Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πώς να αποφύγω διαδικασία προσκύρωσης?


Recommended Posts

Συνάδελφε dsworks, έχεις δίκιο σε όσα λες, οπότε για να τα πάρουμε με την σειρά, ο συνάδελφος που άνοιξε το θέμα έχει τα εξής δεδομένα:

- Σχέδιο πόλης του 1970 (ΟΧΙ πραξη εφαρμογής) το οποίο τροποποιήθηκε.

- Ανύπαρκτη τεχνική έκθεση/διάγραμμα εφαρμογής (δεν εκδόθηκε ποτέ, χάθηκε, είναι προγενέστερο της τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμ/κου κλπ.)

- Μόνος τρόπος να εφαρμόσει το σχέδιο πόλης είναι το διάγραμμα που συνοδεύει την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμ/κου (μάλλον γραφικά με ό,τι επακόλουθο έχει αυτό.)

- Ετσι προέκυψαν τα εξής: Με βάση τα υλοποιημένα όρια και τις Ρ.Γ. όπως εφαρμόστηκαν, προκύπτει εμβαδό το οποίο είναι 12,5 τ.μ. μικρότερο του τίτλου και ταυτόχρονα προκύπτει λωρίδα 15 τ.μ. μεταξύ ορίου και Ρ.Γ. (η συζητούμενη προσκυρούμενη λωρίδα). Εάν εφαρμόσει το όριο όχι στο υλοποιημένο όριο αλλά στην Ρ.Γ. προκύπτει εμβαδόν μεγαλύτερο του τίτλου μόλις κατά 2.5 τ.μ.

Καλό θα ήταν αν επιβεβαιώσει ο συνάδελφος τα παραπάνω δεδομένα ώστε να συνεχίσουμε να το κουβεντιάζουμε.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, στην παραπάνω περίπτωση, σημασία έχει το πως εφαρμόζεται ο τίτλος σε σχέση με τα υφιστάμενα επί του εδάφους όρια.

Αν υπάρχουν τοιχεία, περιφράξεις κλπ τα οποία οριοθετούν την ιδιοκτησία αυτά πρέπει συνήθως να ακολουθούνται και να αντιπαραβάλλονται με τα γεωμετρικά στοιχεία του συμβολαίου. Η υφιστάμενη κατάσταση, τα γεωμετρικά στοιχεία του συμβολάιου καθώς και η ημερομηνία του, παλαιότερα διαγράμματα ή αεροφωτογραφίες, είναι κάποια από τα στοιχεία που καθορίζουν την "ευελιξία" εφαρμογής της ιδιοκτησίας.

 

Είναι λοιπόν θέμα του μηχανικού που συντάσει το τοπογραφικό να αναλογιστεί όλα τα παραπάνω και να τα εφαρμόσει αναλόγως...

Edited by SIGIO
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν,

Η συζήτηση έχει ανάψει!

Τα πράγματα έχουν όπως τα περιγράφει ο DIMITRIS80 (ευχαριστώ!).

Αρχικό σχέδιο 1955, τροποποίηση 1970 σε σχέδιο κλίμακας 1:500 - έχει σημασία ότι δεν είναι κανένα διχίλιαρο.

Βέβαια, ουσιαστικά προσάρμοσα τις ΡΓ όσο μπορώ στην υφιστάμενη κατάσταση, γιατί η περιοχή έχει αλλάξει.....

Εφάρμοσα γραφικά τις ΡΓ. Είναι προκλητικά φλου όλα τα στοιχεία.

Επισημαίνω, τέλος, ότι μόνο ο Δήμος θα μπορούσε να ζητήσει τα ρέστα. Απρόσωπος ο -λίγο- θιγόμενος.

Ελπίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα.

Edited by ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Ωραία, διευκρινίζονται κάποια πράγματα.

 

Ο φόβος μου σε αυτή την περίπτωση ήταν ότι είχες τίτλο με εμβαδό ΠΡΙΝ το ρυμοτομικό και ένα άλλο εμβαδό ΜΕΤΑ το ρυμοτομικό. Συν ή πλην, αναλόγως την ρυμοτομία, μέσω πράξης αναλογισμού-τακτοποίησης.

 

Απ' ότι κατάλαβα, ο τίτλος που έχεις δεν έχει τοπογραφικό και δεν μπορείς στην πραγματικότητα να προσδιορίσεις τα όρια του οικοπέδου σου, ανεξάρτητα από την ΡΓ. Αλλά εκτιμάς ότι η διαφορά είναι τόσο μικρή ώστε να μπορείς να δεχτείς την ταύτιση. Όταν πας να βγάλεις την έγκριση δόμησης και σου θεωρήσουν το τοπογραφικό, θα έχεις και το OK του Δήμου (δεν ξέρω αν στην Αγία Παρασκευή έχει ενωθεί το τοπογραφικό της Πολεοδομίας με αυτό του Δήμου, σε Δήμο των νοτίων προαστίων μου έχει τύχει παλαιότερα το τοπογραφικό της Πολεοδομίας να λέει OK και το τοπογραφικό του Δήμου να ζητάει προσκύρωση λωρίδας 20εκ για όλο το δρόμο, οπότε πράξε τα δέοντα).

 

Επίσης, τσέκαρε το κτηματογραφικό διάγραμμα, μην τυχόν έχει "δόντι" στην ιδιοκτησία σου. Έτσι και αλλιώς θα τα πάρεις τα χαρτιά του Κτηματολογίου για την άδεια σου, μπορείς να ελέγξεις και τις συντεταγμένες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.