Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ν. 4014 και νομιμοποίηση εντός 3 ετών


Recommended Posts

Το ερώτημά μου είναι αν θα κατατεθεί φάκελος με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (δηλώσεις, σχέδια, τοπογραφικά, ενδεχόμενη στατική επάρκεια) όταν ανοίξει το σύστημα και για αυτές τις περιπτώσεις...

Διάβασα το νόμο αλλά δε ξεκαθαρίζεται νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

Άρα είτε πάει με παράβολο και άδεια νομιμοποίησης, είτε πληρώσει όλο το πρόστιμο και τακτοποιηθεί για 30 χρόνια πάλι την ίδια δουλειά πρέπει να κάνουμε για τον Ν4014? Τότε γιατί υπήρχε το θέμα της μερικής αμοιβής (μόνο της πρώτης φάσης) στην πρώτη περίπτωση? Το ρωτώ γιατί έχω περίπτωση μόνο αλλαγής χρήσης που για την άδεια νομιμοποίησης δε θα απαιτηθεί έλεγχος στατικής επάρκειας και αναρωτιέμαι αν τελικά δεν την γλιτώνω...

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν πας για άδεια νομ/σης τότε στέλνεις τον φάκελο ηλεκτρονικά όταν ανοίξει το σύστημα του ΤΕΕ. Στην περίπτωση νομ/σης πας πολ/μία. Εκτός κι αν δεν κατάλαβα καλά κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση έκδοσης άδειας νομιμοποίησης, κάνεις ό,τι θα έκανες εάν έβγαζες κανονική άδεια (από την αρχή). Κανονικά όλες οι μελέτες, δικαιολογητικά, εγκρίσεις από άλλες υπηρεσίες. Μέσω ΥΔΟΜ, δηλαδή.

Link to comment
Share on other sites

οπότε για την περίπτωση μου που έχω αλλαγή χρήσης χώρου σε νομίμως υφιστάμενη οικοδομή, δε θα απαιτηθεί μελέτη στατικής επάρκειας καθόλου? ή απλά ο φάκελος όπως θα έπρεπε να κατατεθεί ηλεκτρονικά για τις αυθαιρεσίες (όσα περιγράφονται στο νόμο ως δικαιολογητικά), θα μπει στον φάκελο για την νομιμοποίηση στην πολεοδομία?

Edited by mikehellas
Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να κάνεις όλες τις μελέτες κανονικά (αυτές που απαιτούνται για την αλλαγή χρήσης). Τα ¨δικαιολογητικά¨ που λες αφορούν στο άρθρο 24 κι όχι στο 26 που είναι οι άδειες νομιμοποίησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα, για την έκδοση άδειας νομιμοποίησης με τον 4014 υποβάλλουμε αρχιτεκτονικά, στατικά κτλ σαν αποτύπωση στα φορολογικά ή κανονικά νέες μελέτες σαν νέα άδεια? Δεν το βρίσκω πουθενά και στην πολεοδομία μου λέει άλλα ο ένας και άλλα ο άλλος υπάλληλος...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.