Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεσοτοιχίες


panos-vicious

Recommended Posts

Καλησπέρα...Αν μπορει καποιος να με βοηθησει μιας κ οι περιπτωσεις π μ τυχαινουυν ειναι μια προς μια...

1)Κουφωματα συνθετικα με μονο τζαμι...στο ΤΕΕΚΕΝΑΚ που δουλευω περναω τα δεδομενα και μ βγαζει μνμ ''ο συνδυασμος που επιλεξατε δεν υπαρχει...εισαγετε εγκυρη τιμη U-value. Τι κανω?

2)Εχω Α/ψ χωρις ταμπελακι στην εσωτερικη μοναδα αλλα βλεπω ταμπελακι στην εξωτερικη μοναδα. Με πολλες πολλες τιμες επανω..Μπορω να παρω δεδομενα απο αυτην?

3) Στον εξαερισμο εχω μηχανημα με καναλια..αλλα δεν εχω κανενα απολυτως στοιχειο και η προσβαση σε μενα δεν υπαρχει...

 

Γενικοτερα χαμος!!!

Edited by ilgi
Link to comment
Share on other sites

Επισης επειδη σε ολους τους τοιχους εχω γυψοσανιδα και πισω απο αυτην τοιχοποια... Το εμβαδον που χρησιμοποιω ειναι αγνοωντας την γυψοσανιδα?

Edited by ilgi
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Κατά τον ψ άξονα η διάσταση φαίνεται σωστή καθότι προς τον εξωτ. αέρα έχεις πάρει όλο το πάχος του τοίχου στην ζώνη και το ίδιο έκανες και με τον τοίχο σε επαφή με μθχ.

 

Για την διάσταση κατά χ εφόσον και τα όμορα θερμαίνονται θα πάρεις το μισό πάχος του τοίχου σε κάθε πλευρά.

Edited by akis73
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμπληρώνοντας τον Άκη, από την ΤΟΤΕΕ 20701-2/2017:

<<2.5.1. Ορισμός γραμμικών διαστάσεων

Οριζόντιες διαστάσεις

Οι οριζόντιες διαστάσεις των όψεων του κτηριακού κελύφους και των επί μέρους θερμικών
ζωνώνμετρώνται στις κατόψεις των ορόφων ως εξής (σχήμα 8 ):
• Η θερμική ζώνη, που είναι σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον (αέρα ή έδαφος) θεωρείται ότι έχει ως όρια τις εξωτερικές επιφάνειες, που διαμορφώνονται με την τελική επίστρωση των κατακόρυφων δομικών στοιχείων (π.χ. ζώνη 4).
• Η θερμική ζώνη, που είναι σε επαφή με μη θερμαινόμενο χώρο, θεωρείται ότι έχει ως όριο την επιφάνεια της τελικής επίστρωσης των δομικών στοιχείων που βρίσκονται προς την πλευρά του μη θερμαινόμενου χώρου (π.χ. ζώνη 1).
• Η θερμική ζώνη, που είναι σε επαφή με άλλη θερμική ζώνη, θεωρείται ότι έχει ως όριο τον άξονα συμμετρίας του δομικού στοιχείου που χωρίζει τις δύο θερμικές ζώνες, ανεξάρτητα από την ύπαρξη θερμομόνωσης (π.χ. ζώνη 3 και ζώνη 4)>>.
 
Στην ΤΟΤΕΕ 20701-1/2017, τάχαμου για απλοποίηση της ενεργειακής επιθεώρησης σε περίπτωση περίπτωση που δεν υφίστανται τα αρχιτεκτονικά σχέδια, ή διατυπώνονται επιφυλάξεις για την ορθότητά τους ή εφόσον αυτά δεν ανταποκρίνονται στην υφιστάμενη κατάσταση του κτιρίου, έκαναν κάποιες παραδοχές, που μάλλον μπουρδουκλώνουν την κατάσταση παρά βοηθούν. Κι αφαίρεσαν και τα σκιτσάκια, μεταφέροντας τα στην ΤΟΤΕΕ 20701-2/2017.
Γράφουν π.χ.:
<<Για τις οριζόντιες διαστάσεις λαμβάνονται υπόψη τα μήκη που διαμορφώνονται μετά και την τελική επίστρωση των κατακόρυφων δομικών στοιχείων είτε είναι σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον (αέρα, έδαφος) είτε βρίσκονται σε επαφή με μη θερμαινόμενο χώρο είτε βρίσκονται σε επαφή με άλλη θερμική ζώνη.
– Για τις κατακόρυφες διαστάσεις λαμβάνεται υπόψη το ύψος που προκύπτει από την άνω στάθμη της πλάκας σκυροδέματος ενός ορόφου (ή του αντίστοιχου φέροντος οριζόντιου στοιχείου) έως την άνω στάθμη της πλάκας σκυροδέματος (ή του αντίστοιχου φέροντος οριζόντιου στοιχείου) του υπερκείμενου ορόφου, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να λαμβάνονται υπόψη υπερκείμενες ή υποκείμενες στρώσεις δομικών υλικών που διαμορφώνουν τη διατομή του δομικού στοιχείου. Ομοίως, δεν είναι υποχρεωτικό να λαμβάνεται υπόψη το πάχος της πλάκας σκυροδέματος της κατώτερης στάθμης>>.

Πολύ ωραία. Μετρά και υπολογίζει ο καθείς ό,τι του κατέβει...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω για μια παλιά μονοκατοικία που εξετάζω σε χωριό η οποία εφάπτεται με πέτρινη κατοικία. Ο τοίχος όμως αυτός του πέτρινου έχει υποχωρήσει (και κομμάτι της σκεπής). Σε αυτή την περίπτωση πως το αντιμετωπίζω; Σαν μεσοτοιχία; και με τι; με θερμαινόμενο ή μη; Αφού έχει απόλυτη επαφή με αέρα. Ή τον υπολογίζω κανονικά σαν τοίχο;

Ευχαριστώ πάρα πολύ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Καλησπέρα σας 

Χρησιμοποιώ το easykenak 

Τις επαφές με άλλο διαμέρισμα ίδιας πολυκατοικίας και τις επαφές με θερμενόμενο άλλης πολυκατοικίας τις 

οριζω μεσοτοιχία στο Easy kenak όπως αναφέρει στο help του ?

Αν δεν τις ορίσω καθόλου μεταφέρονται ώς τοίχοι σε επαφή με αέρα στο κέλυφος ?

τι από τα δύο είναι σωστο?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

On 18/5/2012 at 8:57 ΠΜ, gamvro said:

Σε περίπτωση που πρέπει να καταχωρήσουμε "ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΑ"

τον συντελεστή Um θα τον πάρουμε σε επαφή με εξωτερικό αέρα;

 

EDIT:

Από το help του προγράμματος:

"Οι αδιαφανείς επιφάνειες ενός κτιρίου που βρίσκονται σε επαφή με όμορα κτίρια τα οποία είναι κατά σύμβαση θερμαινόμενα (π.χ. κατοικίες , γραφεία, κ.ά.), δεν λαμβάνονται υπόψη στους υπολογισμούς της ενεργειακής απόδοσης, αλλά μόνο στον έλεγχο του μέγιστου επιτρεπόμενου μέσου συντελεστή θερμοπερατότητας Um, και ορίζονται σαν "ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΑ" στην οθόνη των Αδιαφανών επιφανειών του Κελύφους (σε επαφή με το εξωτερικό αέρα). Σε περίπτωση τμήματος κτιρίου (π.χ. διαμέρισμα) οι τοίχοι σε επαφή με όμορα κτίρια καθώς και με τα υπόλοιπα θερμαινόμενα τμήματα του ίδιου κτιρίου δεν ορίζονται, αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν απαιτείται και κατά συνέπεια δεν γίνεται ο έλεγχος του Um."

 

Οπότε είναι:σε επαφή με το εξωτερικό αέρα

 

Καλησπέρα σας 

Αρα οι τοίχοι που μεταφέρονται σε επαφή με άλλο διαμερίσματα το ίδιου η όμορου κτιρίου όταν δεν δηλώνονται μεταφέρονται στην καρτέλα κέλυφος ως επαφή με αέρα  αυτό ειναι ωστο ; 
ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Υπόψιν συνάδελφε ότι τις μεσοτοιχίες τις θέλει το πρόγραμμα για να κάνει έλεγχο του Um.

Αν έχεις "τμήμα κτιρίου" δεν γίνεται έλεγχος  του μέγιστου επιτρεπόμενου μέσου συντελεστή θερμοπερατότητας Um ούτως ή άλλως.

Οπότε μη παιδεύεσαι με αυτές άδικα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.