Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης από κατοικία σε γραφείο εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

έχω την εξής απορία. Υπάρχει μία κατοικία σε συγκρότημα κατοικιών εκτός σχεδίου (6 στρμ - 5 διόροφες κατοικίες) την οποία ο ιδιοκτήτης θέλει να μετατρέψει 100% σε γραφείο τεχνικής εταιρίας. Δεν θα γίνουν αλλαγές στο συγκεκριμένο κτίριο. Χρειάζεται για αυτό άδεια αλλαγής χρήσης; Δεν θα έχει εμπορικό σκοπό, ούτε θα αποτελεί κατάστημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Αν του χρειάζεται η νομική υπόσταση της χρήσης (πχ για φορολογικούς λόγους του ιδ/τη), τότε θα κάνεις την αλλαγή χρήσης. Το ίδιο θα έλεγα και για δικούς σου καθαρά επαγγελματικούς λόγους, για να βγάλεις και κανένα ευρώπουλο σε εποχή που σπανίζουν τέτοια πτηνά, οπότε η λογική είναι ότι κινείται εκτελείται. :shock:

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ο ιδιοκτήτης είναι πολύ φίλος μου. Το πιο βολικό θα ήταν να μην χρειάζεται. Η πολεοδομία μου είπε ότι κατα 90%, εφόσον δεν γίνονται αλλαγές στο κτίριο, δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης. Υπάρχει κάποιος νόμος να το επιβεβαιώνει;

Link to comment
Share on other sites

...

Υπάρχει κάποιος νόμος να το επιβεβαιώνει;

Κατά κανόνα οι νόμοι που απαιτούν πολεοδομικές χρήσεις προέρχονται από τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας του κάθε επαγγέλματος όπως και τις απαιτήσεις του φορολογικού συστήματος. Άρα δεν ειναι θέμα δικό σου.

 

Ενδεικτικά για φαρμακεία ζητούν χρήσεις α,β ψ, με ελάχιστες διαστάσεις σε ορισμένες λειτουργίες κλπ.

Για να ανοίξεις ένα Τεχνικό Γραφείο σήμερα δεν σου απαιτεί ούτε το ΤΕΕ ούτε η εφορεία κάποια ειδική πολεοδομική χρήση να έχει ο χώρος.

Πιθανά το ίδιο για ιατρεία.

Αυτό όμως που ισχύει σήμερα δεν θα ισχύει αύριο ή στο μέλλον.

Άρα, ρωτάς τον πελάτη για την χρήση του επαγγελματικού χώρου χρειάζεται να έχει πολεοδομική χρήση ο χώρος και αν ναι ποια.

Τον ενημερώνεις κιόλας ότι αυτό που σήμερα δεν ζητούν, στο μέλλον μπορεί να το ζητήσουν.

Όπως και ότι αυτό που σήμερα έχει ένα Χ κόστος να του κάνεις αλλαγή χρήσης ακόμα και αν δεν απαιτητό από πολεοδομία ή την άδεια λειτουργίας του, μελλοντικά μπορεί να έχουν αλλάξει οι συνθήκες.

Οπότε αποφασίζει μόνος του τι θέλει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.