Μετάβαση στο περιεχόμενο

νομιμοποιηση ή τακτοποιηση με τον 4014


Recommended Posts

Σωστα το διασταυρωσα κι εγω τωρα. Το θεμα ειναι σε περιπτωση που επιλεξω να βγαλω αδεια θα παει το ξεμπαζωμα σαν παραβαση ή οχι. Δηλαδη θα πληρωσω το παραβολο αναλογα με τα τμ. (χωρις ξεμπαζωμα) και μετα θα συνεχισω με την αδεια κανονικα?

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι αφού θα εισάγεις τ.μ. για έκδοση αδείας όπου αυτά τα τ.μ. θα είναι το υπόγειο που ξεμπαζώθηκε και απέκτησε κύρια χρήση και άρα προσμετράται στη δόμηση, δεν είναι απαραίτητο να δηλώσεις παράβαση ξεμπαζώματος.

Στα σχέδια σου θα δείξεις πλέον μία διώροφη οικοδομή όπου θα προσμετράς όλα τα τ.μ. στη δόμηση.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, ΔΕΝ είναι επιλογή σου αν θα βγάλεις άδεια ή αν θα πας με απλή ρύθμιση. Εφόσον υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή είσαι υποχρεωμένος να βγάλεις άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Ναι το επομενο Post μου θα ητανε για αυτο. Απο οτι βλεπω στο νομο δεν υπαρχει τετοια επιλογη. Πως βγαλανε οι συναδελφοι στην αρχη αυτο το συμπερασμα δεν καταλαβαινω

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι κανετε λαθος δεν εισαι υποχρεωμενος να βγαλεις αδεια απαραιτητα ,μπορεις να επιλεξεις. Αυτο ειναι απαντηση απο το ΥΠΕΚΑ, ΤΕΕ και Πολεοδομιες.

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρεσαι σε αυτό μήπως; "5) Σε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής μπορεί τμήμα της, εφ’ όσον πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις, να νομιμοποιηθεί με την υπαγωγή του στην παρ. 2 του άρθρου 26 του ν. 4014/11 και τμήμα της να υπαχθεί στο άρθρο 24 του νόμου ή επιβάλλεται ολόκληρη η αυθαίρετη κατασκευή να υπάγεται είτε στο άρθρο 24, είτε στο άρθρο 26 ; Μπορεί η αυθαίρετη κατασκευή συνολικά να υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4014/11 καταβάλλοντας το παράβολο που της αναλογεί. Εναλλακτικά κάθε τμήμα μπορεί να υπαχθεί στην αντίστοιχη διάταξη του νόμου, που το καλύπτει.

Αυτό αναφέρεται στην περίπτωση που δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ολόκληρο και το υπολειπόμενο τμήμα πάει σε "απλή" ρύθμιση. Προσωπικά δε θεωρώ λογικό να σε αφήνουν να επιλέξεις καθώς όσοι επέλεγαν απλή ρύθμιση, θα είχαν ένα υπόλοιπο συντελεστή να το χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν! Ο νόμος σε υποχρεώνει να "καταναλώσεις" το συντελεστή σου εφόσον έχεις το περιθώριο. Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν είπε κανείς ότι αν μετά θελήσεις να βγάλεις άδεια για προσθήκη οι ρυθμισμένοι χώροι δε θα αφαιρεθούν από το υπόλοιπο της δόμησης...

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο, συγκεκριμένα αναφέρεται στην ερώτηση 4 του μέρους Θ των ερωτοαπαντήσεων. Δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείται επίσημη γραμμή όμως. Πάλι μπερδέματα θα έχουμε, εμένα υπάλληλος Πολεοδομίας μου ζήτησε να προχωρήσω αναγκαστικά σε άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.