Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πατάρι που δηλώθηκε με τον 3843 και διαμερισματοποίηση με τον 4014


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω την εξής περίπτωση;

Κατάστημα χωρίστηκε σε 4 καταστήματα (χωρίς αναθεώρηση άδειας) που αγοράστηκαν απο 4 διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Σε ένα εξ΄αυτών έχει κατασκευαστεί πατάρι που δεν υπάρχει στα σχέδια και έχει τακτοποιηθεί με τον 3843( έχει πληρώσει εφάπαξ το πρόστιμο). Ο πελάτης μου θέλει να το μεταβιβάσει και άρα θα πρέπει να δηλωθεί η διαμερισματοποίηση σαν λοιπή παράβαση, Θα πρέπει να δηλώσω και το πατάρι σαν υπέβαση δόμησης και να γίνει συμψηφισμός του προστίμου ή αφού έχει τακτοποιηθεί με προηγούμενο νομο να μη το δηλώσω καθόλου;

Ευχαριστώ.

Edited by asour
Link to comment
Share on other sites

Συνήθως οι πιο πολλοί ξαναδηλώνουν αυθαιρεσίες που έχουν τακτοποιηθεί με προηγούμενους νόμους όταν έχουν να επωφεληθούν κάτι από τον συμψηφισμό. Π.χ. πατάρι με 3843 πρόστιμο 3000 ευρώ (περαιωμένο). Υπάρχουν πλέον και άλλες αυθαιρεσίες που μπορούν να μπουν στον 4014 με πρόστιμο1000 ευρώ. Αν ξαναδηλώσουμε το πατάρι με τον 4014 πρόστιμο έστω 1500. Άρα συνολικά 1000+1500=2000. Συμψηφισμός 2000-3000=-1000 (δεν του επιστρέφονται), άρα στην ουσία δεν πληρώει τίποτα πέρα από το παράβολο. Υπάρχει ένα θέμα όμως με την περίπτωσή σου (μόνο αν είσαι προ του 83): Σύμφωνα με την οδηγία του ΥΠΕΚΑ με Αρ. Πρωτ. 1269/11.6.2012, για τα προ του 83, ως κάτοψη νοείται η κάτοψη του ορόφου όπου τοποθετείται η αυτοτελής ιδιοκτησία ως προσαρτήθηκε στην πράξη συστάσεως ιδιοκτησιών. Προφανώς στη σύσταση θα φαίνονται 4 ιδιοκτησίες, τι γίνεται με τη διαφορετική διαμερισμάτωση; Χάος...

 

 

 

Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Manolis gon

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Για να δεις αν πρέπει να ξαναδηλώσεις το πατάρι, τσέκαρε αν ο πραγματοποιημένος όγκος του καταστήματος είναι αυτός που λέει η άδεια.Αν δεν είναι και έχουν κάνει υπερύψωση τότε έχει δηλωθεί κακώς στον 3843 το πατάρι και πρέπει να πάει με 4014 υποχρεωτικά.

Link to comment
Share on other sites

Ναι όντως αυτό το υποχρεωτικά -λόγω φασιστικού κράτους όπως έχει μετατραπεί από τους αγωνιστές του πολυτεχνείου- πρόσεξέ το yo4.

 

 

 

Πότε είναι η άδεια? Το πατάρι αν είναι είναι ανοικτός εξώστης (ΓΟΚ 73), που κατά τη γνώμη μου αυτό σημαίνει να μη καλύπτει όλη την επιφάνεια του ισογείου καταστήματος, δεν μετράει στον συντελεστή και αφού είναι εξώστης πάει με αναλυτικό. Νομίζω πρέπει να αποφεύγεται η εγγραφή τ.μ. για τα ανοιχτα πατάρια στο έντυπο της τακτοποίησης για να μη γίνει μπέρδεμα ενδεχομένως σε συμβόλαιο, και μετά με ΤΑΠ, ΔΕΗ και μια ζωή θα πληρώνεις αναδρομικά.

Ένας ενιαίος χώρος είναι κατάστημα και ανοικτό πατάρι, με το ίδιο φως φωτίζεται. :idea:

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.