Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στύλος ΔΕΗ


mirmidonas78

Recommended Posts

που μπορω να απευθυνθω για μια εγκρτιη απαντηση;

Αν απευθυνθείς στη ΔΕΗ θα σου απαντήσουν για τις αποστάσεις ασφαλείας που προβλέπουν οι κανονισμοί της, οι οποίες αποστάσεις όμως γενικά τηρούνται και αφορούν την ασφάλεια από το ηλεκτρικό ρεύμα και τον ενδεχόμενο κίνδυνο εκκενώσεων. Μάλλον δεν είναι αυτό που σε ενδιαφέρει.

Αφού αυτό που σε ανησυχεί είναι η ένταση των πεδίων και η επιπτώσεις της στην υγεία, μπορείς να απευθυνθείς στην ΕΕΑΕ. Στη σελίδα τους (eeae.gr) υπάρχουν πληροφορίες για το πως μπορείς να κάνεις αίτηση για την μέτρηση που σε ενδιαφέρει (δες εδώ: http://www.eeae.gr/g...i/_ni_diataxeis)

Link to comment
Share on other sites

και ειναι υγιες βρε γιαννη; αυτο ρωτω...ο καλατραβας κοροιδευει....δεν ειναι μηχανικος εχει μπει για την πλακα του και ειναι ειρωνας...στελνει pm...

 

Κάθε άλλο!! Απλά δυστυχώς, αν ρωτήσεις επισήμως την ΔΕΗ, θα σου πει ότι δεν έχει αποδειχτεί τίποτα ακόμα κλπ κλπ (ακόμα και για την υψηλή τάση).

Εσύ καλά κάνεις και το ψάχνεις...Το λινκ που παρέθεσε ο συνάδελφος tsak1 παραπάνω είναι πολύ καλό!

 

Έχεις π.μ.

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

mirmidonas78 Οι 3 γραμμές στην κορυφή του στύλου είναι μέσης τάσης και μπορεί να ''κουβαλάνε'' τάση έως και 21ΚV και καταλήγουν η έρχονται από κάποιον υποσταθμό συνήθως εναέριο (αυτούς που βλέπεις σε διάφορα σημεία που είναι δύο στύλοι με ένα ''κουτί'' στο κέντρο. Οι άλλοι αγωγοί αγωγοί 5(πέντε) σε νούμερο είναι χαμηλής τάσης 380v και είναι 3 φάσεις για τροφοδοσία, 1 ουδέτερος και ο τελευταίος είναι για φωτισμό πάνω στους στύλους για να βλέπουμε στο δρόμο!Δεν εκπέμπουν κάποια ακτινοβολία η οποία θα πρέπει να σε απασχολεί....το πρόβλημα βρίσκεται στη υψηλή τάση.

Edited by jimdro
Link to comment
Share on other sites

Ούτε στις γραμμές ΥΥΤ υπάρχει πρόβλημα.

Από μετρήσεις του Πανεπιστημίου Πατρών σε γραμμές μεταφοράς 400 kV (τις βαρύτερες του ΕΣΜ) βρέθηκε ότι η ένταση του ηλεκτρικού πεδίου δεν υπερβαίνει τα 5 kV/m που θέτει ως όριο ο IRPA και η ένταση του μαγνητικού πεδίου είναι 10 φορές μικρότερη από το όριο των 100 μT.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.