Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kληρονομιά που δεν τακτοποιείται


Recommended Posts

Ανοίγω νέο θέμα μιας και δεν είναι τέχνικο, αλλά νομικό.

 

Σε οικόπεδο, (οικισμός<2000), υπάρχει κατοικία με άδεια του '81, που όμως υπάρχει παράβαση στο Δ, είναι 2,20μ.

Το οικόπεδο βρίσκεται επί Ε.Ο. και η κατοικία βρίσκεται μέσα στην ζώνη ασφαλείας των 15μ. επομένως δεν μπορεί να γίνει τακτοποίηση. Άρα το ακίνητο αυτό θα είναι αυθαίρετο για πάντα.

 

Το ακίνητο είναι μέρος κληρονομιάς που ανήκει σε κληρονόμους που θα λύσουν τις διαφορές τους δικαστικά. Όταν βγει η απόφαση του δικαστηρίου και μοιραστεί η κληρονομια τι μπορεί να γίνει?

Το δικαστήριο θα βγάλει απόφαση και θα το δώσει σε κάποιον εξ αυτών. Όταν όμως θα πάνε σε συμβολαιογράφο για να γίνουν τα συμβόλαια, θα κολλήσει το θέμα στην βεβαίωση του μηχανικού.

Αρα δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση?

 

Και αφού δεν θα εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση για το συγκεκριμένο ακίνητο, αυτό σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστεί και για τα υπόλοιπα ακίνητα της ίδιας κληρονομιάς (αδόμητα αγροτεμάχια)?

 

 

 

 

Υ.Γ. τέτοιες περιπτώσεις όπου υπάρχουν κατοικίες με άδεια, αλλά εχουν παραβάσεις και δεν μπορούν να τακτοποιηθούν θα κατεδαφιστούν αργότερα?

Οι Ε.Ο. περνάνε μέσα από οικισμούς. Θα κατεδαφίσουν όλα τα κτίρια με παραβάσεις επί των Ε.Ο. ?

Link to comment
Share on other sites

το έχω διαβάσει και αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι υπάρχουν αρκετά αυθαίρετα που δεν μπορούν να τακτοποιηθούν.

 

Και πάλι ο προβληματισμός μου είναι νομικής φύσεως.

Οτι απόφαση και να βγάλει το δικαστήριο, δεν μπορεί να μοιραστεί πότε μια κληρονομιά. Θα ανήκει στους κληρονόμους σύμφωνα με όσα ορίζει η διαθήκη αφού δεν μπορούν να γίνουν συμβόλαια για αλλάξουν τα μερίδια. Επομένως θα ανήκουν εξ αδιαιρέτου στους κληρονόμους με την αποδοχή κληρονομιάς και αυτοί με τη σειρά τους θα μπορούν να τα μεταβιβάσουν μόνο στους κληρονόμους τους.

Θα φτάσουμε κάποτε, που ένα ακινητο θα ανήκει σε 15 ξαδέρφια και δεν θα μπορούν να κανουν τιποτα. Εκτος κι αν φροντίσουν να κατεδαφισουν ολα τα αυθαιρετα στο μεταξύ και μας απαλλάξουν από αυτές τις σκοτούρες.

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά το θέμα είναι τι γίνεται από εκεί και μετά.

 

α)Οι κληρονόμοι κάνουν αποδοχή κληρονομιάς, χωρίς την απαίτηση βεβαίωσης. Όμως δεν είναι δυνατόν να ανήκουν τα ακίνητα εξ αδιαιρέτου στους κληρονόμους σύμφωνα με την διαθήκη. Θα πρέπει να τα ξεχωρίσουν και να τα μοιράσουν μετα. Όμως δεν μπορούν να συμφωνήσουν και έτσι πάνε δικαστικά.

Εαν δεν κάνω λάθος, το δικαστήριο μπορεί να αποτιμήσει την αξία της περιουσίας και να την βγάλει σε πληστειριασμό. Πώς όμως, ο πλειοδότης θα κάνει συμβόλαια για αυτήν την περιουσία αφου τότε θα χρειαστούν βεβαιώσεις?

 

 

β)Γίνεται η αποδοχή κληρονομιας χωρίς βεβαίωση και ας υποθέσουμε ότι μετά οι κληρονόμοι τα βρίσκουν μεταξύ τους, και ο ένας εξ αυτών εξαγοράζει τα μερίδια των άλλων. Πώς θα γίνουν τα συμβόλαια μεταβίβασης των μεριδίων χωρίς βεβαίωση? Απλά δεν θα γίνουν και θα μείνουν ετσι για πάντα?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Αυτα θα στα αναλυσει ο συμβολαιογραφος αφου τον ενημερωσεις για το οτι δεν μπορεις να εκδοσεις βεβαιωση για το συγκεκριμενο ακινητο. Σιγουρα θα χρειαστει και η συνεργασια των κληρονομων.

Link to comment
Share on other sites

Παύλε

1] έχεις διαθήκη θανόντος την.....που δημοσιεύθηκε...

2] τι λεει η διαθήκη [απο όσα λές, μάλλον δεν τα ξεχωρίζει, αλλά τα αφηνει σε ολους εξ αδιαιρέτου??...]

3] τι δικαστήρια έχουν μεταξύ τους?...

α] αμφισβήτησης-ακύρωσης της διαθήκης ?

β] νομιμης μοιρας?...

β] διανομής της περιουσιας... για να σταματήσει το εξ αδιαιρέτου και να παρουν αυτοτελή ακίνητα [αλλά αν ειναι αγωγη διανομης επρεπε να ειχε γινει η αποδοχη...]

 

Για την αποδοχη - το εχει ηδη αναφερει πολυ ορθά ο τζενο- δεν χρειάζεται βεβαίωση...

Αν έχεις κάτι σε σχεση με τα παραπανω ερωτήματα... γραψτο..

τα λέμε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.