Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καθυστέρηση στην πληρωμή των παραγωγών από φωτοβολταϊκά


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

α) πολύ μικρή σχετική μείωση κατανάλωσης ,ακόμα και σε τόσο βαθιά κρίση

β)ποια τιμή αγοράς , και τι δεν αντιπροσωπεύει ακριβώς;

γ)δεν έχουμε πρόβλημα με το NPG,ίσα ίσα ,αν αληθεύουν τα περι αποθεμάτων στην ελληνική ΑΟΖ , μαζί με το λιγνίτη και τις ΑΠΕ,φωτοβολταικά κυρίως, μας καθιστούν απόλυτα αυτάρκεις ενεργειακά σαν έθνος.

Με τα γνωστά λαμόγια έχουμε πρόβλημα που έχουν χωθεί στο ΦΑ και επηρεάζουν την ενεργειακή αγορά προς όφελος τους και εις βάρος των ΑΠΕ .

δ)το ΗΛΙΟΣ δεν σχετιζόταν με την ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

ε)ο ΛΑΓΗΕ πληρώνεται από

1) την πωλούμενη ενέργεια προς τη ΔΕΗ

2) το ειδικό τελος

3) την πώληση δικαιωμάτων CO2

 

συνεπώς δεν "προσπαθεί" να εισπράξει κάτι που ορίζεται εξ'αρχής από θεσμοθετημένους κανόνες, ούτε το ειδικό τέλος είναι "χαράτσι"

 

 

Τα πράγματα στην αγορά ενέργειας όσων αφορά τις ΑΠΕ δεν είναι πολύ πιθανό να χειροτερέψουν σε σημείο μη διαχειρίσιμο.

Καλώς ή κακώς η ενέργεια είναι είδος πρώτης ανάγκης και για να την παράγεις δεν μπορείς να καις πορδές. Τα φωτοβολταικά δεν είναι "Χρηματιστήριο 1999'' όπως βιάζονται διάφοροι καφενειακοί παντογνώστες να χαρακτηρίσουν .Η ενέργεια είναι ενέργεια. Ύστερα, είτε κρατώντας τεχνικά την ΟΤΣ είτε βαφτίζοντας την αναγκαία αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας σαν αύξηση ειδικού τέλους, στην ουσία είναι το ίδιο και το αυτό για τον καταναλωτή. Αυτό που γίνεται μέχρι τώρα είναι η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης από μέσα που ελέγχονται από τα ίδια τζάκια που ελέγχουν και το ΦΑ. Πετάνε το φταίξιμο στα φωτοβολταικά ενώ ο πραγματικός ταραχοποιός μένει στο απυρόβλητο. Και το κάνουν πολύ πετυχημένα σε έναν λαό που έχει σαν κορυφαίο μοτο " η κατσίκα του γείτονα".

Edited by rodag
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 140
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ίδωμεν

 

α) εαν το -2% για το 2011 και -7% του 2011 σε σχέση με το 2010 είναι μικρό ΟΚ. Η ΔΕΗ έχει απώλεια κερδών 89%. Εχει μειωμένο κύκλο εργασιών σε σχέση με το 2009 17%.

β) η τιμή αγοράς απο τα Φ/Β είναι υψηλή σε σχέση με την υπόλοιπή Ευρώπη.

γ) Ανάλογα τι πιστεύεις εκτός και εαν θες να δεις ΗΛΙΟΣ και δίκτυα ΔΕΗ σε ιδιώτη.

δ) ο ΛΑΓΗΕ είναι χρεοκοπημένος και ψάχνει απεγνωσμένα για χρήματα.

 

δεν κατάλαβες το πρόβλημα το έχεις με τις μονάδες παραγωγής ρεύματος μέσω NPG και κάτι ακούγετε για νέες άδειες για 10 GW που έχουν ήδη υπογραφεί απο την κυβέρνηση στα πλαίσιο του μνημόνιο 3.

Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα δεν ειναι μονο το οτι θελουν ανα αυξησουν το NPG, ειναι πολυ απλα οτι δεν υπαρχει ενεργειακος σχεδιασμος, το θεμα δεν ειναι το εαν θα βαλουμε πολλα φ/β ή οχι, απλα η ενεργειακη πολιτικη της χωρας μας ειναι ανυπαρκτη.

Το προγραμμα ΗΛΙΟΣ κ κατι αλλα τετοια ειναι απατη που κανει το εκαστοτε πολιτικο κομμα, σε καμια σοβαρη χωρα δεν εχει πει καμια κυβερνηση τετοια μεγαλεπιβολα σχεδια, τα οποια αναλογικα με την δυναμη της ειναι απλα υποσχεσεις για παιδια.

 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, αυτο ειναι το θεμα, τα ρεμαλια που ειναι μεσα στο κοινοβουλιο δεν εχουν ιδεα που πανε τα τεσσερα.

 

Για να αναπτυξεις τις ΑΠΕ δεν ειναι αναγκη να δινεις μεγαλες FIT αλλα να δωσεις κινητρα, οικονομικα, φορολογικα k οχι να αλλαζουν ανα 5 χρονια.

Link to comment
Share on other sites

τα ρεμαλια που ειναι μεσα στο κοινοβουλιο δεν εχουν ιδεα που πανε τα τεσσερα.

 

Τραγικό λάθος. Κάθε κυβέρνηση σε παγκόσμιο επίπεδο διαχειρίζεται την πληροφορία, ανάγκη, πολιτική κλπ με κριτήρια που θα πρέπει να βοηθάνε κάποια συμφέροντα (κρατικά, ατομικά, κυβερνητικά). Σε μία χώρα σαν την Ελλάδα το slag της κυβέρνησης δεν είναι μεγάλο και εξηγώ. Ενα κομμάτι θα πάρουν τα μεγάλα αδέρφια (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία), απο αυτό το κομμάτι θα πάρουν και κάποια μεγάλα Ελληνικά παιδιά. Εαν περισσέψει θα πάρουν και κάποιοι άλλοι. Σε άλλες χώρες το slag είναι μεγαλύτερο και βολεύονται και μερικοί "κατεργάρηδες" που δεν τους ξέρει η μάνα τους.

 

Προσοχή τώρα διότι εδώ υπάρχει το παιχνίδι τουλάχιστον για μένα. Στο τέλος του 2011 η εγκατεστημένη ισχύς Φ/Β ήταν 631,3 MW ενώ η ετήσια αύξηση άγγιξε το 200%. Εαν αυτό συνεχιστεί για άλλα 5 χρόνια τότε πολύ απλά η Ελλάδα θα πάψει να είναι ενδιαφέρουσα για επενδύσεις στην ενέργεια και μην ξεχνάς και κάτι άλλο,

 

για φαντάσου τι θα γίνει εαν τα πχ 2500 MW Φ/Β συσπειρωθούν και αρχίσουν να απαιτούν?

 

Με λίγα λόγια τα ρεμάλια όπως λές ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και γιατί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ενεργειακη πολιτικη δεν υπαρχει στην Ελλαδα, το εαν υπαρξει οχι 200% αλλα 1000% αυξηση στην εγκατεστημενη ισχυ των Φ/Β απλα θα δειξει πολυ πιο συντομα οτι δεν απλα σαν ενεργειακος παραγωγος ειμαστε για γελια.

 

Το οτι το κομματι της πιτας θα παει στα μεγαλα παιδια, αυτο δεν νομιζω οτι μπορω να μην συμφωνησω αφου οι εταιριες τους παραγουν ολο τον εξοπλισμο που θα χρησιμοποιησουμε εμεις :smile: :-)

 

Αλλα θεωρω οτι μια κυβερνηση που ειχε εστω ενα σχεδιασμο δεν θα αφηνε ολες αυτες τις υποσχεσεις, εδω ακομα δεν εχουμε δικτυο μεταφορας, τα FIT οπως πολυ σωστα κ.Ροδοπουλε αναφερατε ειναι απο τα υψηλοτερα κ εμεις στην Ελλαδα ακομα γκρινιαζουμε οτι δεν γινονται επενδυσεις.

 

Επενδυσεις γινονται αλλα απο μη-Ελληνες, που ξερουν το κερδος. Τωρα τα Φ/Β ταιριαζουν στο κλιμα κ γεωπολιτικο σκηνικο της Ελλαδας, αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να δωθει μεγαλη δυναμη μονο σε αυτο, κ ναι συμφωνω με την μειωση της kWh απλα θα επρεπε να ειχε γινει 4 χρονια πριν. Απλως τωρα φαινεται γτ ερχονται συνεχεια μετρα.

 

Αναμενω με πολυ ανυπομονησια την ιδιωτικοποιηση της ΔΕΗ, τοτε πραγματικα θα δουμε ολοι την ανυπαρξια, κ απο το σημειο αυτο κ μετα οι επενδυσεις θα ειναι πιο αργες στην αρχη αλλα σε μεγαλυτερα μεγεθη κ με πολυ διαφορετικες τεχνολογιες (συνδυασμους).

 

Οσο το κρατος ρυθμιζει απολυτα την τιμη τοτε καθε φορα που θα πεφτει, κ λογικο να πεφτει γτ πεφτει κ το κοστος παραγωγης των εκαστοτε τεχνολογιων, η γκρινια θα υπαρχει

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα.ας ελεγαν απο την αρχη η τιμη για φωτοβολταικα ειναι 0.20,δεν υπηρχε ουτε μια στο εκατομμυριο να επενδυσω.οχι να ερχονται τωρα που εχω χρεωθει 500000 χιλιαδες ευρω και να μου λενε 25% μειωση..αυτο για μενα ειναι υπουλο και υποπτο..ρωτανε αν ειναι βιωσιμη μια επιχειρηση με 25 και 30% εισφορα..εγω προσωπικα δεν ειμαι βιωσιμος.αρα τι πρεπει να κανω; Ζουμε σε ενα γελοιο κρατος..σημερα ειμαι εγω που καταστρεψαν,πιο πριν ηταν αλλοι και στο μελλον θα ειναι αλλοι..για να εξυπηρετησουν το συμφερον λιγων μεγαλων καταστρεφουν την κοινωνια.προσωπικα πιστευω οτι αυτο που εκαναν με τα φωτοβολταικα θα πληξει συνολικα το μελλον του κρατους.καταστρεφουν την αναπτυξη.ποιος λογικος,τιμιος ανθρωπος θα επενδυσει σε ενα κρατος που ανα πασα στιγμη βαζει εκτακτες εισφορες;

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη

 

στην ερώτηση σου η απάντηση είναι πολύ απλά κανένας απο αυτούς που ξέρεις και πολλοί απο αυτούς που δεν ξέρεις. Δεν σε ξέρω προσωπικά αλλα 500Κ δανεικά είναι τεράστιο ποσό εαν δεν έχεις απο πίσω 2 εκ. να κάθονται και τα έχεις κάνει πλακάκια με την τράπεζα ώστε να μην αποπληρώσεις ποτέ.

 

Δεν είναι μόνο οι έκτακτες εισφορές το πρόβλημα αλλα το γεγονός οτι η καταθετική βάση των Ελληνικών τραπεζών δεν βελτιώνετε και άρα το ποσοστό των κόκκινων δανείων στις καταθέσεις είναι τεράστιο. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει οτι οι τράπεζες θα ζητήσουν και άλλα χρήματα και άρα επιπλέον μέτρα. Αυτό που κατάφερε η Τρόικα είναι να μετατρέψει το χρεοκοπημένο δημόσιο σε χρεοκοπία τραπεζών και άρα ιδιωτικό. Αυτό σημαίνει οτι με τα νέα μέτρα στο 2013 θα ξαναφύγουν χρήματα απο την Ελλάδα.

 

Το έχω ξαναγράψει η Ελλάδα δεν είχε/έχει χώρο για μικρομεσαίους σε τέτοιους τομείς. Επιπλέον αφού αναφέρεσαι σε τιμιότητα. Ποιός σου είπε οτι οι τίμιοι άνθρωποι έχουν θέση στην αγορά ενέργειας?

Link to comment
Share on other sites

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά,

 

Πρώτη Εξέγερση του (1770)

Επανάσταση (1821-1832)

Ο πόλεμος του 1878.

Ο πόλεμος του 1897

Α’ Βαλκανικός Πόλεμος (1912-1913)

Β’ Βαλκανικός Πόλεμος (1913-1914)

Β Παγκόσμιος Πόλεμος (1940-1945)

Εμφύλιος Πόλεμος (1946-1949)

Χούντα Συνταγματαρχών (1967-1974)

 

Πάμε τώρα να δούμε πως αυτός ο φοβερός και ηρωικός λαός πολεμούσε και τί κέρδισε μετά απο τόσες θυσίες.

 

Θα ξεκινήσω ανάποδα και λίγο πρόσφατα αφου δεν βρίσκω επιπλέον στοιχεία

 

Απο το 1994-2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 Ευρώ σε τόκους και χρεολύσια.

 

Πάμε όμως να δούμε γιατί χρωστάμε και πώς

 

Πρώτη περίοδος 1824 με 1897

 

• Δύο δάνεια από την Αγγλία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης το 1824 και το 1825, συνολικά 2,8 εκ. λίρες στερλίνες

 

• Ένα, 60 εκ. γ.φ. με την εκλογή του Όθωνα ως βασιλιά της Ελλάδας, το 1832.

 

• Δύο επί Κουμουνδούρου, το 1879 και το 1890, συνολικά 180 εκ. γ.φ.

 

•Πέντε επί Χ. Τρικούπη το 1882-1885 και το 1886-1881, συνολικά 450 εκ. γ.φ. και τέλος

 

•Ενα επί Σωτηρόπουλου-Ράλλη το 1893, 9.7 εκ. γ.φ.

 

Το 1884 είχαμε 12000 αξιωματικούς σε σύνολο 20000 τακτικού. (Η ίδρυση του Ελληνικού Δημοσίου και της πελατειακής σχέσης)

Προσοχή!!! παίρναμε δάνειο πχ 770 εκ. γαλλικά Φράγκα αλλα στο χερι 440 διότι υπήρχε παρακράτηση τόκων, έξοδα τραπέζης, φακέλου κλπ.

 

Περίοδος του Οθωνα

 

Με εγγύηση της τότε Τροικας (Μεγάλων Δυνάμεων) πήραμε δάνειο 20 εκ Γαλλικά φράγκα. Απο αυτά το 57% παρακρατήθηκε απο την τράπεζα, ένα άλλο ποσοστό πήγε στον Βαυαρικό Στρατό για να εκπαιδεύσει τον Ελληνικό στρατό. Τι πήραμε στο χέρι, ..................το 14,2%.

 

Η Τρικουπική περίοδος (Ο Πρώτος Α. Παπανδρέου αλλα ..............και οι πρώτες Οικογένειες Εργολάβων)

 

Ο μεγάλος υπεργολάβος Α. Συγγρός βοηθάει τον Τρικούπη να δανειστεί 450 εκ Γαλλικά φράγκα για υποδομές. Προφανώς πήραμε στο χέρι το 50,5% αλλα το τρένο στην Ελλάδα π έγινε πραγματικότητα. Βέβαια κάποιοι Αγγλοι το εκτίμησαν οτι κόστισε 17 φορές πάνω (κάτι σαν τους Ολυμπιακούς του 2004).

 

περίοδος από το 1900 ως το 1945

 

Συνολικά πήραμε 521 εκ Γαλλικά φράγκα ...................αλλα και 80 εκ Μάρκα κρυφά το 1915 (δεν τα έγραψαν ποτέ στον προϋπολογισμό παρά μετά απο ειδικό δικαστήριο το 1918).

 

Πάμε όμως πίσω στο τρένο.

 

Οταν καταλάβαμε την Θεσσαλονίκη καταλάβαμε και την γραμμή Θεσσαλονίκης– Κωνσταντινούπολης! Λάθος τραγικό διότι κατά την μοιρασιά οι Γάλλοι την θεώρησαν δική τους και ζήτησαν αποζημίωση. Νέο δάνειο απο τον Καναδά 8.000.000 δολάρια.

 

1946-1966

 

Κάτι οι καταστροφές απο τον πόλεμο, κάτι ο εμφύλιος κάτι οι ΗΠΑ κλπ πήραμε δάνεια 406,4 εκ. δολ. Περίπου 150 εκ τα δώσαμε σαν αποζημίωση στους Άγγλους που βοήθησαν στον εμφύλιο.

 

Δικτατορίας 1967 με 1974 (Ο δεύτερος Α. Παπανδρέου και οι νέοι Εργολάβοι)

 

Φανερά δεν πήραμε δάνεια αλλα κρυφά εργολάβοι πήραν 250 εκ δολ με εγγυηση του Ελληνικού δημοσίου. Το καλύτερο πάρτι της χρονιάς. Οι εργολάβοι έκαναν τα έργα στα χαρτιά και οι Μικτές Ομάδες Μηχανικής Ανασυγκροτήσεως στην ουσία και τζάμπα.

 

Περίοδος Μεταπολίτευσης 1975 με 1981

 

Συνολικά έχουμε 24 εξωτερικά δάνεια με άγνωστα στοιχεία (ρωτήστε τον Στουρνάρα που δεν θα τα ξέρει)

 

Περίοδος 1981 με 1989 (Ο τρίτος Α. Παπανδρέου)

 

Ακολουθώντας το τρίτο και το καλύτερο συνάπτει δάνεια 18,4 δισ. δολ. Βέβαια το 81% πάει σε αποπληρωμή προηγούμενων και τα υπόλοιπα στον διπλασιασμό του δημοσίου.

 

Περίοδος Σημίτη και Ευρώ

 

Εδώ χάνετε η μπάλα και δεν υπάρχουν στοιχεία αλλα η Goldman Sachs που μαγειρευει δημιουργεί το hedge fund Polson

 

Τι κατάφερε λοιπόν η Ελλάδα μετά πο τόσους πολέμους, αίμα, ηρωισμό κλπ. ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ αφού ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΤΡΟΙΚΑ.

 

Θα μουυ πείτε τι σχέση έχει με τα Φ/Β? ...................ΤΕΡΑΣΤΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Κυριε Ροδοπουλε υπαρχουν ανθρωποι τιμιοι,με συνεπεια προς το κρατος,που βλεπουν τις περιουσιες τους και τους τιμιους κοπους μιας ζωης να χανονται στα χερια μιας οργανωμενης μαφιας που λεγετε Ελληνικο δημοσιο (πολιτικοι)-γνωστοι μεγαλοκαρχαριες.. Να ειστε σιγουρος οτι αυτοι δεν θα μεινουν με σταυρωμενα τα χερια γιατι εχουν μαθει στην ζωη τους να πολεμανε..

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν πρόλαβες να διαβάσεις τι γράφω στο 98. Μακάρι βέβαια να κάνω λάθος και πολεμώντας να καταφέρουμε κάτι. Ιστορικά πάντως είμαστε πάντα χαμένοι. Τώρα κάτω απο πέπλα Τροικας, χρεοκοπίας και με μισθούς 400Ε εαν καταφέρεις με ένδικα μέσα να κερδίσεις κάτι μπράβο σου και μαζί σου.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.