η άσχετη γρήγορα στο φόρουμ. Χρήσιμο πάντως και το λινκ που ανέβασες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μη κάνω και διαφήμιση, υπάρχουν και άλλες εταιρίες. Θέλεις όμως πολύ καλό μάστορα-καλουπατζή.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να το εξηγήσεις Terry αυτό; Εννοείς έτοιμα κονιάματα τα οποία μας δίνουν ως τελικό αποτέλεσμα μόνο με τη προσθήκη νερού αυτοσυμπυκνούμενα- αυτοεπιπεδούμενα τσιμεντοειδή προιόντα (κατά βάση πολυμερή);

 

Κατά τα άλλα για να κατασκευάσεις ΑΣΣ (αυτοσυμπυκνούμενο σκυρόδεμα) με κατάλληλα ρεολογικά χαρακτηριστικά ώστε να μη χρειάζεται δόνηση και να αυτοσυμπυκνώνεται με το βάρος του στο εργοτάξιο το βλέπω ιδιαίτερα χλωμό έως αδύνατο. Για την παραγωγή ΑΣΣ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ρεολογίας, θεωρείται απαραίτητος ο σωστός αρχικός σχεδιασμός του μίγματος με χρήση προσμίκτων και κατάλληλη κοκκομετρία στα αδρανή αλλά και τα αδρανή να είναι κατάλληλα για τέτοιο προϊον. Εδώ πολλές εταιρίες σκυροδέματος δεν μπορούν να παράγουν C25/30 δικτύου πόσο μάλλον ΑΣΣ.

Στο εργοτάξιο πως το πετυχαίνεις; Θα με βγάλεις από πολλά έξοδα. :smile: :grin:

Link to comment
Share on other sites

.Εδώ πολλές εταιρίες σκυροδέματος δεν μπορούν να παράγουν C25/30 δικτύου πόσο μάλλον ΑΣΣ.

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια, για εδώ στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Κατά τα άλλα για να κατασκευάσεις ΑΣΣ (αυτοσυμπυκνούμενο σκυρόδεμα) με κατάλληλα ρεολογικά χαρακτηριστικά ώστε να μη χρειάζεται δόνηση και να αυτοσυμπυκνώνεται με το βάρος του στο εργοτάξιο το βλέπω ιδιαίτερα χλωμό έως αδύνατο. Για την παραγωγή ΑΣΣ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ρεολογίας, θεωρείται απαραίτητος ο σωστός αρχικός σχεδιασμός του μίγματος με χρήση προσμίκτων και κατάλληλη κοκκομετρία στα αδρανή αλλά και τα αδρανή να είναι κατάλληλα για τέτοιο προϊον.

 

Οταν μιλαμε για ΑΣΣ με προορισμο στηθαια κτλ δεν εχεις και τεραστιες απαιτησεις.

Αν λοιπον εχεις μια μελετη συνθεσης μπορεις να πλησιασεις πολυ κοντα σε καλο αποτελεσμα τυπου ΑΣΣ.

Σε μια δουλεια δικια μου, μονο με τη χρηση ρευστοποιητη καταλληλου για ΑΣΣ σε σκυροδετηση στηθαιων, μαζι με χρηση αποκαλουπωτικου, το αποτελεσμα ηταν αψογο.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

ok, μιλάς για στηθαία. Αλλά σίγουρα εβαλες και ρευστοποιητή, σωστά; Νόμιζα ότι στο εργοτάξιο μπορούσες να φτιάξεις το σκυρόδεμα της εικόνας σε μπετό που μόλις ηρθε με αλχημείες.

post-121-0-54341300-1336547105_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.