Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή ονόματος ΠΕΑ


antboton

Recommended Posts

Αν κατάλαβα καλά, έφαγες τόγκα.

Δυστυχώς, αν έβγαλες ΠΕΑ και δε σε πλήρωσαν... θα το κάνεις κορνίζα.

Δεν προβλέπουνε διαδικασία να σε προστατεύουν από κακοπληρωτές, όπως γίνεται με τους ελεγκτές δόμησης.

 

Η απειλή της ανάκλησης είναι σχεδόν κενό γράμμα. Πως θα την δικαιολογήσεις στο ΕΥΕΠΕΝ; Δεν προβλέπεται σαν λόγος ανάκλησης οικονομικές διαφορές.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καταρχήν σε συνέχεια των παραπάνω συμπληρώνω τα εξής:

τις ανακλήσεις τις ελέγχουν (εγκρίνουν και απορρίπτουν) οι επιθεωρητές ενέργειας οι ίδιοι ακριβώς που κάνουν τους ελέγχους και τις αυτοψίες. Δεν υπάρχει αρμόδιο τμήμα ανακλήσεων...διάβασε και το ΠΔ 72/2010, σύμφωνα με το οποίο η ΕΥΕΠΕΝ αποτελείται από τους επιθεωρητές ενέργειας με την αντίστοιχη ιεραρχία (τομεάρχη, βοηθό γενικού επιθεωρητή και τον γενικό επιθεωρητή). Δεν έχει τμήματα, διευθύνσεις κοκ. Συνεπώς, δεν πρόκειται για δημοσιουπαλληλική νοοτροπία...Επιθεωρητής Ενέργειας μου ζήτησε να υποβάλλω δικαιολογητικά....

 

Έπειτα, το ότι τα ΠΕΑ μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους είναι δυνατόν όπως γίνεται και στην περίπτωση του εξοικονόμηση κατοίκον όπου όταν το πρώτο ΠΕΑ εκδίδεται από έναν ΕΕ και το δεύτερο από έναν άλλο...μόνο ο ηλεκτρονικός αριθμός του ΠΕΑ αλλά και ο ΑΠ είναι αρκετά για να συνδέθούν τα δυο ΠΕΑ μεταξύ τους. Συνεπώς, μην παραξενεύεσαι για το ότι είναι εφικτό να συνδεθούν και τα ΠΕΑ κτιρίων που αλλάζουν ενεργειακή κατηγορία μετά από επεμβάσεις...

Στην περίπτωση όπου ο ίδιος ΕΕ χρειάζεται να εκδώσει ΠΕΑ για κτίριο στο οποίο έγιναν αλλαγές αυτό γίνεται με την ανάκληση. Εάν τώρα θέλει να εκδώσει ΠΕΑ σε κτίριο όπου ήδη έχει εκδωθεί από αλλον ΕΕ καλύτερα ενημέρωσε και ρώτα καλύτερα την Υπηρεσία. Μια φορά θα σε συμβούλευα να μην εκδίδεις πολλαπλά ΠΕΑ για το ίδιο κτίριο χωρίς λόγο και ενημέρωση της Υπηρεσίας (για τον ίδιο λόγο που η εφορία δεν θέλω ούτε να με ξέρει δεν θέλω το ίδιο και για καμία ΕΥΕΠΕΝ!!!.....δεν ξέρω εάν με καταλαβαίνεις......)

 

Τα τηλ είναι όντως δύσκολα μπορείς όμως να στείλεις e-mail και να σου απαντήσουν (γιατί άραγε να θέλεις να συναγωνιστείς για το ίδιο χρονικό παράθυρο που έχουν οι επιθεωρητές να απαντήσουν τηλέφωνα με τους υπόλοιπους δεκάδες ΕΕ που τηλεφωνούν κάθε μέρα, ενώ μπορείς ασύγχρονα να στείλεις την ερώτησή σου μέσω email για να λάβεις απάντηση). ....

 

Έπειτα, κάτι άλλο αναρωτιέμαι ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες που αντέχουν και πληρώνουν διαφορετικούς ΕΕ μέχρι να βγάλουν το ΠΕΑ με την καλύτερη ενεργειακή κατηγορία????που είναι όλοι αυτοί για να τους βρω και εγώ για πελάτες....!!!!!Μην ξεχνάς ότι εάν ο ιδιοκτήτης νομίζει ότι τον έχεις αδικήσει με το ΠΕΑ που του έχεις βγάλει μπορεί να κάνει αμέσως καταγγελία στην ΕΥΕΠΕΝ και δεν χρειάζεται να πάει σε άλλον ΕΕ για να διασταυρώσει εάν είναι σωστό το ΠΕΑ ή όχι...έμμεσα σε τακτοποιεί ο ίδιος...

 

Σχετικά με την ακύρωση ΠΕΑ εξαιτίας του ότι ο ιδιοκτήτης δεν σε πλήρωσε μπορείς να υποβάλλεις αίτημα ανάκλησης και να ζητήσεις την ακύρωση του ΠΕΑ. Γιατί δεν το δοκιμάζεις??? θα δεις ότι θα στο εγκρίνουν. Δοκίμασέ το και μετά γράψε εδώ ........

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αν ο ιδιοκτήτης θέλει νέο ΠΕΑ "κάθε μήνα" και πηγαίνει σε άλλο επιθεωρητή κάθε φορά, μπορεί να βγάζει νέο ΠΕΑ χωρίς κανένα πρόβλημα. ( Ο νέος Εν, Επ. δεν ξέρει ότι ήδη υπάρχει ΠΕΑ. )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φίλε antboton

 

Απ'ότι γνωρίζω ανάκληση σε ΠΕΑ που έχει εκδοθει με λόγο μόνο την αλλαγή ονόματος ιδιοκτητών δεν γίνεται αποδεκτή. Εάν εκδόσεις ΠΕΑ για το ίδιο κτήριο χωρίς να υπάρχει λόγος αλλαγής χρήσης ή ριζικής ανακαίνισης θα έχεις πετύχει την έκδοση δύο ΠΕΑ για το ίδιο κτήριο χωρίς να υπάρχει λόγος... Η ΕΥΕΠΕΝ δεν νομίζω να μπορεί να σου δικαιολογήσει αυτήν την ενέργεια...θα πρέπει να δώσεις πολλές εξηγήσεις που αμφιβάλλω εάν θα γίνουν δεκτές...

 

Σε περίπτωση που μου έτυχε, είχα εκδώσει το ΠΕΑ στο όνομα του πελάτη. Στην εφορία όμως του είπαν πως δεν φαίνεται αυτός ως ιδιοκτήτης και θέλανε να φαίνεται η σύζυγος στο ΠΕΑ καθώς ήταν στο όνομά της το ακίνητο.

 

Έκανα ανάκληση, εξήγησα τον λόγο και έκδοσα νέο.

 

Μετά το πρώτο συμβόλαιο υποθέτω πως "παντρέυεται" το ΠΕΑ με το ακίνητο και το ακολουθεί και στους επόμενους ιδιοκτήτες.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε sdim

 

Όντως το πρώτο ΠΕΑ παντρεύεται με το ακίνητο και γι'αυτό εάν μετά την έκδοσή του αλλάξουν οι ιδιοκτήτες (που θα γίνει πολλές φορές μέσα στα 10 χρόνια) το ΠΕΑ δεν ξαναεκδίδεται, ακόμη και άν απoβιώσει ο πρώτος ιδιοκτήτης του ΠΕΑ. Για περισσότερες πληροφορίες επ'αυτού: Νόμος 3661 (19 Μαϊου 2008, άρθρο 6 παράγραφος 2).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα σε περίπτωση που τελικά θέλουμε να γίνει αλλαγή ονόματος τόσο στο ΠΕΑ όσο και στη φόρμα στοιχείων σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες πρέπει να γίνει ανάκληση

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα. Ρωτάς ή απαντάς;

Αν τυχόν απαντάς, και αυτό προκύπτει από τηλεφωνική ή με e-mail απάντηση της ΕΥΕΠΕΝ, τότε λένε μπούρδες. Εγγράφως και σφραγισμένο-υπογεγραμμένο ή με ψηφιακό κωδικό ταυτότητας, θα το δεχόμουν.

Ανάκληση για τους λόγους που επικαλείσαι: ΟΧΙ γιατί το ΠΕΑ σχετίζεται με το ακίνητο και όχι με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη. ΝΕΟ ΠΕΑ, γιατί έτσι γουστάρει, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στο κτίριο, ΝΑΙ. Ακόμα και το ΚΑΕΚ χαζομάρα είναι, αλλά έστω, πες λάθος οπότε, ίσως, να δικαιολογείται η ανάκληση.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Τελικά ο gandalfthegray είχε δίκαιο σε όλα τα παραπάνω. Αναμένεται στο άμεσο μέλλον κάποια διευκρίνηση από την ΕΥΕΠΕΝ που θα αφορά τα θέματα ανακλήσεων, αντικατάστασης ΠΕΑ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για ποιο λόγο να θέλει κάποιος αλλαγή ονόματος;

 

Στο ΠΕΑ δεν εμφανίζεται πάντα το όνομα του ιδιοκτήτη. Άλλες φορές λόγω συνιδιοκτησίας, άλλες φορές λόγω διαφορετικού ιδιοκτήτη / επικαρπτωτή και άλλοτε λόγω αλλαγής ιδιοκτήτη.

Η εφορία είναι υποχρεωμένη να δεχτεί το ΠΕΑ εφόσον συμφωνεί η διεύθυνση και το διαμέρισμα (π.χ. Β2) με αυτό του συμβολαίου ιδιοκτησίας, χωρίς να την ενδιαφέρει το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη. Όπως προαναφέρθηκε, το ΠΕΑ αναφέρεται στο κτήριο, όχι στον ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.