Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΜΕΔΕ - γυναικολογικές επεμβάσεις


Dummy

Recommended Posts

Συνάδελφοι, καλησπέρα.

Πρέπει να κάνω μια γυναικολογική επέμβαση, και το αγαπητό μας ταμείο με πληροφόρησε οτι δεν καλύπτει τίποτα, γιατί είναι "γυναικολογική".

Πρόκειται για την αφαίρεση ενός ινομυώματος, κάτι που δυστυχώς οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν σήμερα. Είναι παθολογικό, οπότε η καταπληκτική δικαιολογία που έχουν για την εγκυμοσύνη (όπου επίσης δεν πληρώνουν τίποτα σχεδόν) οτι δηλαδή "είναι μια φυσιολογική κατάσταση", εδώ δεν πιάνει.

 

Γνωρίζετε κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο? Δεν δικαιούμαι τίποτα από τα ιατρικά έξοδα?

 

Αν περιμένω να μπούμε στον ΕΟΠΥΥ? μήπως είναι καλύτερα τα πράγματα?

 

ευχαριστώ

 

υ.γ. προς στιγμήν νόμισα οτι είναι κατάλοιπα του παρελθόντος, μιας και το ΤΣΜΕΔΕ υπήρξε ανδροκρατούμενο για χρόνια. Με έκπληξη έμαθα οτι ούτε το PSA (την εξέταση για τον προστάτη) καλύπτει...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

δυστυχως....!!!!

σε ομοιο θεμα που ειχα(το δεκεμβριο 2011) και πηγα στο τσμεδε να ρωτησω πηρα την εξης απαντηση: φερτε εσεις τα χαρτια και θα δουμε τι μπορουμε να κανουμε!!!! (δηλαδη .......... μαντολες!!!)

 

τελικα, μετα απο ψαξιμο και σε αλλους γιατρους, κατεληξα οτι δεν χρειαζετε να ''βαλω'' μαχαιρι! (προς το παρον τουλαχιστον)

Link to comment
Share on other sites

.....ημουν σιγουρη για τον γιατρο μου αλλα οταν το 80%(περιπου) των γυναικων γυρω μου, βρεθηκαν να ψαχνονται που και πως θα κανουν την επεμβαση στο στηθος που τους ειπε ο γιατρος τους (οτι πρεπει να κανουν?!)... μου φανηκε λιγο υποπτο!!

τι εγινε ετσι στα ξαφνικα? , ολες ειμαστε με προβλημα?.....ελεος

Link to comment
Share on other sites

Γενικώς οι γιατροί είναι μεγάλες λέρες.

Ότι και να λένε πρέπει να το ψάχνουμε πάρα πολύ.

 

Ειδικά τα παιδιά για σοβαρά περιστατικά πρέπει να πηγαίνουν ΜΟΝΟ σε δημόσια νοσοκομεία. Διότι σε ιδιωτικά για 10.000 € τους αφαιρούν τον ένα πνεύμονα για πλάκα.

Link to comment
Share on other sites

myri, επειδή είμαι κόρη γιατρού, φράσεις τύπου "οι γιατροί είναι μεγάλες λέρες" με θυμώνουν πάρα πολύ. Όχι γιατί με προσβάλουν, αλλά δεν μπαίνουν όλα τα γουρούνια στο ίδιο σακί.

Σε αυτό εδώ το forum, κάθε φορά που κάποιος ιδιώτης λέει "απατεώνα" ένα μηχανικό, πέφτουμε να τον φάμε (τρόπος του λέγειν) λέμε οτι δεν γνωρίζουμε όλα τα στοιχεία και πάντα συστήνουμε να βρούνε μηχανικό εμπιστοσύνης. Το ίδιο ισχύει και για το γιατρό. Αν εμπιστεύεσαι το γιατρό σου, κάνεις οτι σου λέει.

Ας μην αντιμετωπίζουμε, λοιπόν, τους άλλου επαγγελματίες, όπως δεν θέλουμε να αντιμετωπίζουν εμάς.

 

Όσο για το ιατρικό μου θέμα, αποφάσισα να περιμένω να μπούμε στον ΕΟΠΥΥ.. χαχα... μπας και με αντιμετωπίσουν διαφορετικά!

Link to comment
Share on other sites

Εγχείρηση αφαίρεσης πνεύμονα σε παιδί 2-3 μηνών για 10.000 € σε ιδιωτική κλινική χωρίς να χρειάζεται το θεωρώ απαράδεκτο.

Αποδείχτηκε πως δεν χρειαζόταν, διότι το παιδί είχε πνευμονία που θεραπεύεται με σωστή αγωγή.

Σήμερα είναι 3 χρονών υγιέστατο, σκέψου πως δεν θα είχε πνεύμονα.

 

Δυστυχώς ξέρω πολλά παρόμοια παραδείγματα: εγχείρηση καρδιάς σε 30χρονη, εγχείρηση όγκου στο στήθος 25χρονης κλπ που φυσικά δεν χρειάζονταν

Ευτυχώς παρά την ψυχολογική πίεση και την απειλή πως αν δεν μπει τώρα στο χειρουργείο θα πεθάνει και δεν προλαβαίνει να πάρει 2η γνώμη, βρέθηκαν και γιατροί που και την επιστήμη τους γνωρίζουν και σέβονται τον άνθρωπο.

 

Να θυμώνεις και εσύ και οι γιατροί που ασκούν το επάγγελμά τους ως λειτούργημα με κάτι τέτοιους συναδέλφους τους.

 

Για τα σοβαρά ιατρικά θέματα πρέπει να το ψάχνουμε πολύ και μόνοι μας (δυστυχώς) και να βρίσκουμε ποιος τελικά είναι ο κατάλληλος γιατρός.

Δυστυχώς έχω πολύ κακές εμπειρίες από γιατρούς και ευτυχώς δεν με αφορούσαν προσωπικά.

Link to comment
Share on other sites

Δε διαφωνώ σε τίποτα από όσα λες... Άπλα θεωρώ ότι οι αφορισμοί και οι γενικεύσεις δεν ωφελούν κανέναν. Και όπως για μένα σαν επιστήμονα δεν θέλω να ακούω τέτοιους χαρακτηρισμούς, επειδή κάποιοι άλλοι που θέλουν να λέγονται συνάδελφοι, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, έτσι δε θέλω να το ακούω και για κανέναν άλλο κλάδο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.