Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μια ερώτηση περί θερμομονώσεως βάσης οικοδομής


BalosGR

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το εμφανές σκυρόδεμα στο εξωτερικό (είναι γερμανικής τεχνολογίας) χρησιμοποιείτε μόνο για εσωτερικές επιφάνειες, με αυτό τον τρόπο γλιτώσουν το σοβάντισμα, βάφετε απευθείας . Το έχω δει σε πολυκατοικίες αλλά και σε υπόγεια γκαράζ, κερδίσουν χρόνο πολύ με αυτή τη μέθοδο. Δεν μιλάμε όμως για ακριβές κατασκευές! Περνάνε μέσα στα καλούπια τον οπλισμό και μετά όλα τα Η/Μ στο τέλος σκυροδετούνε. Βέβαια υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ηχομόνωσης.

Εάν βάλεις και στις εξωτερικές επιφάνειες τότε θα πρέπει να μπει πχ kelyfos. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να τρυπήσεις για να στερεωθούν τα βύσματα. Διαφορετικά δεν μπορείς διότι τα τοιχία αυτά έρχονται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον. Καταλαβαίνετε μετά ποιες θα είναι οι συνέπιες.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Απλά ο μηχανικός μου, είπε πως δεν θα έχω μεγάλες απώλειες θερμότητας αμα δεν μονώσω τις κολώνες και οτι είναι ένα κόστος που μπορώ να αποφύγω.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι μια καλη τακτικη να γλιτωνουμε φραγκοδιφραγκα απο την μονωση και αφου συμπληρωσουμε αρκετα ακομα να βαζουμε γρανιτες και φωτιστικα σβαροφσκι...

 

Μιας που φτηναινει συνεχως το πετρελαιο...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δίκιο έχετε... Δεν είναι θέμα κόστους, αλλά αν δεν χρειάζεται, θα το αποφύγω. Αφού μου λέτε πως χρειάζεται, θα το ξανακοιτάξω.

Δηλαδή οι άλλοι που δεν το αποφύγανε ήταν κορόιδα !

Αν αυτό κατάλαβες απο αυτο το post τι να πώ!!! απλά ρωτάω γιατι δεν ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

θα το ξανακοιτάξω

Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις!!!

 

Ξεκίνα αν θες από το φόρουμ, έχουν δημοσιευτεί αρκετά threads με θέμα μονώσεις, θα πάρεις μια γενική ιδέα για το τι υπάρχει και γενικά για το τι μπορείς να ψάξεις.

 

Και πολύ προσοχή στο τί θα μπεί, που θα μπει και στο πως θα μπει!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kαλησπέρα και από εμένα σαν νέος σε αυτό το χώρο.

Μια ερώτηση σχετικά με την θερμομόνωση των κολώνων και των δοκαριών.

Ο μηχανικός μου θέλει να μπει η μόνωση απο την μέσα πλευρά της οικοδομής γιατί θεωρεί οτι είναι πιο σωστό έτσι,ενω εγώ βλέπω στις περισσότερε οικοδομές και την βάζουν από έξω.

Μια βοήθεια σε αυτό??

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

θα ψάξω να βρω το σχετικό link

 

επίσης να σε πληροφορίσω οτι τα περισσότερα βιβλία οικοδομικής βάζουν τη μόνωση εσωτερικά

 

γενικότερα δεν υπάρχει ο απόλυτος τρόπος με κάθε επιλογή μας κάτι κερδίζουμε και κάτι χάνουμε

Link to comment
Share on other sites

Η καλύτερη θερμομόνωση είναι η εξωτερική γιατί εκμεταλλεύεσαι τη θερμοχωρητικότητα των δομικών σου στοιχείων, ειδικά αν αυτά είναι σκυρόδεμα και οπτόπλινθοι με μεγάλες τιμές ειδικού βάρους.

Αυτό αλλάζει όταν θες ο χώρος σου να θερμαίνεται γρήγορα, πχ ένα εξοχικό στο βουνό στο οποίο πηγαίνεις ένα Σαββατοκύριακο.

Όταν η θερμομόνωση είναι εξωτερική θα πρέπει να μη χάνει τις θερμομονωτικές της ικανότητες λόγω απορρόφησης νερού. Η εξηλασμένη πολυστερίνη (μπλε πλάκες) που συνήθως χρησιμοποιείται έχει αυτή την ιδιότητα και είναι κατάλληλη για αυτή τη δουλειά. Το μείον είναι ότι επηρεάζεται από την ηλιακή ακτινοβολία από την οποία και πρέπει να προστατεύεται. Αν δηλαδή αφήσεις το κτήριο σου στα μπετά για κάποια χρόνια με την εξωτερική μόνωση των στύλων/δοκών εκτεθειμένη στον ήλιο, τότε θα μειωθεί η θερμομονωτική ικανότητά της και δεν θα έχεις το ζητούμενο από τη μελέτη αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.