Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φ/Β σταθμός -σύστημα τηλεπαρακολούθησης


Recommended Posts

Το σύστημα τηλεπαρακολούθησης φτιάχνεται κάθε φορά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του εκάστοτε Φ/Β σταθμού? Είναι δηλ. προγραμματισμένο να λειτουργήσει μόνον ως εντεταγμένο στο συγκεκριμένο Φ/Β σταθμό ? Ή μπορεί , σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν τοποθετείται στο συγκεκριμένο Φ/Β σταθμό για τον οποίο έχει παραγγελθεί, να τοποθετηθεί σε άλλο Φ/Β σταθμό?

Link to comment
Share on other sites

Στη συμφωνία των συμβαλλομένων περιέχεται το " σύστημα τηλεπαρακολούθησης παραγωγής ". Τελικά , όμως , δεν τοποθετήθηκε τέτοιο σύστημα .

Αν ο όρος αυτός είναι διφορούμενος , ιδέα δεν έχω . Μάλλον κάμερες εννόησαν τα μέρη.

Link to comment
Share on other sites

Οχι.Σε αυτη την περιπτωση,συμφωνησαν σε συστημα τηλεπαρακολουθησης της παραγωγης του σταθμου.Υπαρχουν διαταξεις ηλεκτρονικες που μπορεις απο αποσταση,π.χ. απο το σπιτι σου μεσω υπολογιστη ή κινητου να παρακολουθεις την παραγωγη του σταθμου.

Link to comment
Share on other sites

Πολλές εταιρείες διαθέτουν στην αγορά inverters με ενσωματωμένη δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ. Μέσω του δικτύου (ethernet, όχι ΔΕΗ) μπορείς να συνδεθείς και να έχεις πλήρη πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του όπως την τρέχουσα τάση, ισχύ, παραγωγή, κτλ.

 

Τηλεπαρακολούθηση της παραγωγής είναι η παρακολούθηση της λειτουργίας της εγκατάστασης παραγωγής και όχι του χώρου με κάμερες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

κάθε φορά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του εκάστοτε Φ/Β σταθμού? Είναι δηλ. προγραμματισμένο να λειτουργήσει μόνον ως εντεταγμένο στο συγκεκριμένο Φ/Β σταθμό ? Ή μπορεί , σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν τοποθετείται στο συγκεκριμένο Φ/Β σταθμό για τον οποίο έχει παραγγελθεί, να τοποθετηθεί σε άλλο Φ/Β σταθμό?

 

Κομμένο και ραμμένο δεν υπάρχει.... είναι εξοπλισμός που μπορεί να ποικίλει ως προς τον αριθμό των τεμαχίων και ως προς της συνδεσμολόγια, ανάλογα τον σταθμό... Με εξαίρεση βεβαίως την καλωδίωση -αν είχε γίνει και ήταν απαραίτητη- η οποία δεν μπορεί να επανατοποθετηθεί σε άλλο...

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλές ερμηνείες στο σύστημα τηλεπαρακολούθησης παραγωγής για ένα δικηγόρο...

 

1) το 85% των inverter μπορούν να συνδεθούν τοπικά (χωρίς να αγοράσεις κάτι πρόσθετο παρά μόνο ένα φθηνό καλώδιο -έχουν δηλαδή ενσωματωμένη διάταξη ) σε έναν υπολογιστή μέσω τοπικού δικτύου LAN, πχ στο δωματιάκι του φύλακα και αυτός όλη την ημέρα να παρακολουθεί τι παράγει και αν υπάρξει πρόβλημα. Τηλεμετρία είναι και αυτό!

2) Η κάθε εταιρία βγάζει το δικό της "modem" να το πούμε έτσι, με το οποίο μπορείς να συνδέσεις τον inverter στο internet αυτή τη φορά, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω κινητής και μέσω internet να παρακολουθείς από όπου θες τι παράγει κλπ.. Σε αυτή την περίπτωση όμως, δεν μπορείς το "modem" αυτό να το συνδέσεις με inverter άλλης εταιρίας σε άλλη εγκατάσταση. Κάνει αποκλειστικά για inverter ίδιας εταιρίας. Αν θες να το μεταφέρεις, θα πρέπει οι μετατροπείς να είναι ίδιοι. Με άλλα λόγια, δεν μπορείς με ένα φορτιστή κινητού SAMSUNG να φορτίσεις κινητό ΝΟΚΙA γιατί τα βύσματα είναι διαφορετικά.

3) Υπάρχει τέλος "modem" που κάνει ίδια δουλειά με το (2), αλλά το οποίο δουλεύει σχεδόν με όλους τους inverter. Σκέψου καταντιστοιχια μια θύρα USB σε έναν υπολογιστή. Εκεί συνδέεις ό,τι θες σε USB, είτε κάμερα, είτε κινητό, είτε Flash Disk, ανεξάρτητα με τη μάρκα του εξοπλισμού σου.

 

Πέρα λοιπόν από τον αριθμό των πάνελ κλπ, θα μπορούσε να ισχυριστεί η άλλη πλευρά το "κομμένο και ραμμένο". Αν και δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θέλετε και τί να υποστηρίξετε, μπορεί να ισχυριστεί λχ,

Φρόντισα να διαλέξω ανάμεσα στο 85% των inverter που έχουν ενσωματωμένη την τοπική σύνδεση με το όποιο κόστος, δεν πήγα στο άλλο 25% που θα ήταν και φθηνότερο.Η τοπική σύνδεση είναι τηλεμετρία.

Ή, αν η περίπτωση είναι αυτή, το "modem" που παράγγειλα ταιριάζει στον A Inverter που συμφωνήσαμε στη δικιά σου εγκατάσταση, τον έκοψα και τον έραψα για εκεί, όχι όμως στον Β inverter στην άλλη εγκατάσταση άλλου πελάτη γιατί αυτός έχει άλλη μάρκα inverter!

Ή, αν τέλος θέλει να φορτώσει την τηλεμετρία σε άλλη εγκατάσταση, να πει ότι αναφέρετε στην περίπτωση (3), δεν θες κύριε τηλεμετρία εδώ, θα παραγγείλουμε και θα την βάλεις στο άλλο έργο, μια χαρά ταιριάζει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.