Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα υπογραφής ΥΔΕ για φωτοβολταϊκά


Recommended Posts

Και "κατά το γράμμα του νόμου 4014" άρθρο 26 παρ.4

 

"Οι αυθαίρετες κατασκευές σε κτίσματα με οικοδομική άδεια κρίνονται αυτοτελώς και δεν επηρεάζουν, για κάθε συνέπεια, όπως η σύνδεση με Δίκτυα Κοινής Ωφέλειας και η δυνατότητα μεταβίβασης, τα νόμιμα τμήματα αυτών που είναι λειτουργικά άσχετα με την αυθαίρετη κατασκευή και αποτελούν ξεχωριστές οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες."

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Astrah, σαν Η/Μ Μηχανικοί, έχουμε αρμοδιότητα μόνο για Η/Μ θέματα. Βάση ποιας νομοθεσίας και λογικής, η δική μας υπογραφή σε Υ/Δ τέτοιου περιεχομένου, έχει περισσότερη αξία από αυτή ενός οποιουδήποτε πολίτη, μη μηχανικού?

 

Θα μπορούσε κάλλιστα να απαιτείται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη αυτή η Υ/Δ. Τέλος πάντων, επαγγελματίες είμαστε και συνεπώς ο καθένας αξιολογεί τις ενέργειες και τις συνέπειές τους, όπως ο ίδιος κρίνει.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε nikmmech, με όλη την εκτίμηση που τρέφω προς όλους τους συμφορουμίτες...

 

1. Δεν μου απάντησες στην ερώτηση αν έχεις υπογράψει εσύ ΥΔ

2. Η ΔΕΗ/ΔΕΔΔΙΕ απαιτεί και από τον ιδιοκτήτη - κύριο του ΦΒ την ίδια ΥΔ (σωστό ή λάθος, μπορεί να έχει, ή μην έχει, σημασία.... άλλα έτσι δουλεύει το κατάστημα... ) http://www.deddie.gr/Documents2/Εντυπα%20για%20Πελάτες/αίτηση%20σύνδεσης%20ΕΙΔΙΚΟΥ%20ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.pdf

3. Ελπίζω ότι διάβασες το http://www.michaniko...post__p__456549

4. Τέλος, πως θα υπογράψει ο ΑΜ ή ΠΜ την ΥΔ http://www.deddie.gr... για την παράγραφο γ.??? Θα εκπονεί ως ΑΜ ή ΠΜ την μελέτη εγκατάστασης του ΦΒ??? "Βάση ποιας νομοθεσίας και λογικής" όπως γράφεις παραπάνω????

 

Μπορεί όλα αυτά με την αυστηρή λογική να δείχνουν τρελά.... αλλά ξαναγράφω.... "έτσι δουλεύει το κατάστημα"

Edited by astrah
Link to comment
Share on other sites

Μα τι σημασία έχει αν έχω υπογράψει Υ/Δ..?

 

Το διάβασα φυσικά το τμήμα που παραθέτεις. Να ρωτήσω κι εγώ με την σειρά μου : Έστω στέγη υπερυψωμένη κατά 1,00 m για να δημιουργηθεί σοφίτα παράνομα. Η στέγη που είναι λειτουργικά συνδεδεμένη με το Φ/Β, υφίσταται νόμιμα?

 

Μπορώ να δώσω και ένα σωρό άλλα αντίστοιχα παραδείγματα. Επίσης, στην πράξη, γίνεται επίσκεψη για παράδειγμα στην πολεοδομία για να πάρουν αντίγραφα των φακέλων των κτισμάτων, ώστε να αυτός που υπογράφει την Υ/Δ, να ξέρει τι υφίσταται νόμιμα και τι όχι? Με αυτές τις αμοιβές που παίζουν στην πιάτσα..?

 

Δεν καταλαβαίνω, γιατί να υπερασπίζομαι κάτι που με αφήνει πλήρως εκτεθιμένο από παντού. Απλά ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να βεβαιώσω κάτι σαν αυτό που ζητείται. Αυτό δεν αρκεί?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ερωτημα Νο 43 στις απαντησεις στις διευκρινησεις της ΔΕΗ:

 

43.Ποιός δικαιούται να υπογράφει την Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη

Ηλεκτρολόγου (ΥΔΕ) για τη συνολική ηλεκτρική εγκατάσταση του ΦΒ

συστήματος;

Η Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου, ήτοι το υπ’ αριθμ.13 δικαιολογητικό

στο έντυπο αίτησης, η οποία απαιτείται για την ενεργοποίηση του ΦΒ συστήματος, καθώς

και της σχετικής τεκμηρίωσης που τη συνοδεύει (σχέδια, μελέτες, περιγραφή μεθόδου

αποφυγής νησιδοποίησης, ρυθμίσεις προστασιών κλπ), υπογράφεται από Διπλωματούχους

Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς ή Πτυχιούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς ή Μηχανικούς

παρεμφερών ειδικοτήτων με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα, όπως Μηχανολόγοι,

Μηχανικοί κλπ

 

Ως απόφοιτος πολυτεχνείου σε σχετική ερώτηση μου στη ΔΕΔΔΗΕ εάν εχω δικαίωμα υπογραφής της ΥΔΕ χωρίς την αντιστοιχη άδεια ηλεκτορλόγου εγκαταστάτη μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Αρ. άδειας είναι ο Α.Μ ΤΕΕ με απεριόριστη ισχύ. Το αναφέρω γιατί κάπου χάθηκα και σε σχετική μου ερώτηση στο ΤΕΕ στο τμήμα επαγγελματικών θεμάτων σχετικά πάντα με ΥΔΕ σε Φ/Β εγκαταστάσεις μου είπαν ότι απαιτείται άδεια ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη από την περιφέρεια.

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση από το ΤΕΕ είναι η σωστή. Αυτός από τον ΔΕΔΔΗΕ που σου απάντησε, απλά δεν γνωρίζει τη νομοθεσία. Και στο τέλος της ημέρας υπεύθυνος είναι αυτός που υπογράφει και όχι ο ΔΕΔΔΗΕ.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ κι εγώ οτι η απάντηση του ΤΕΕ είναι σωστή εφόσον πρόκειται για Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη. Για φωτοβολταικά ο ΔΕΔΔΗΕ το δεχεται όμως και χωρις την εν λόγω άδεια, που προσωπικά θα μου αφαιρέσει απλά 50Ε απο το πορτοφόλι μιας και εξετάσεις κτλ δε περνάω. Σε άλλη περίπτωση ΟΚ δεν έχω πρόβλημα να βγάλω και αυτή την άδεια και να υπογράψω ως ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.