Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή αποθήκης στον ακάλυπτο/κοινόχρηστο


Recommended Posts

Έχω την εξής περίπτωση και θα ήθελα μια γνώμη για το πως θα εντάσσατε στον 4014 (επισυνάπτω σχέδιο).

 

α) το ισόγειο (κόκκινο κομμάτι) έχει βγει στον ακάλυπτο 25 εκατοστά περίπου αλλά η συνολική επιφάνεια του, είναι μικρότερη του 2%.

 

β) το εντώς του νομίμου περιγράμματος (κίτρινο κομμάτι), έχει στεγαστεί και έχει γίνει αποθήκη ενωμένη με το γαλάζιο κομμάτι. Στα σχέδια της αδείας δεν έχει οροφή.

 

γ) το γαλάζιο κομμάτι είναι αποθήκη στον κοινόχρηστο ακάλυπτο (υπάρχει συναίνεση). Στην οροφή της έχει έναν μικρό στεγασμένο (3τ.μ.) καυστήρα.

 

δ) στην πρόσοψη έχει γίνει μια μικρή αλλαγή εντώς περιγράμματος. Ένας τοίχος έχει μπει 15εκ ποιο μέσα δημιουργώντας ένα μικρό Η/Χ

 

- Την περίπτωση α) να την περιγράψω στην έκθεση μου η να μην το εμφανίσω αφού ούτος η άλλος δεν υπερβαίνει τις νόμιμες ανοχές;

 

- Στην περίπτωση β) πως παρουσιάζω το κλείσιμο του χώρου, αφού ο χώρος αυτός έχει μετρήσει στην δόμηση και στην κάλυψη.

 

- Το δ);

 

post-39361-0-23755600-1338542378_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλημέρα.

Αν εχω καταλάβει σωστα, έχεις μια κατοικία με υπέρβαση δόμησης καλυψης και ενδεχομένως Δ στο κόκκινο τμήμα που είναι καθ' υπέρβαση της εγκεκριμένης κάτοψης κατά 0.25*Χ.

Το κίτρινο τμήμα λες οτι στα εγκεκριμένα σχέδια δεν είχε οροφή αλλά στη διατύπωσή σου το αναφέρεις μέρος του νομίμου περιγράμματος. Κατά ΓΟΚ τι ήταν αυτό το τμήμα; Εσοχή που προσμετρούσε σε κάλυψη; Κάποιο αίθριο;

Η αποθήκη (γαλάζιο τμημα) αποτελεί εγκεκριμένο τμήμα ή αυθαίρετο;

Link to comment
Share on other sites

Το διαμέρισμα (άδεια του '77) έχει ένα νόμιμο τμήμα εντώς του ακαλύπτου και μια υπέρβαση (κόκκινο τμήμα) μικρότερη του 2%

 

Το κίτρινο τμήμα ήταν εσοχή της οποίας τα τετραγωνικά έχουν προσμετρηθεί στην δόμηση και στην κάλυψη (στο διάγραμμα κάλυψης).

Το διαμέρισμα δηλαδή δηλώνεται στα συμβόλαια μαζί με τα τετραγωνικά της εσοχής.

 

Η αποθήκη είναι αυθαίρετη έκτος ορίων ακαλύπτου.

post-39361-0-97068700-1338544943_thumb.jpg

Edited by violator
Link to comment
Share on other sites

To (α) δεν είναι εντός των ανοχών αφού 0,25 > μιν( 0.20 , 2% ). Πρέπει αν ισχύουν και οι δύο περιορισμοί ταυτόχρονα. Εξάλλου αυτές οι ανοχές υπάρχουν στην περίπτωση μεταβίβασης. Εφόσον πρόκειται ετσι κι αλλιώς να προχωρήσεις σε ρύθμιση, δεν υπάρχει λόγος να μη ρυθμίσεις και αυτό.

 

Το (β) συνεχίζω και εγώ να μην καταλαβαίνω γιατί είχε μετρήσει στη δόμηση. Αν ισχύει πράγματι αυτό ίσως να μπορείς να προχωρήσεις και με αναλυτικό. Η ΥΔΚΧ είναι η καλύτερη λύση.

 

Το (δ) προσωπικά θα το αντιμετώπιζα με αναφορά στην ΤΕ και χωρίς πρόστιμο εφόσον δεν σημειώθηκε υπέρβαση δομ ή καλ. (Alert) Την άποψη αυτή είχα εκφράσει και σε μία παλαιότερη παρόμοια περίπτωση, αλλά πολλοί είχαν διαφωνήσει μαζί μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.