Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανοίγει η πρώτη ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή


georgor

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 116
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Off topic ο όρος "Πολιτική Μηχανική" στέκει ?

.

Κατάλαβες, είναι "εξωελαδιτικός" όρος!

 

Σιγα τον πολυελαιο, με τα δοκιμια που ιδιοι οι φοιτητες φτιαχνουν.

Ναι το ξέρω και από που έχουν περισσέψει! Αλλά όπως και να το κάνεις οι καθηγητές ΑΤΕΙ, είχαν κάποιο φιλότιμο, τέλος πάντων!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι του παροντος, αλλα δεν ειναι δουλεια του Πολυτεχνειου να σου μαθει να κανεις χαρμανι, να καλουπωνεις, να δενεις σιδερα και να σοβατιζεις.

Link to comment
Share on other sites

@terry

Ναι δεν είναι δουλειά σου. Πρέπει και επιβάλλεται να ξέρεις και πως γίνεται. Δεν θα πάρεις το "κοφτάκι" (το κρατάει ο σιδεράς μαζί με την "καλούμπα σύρμα") αλλά πρέπει να ξέρεις πως γίνεται σωστά η "θυλειά". Δεν θα πάρεις δοκίμια (θα το κάνει ο βοηθός εργαστηρίου), πρέπει να ξέρεις πως. Ναι δεν είναι δουλειά σου (είναι δουλειά άλλων) αλλά πρέπει να ξέρεις το πως γίνεται.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι του παροντος, αλλα δεν ειναι δουλεια του Πολυτεχνειου να σου μαθει να κανεις χαρμανι, να καλουπωνεις, να δενεις σιδερα και να σοβατιζεις.

 

Φυσικά και είναι δουλειά του ΠολυΤΕΧΝΕΙΟΥ να σου μάθει και χαρμάνι να κάνεις, και να καλουπώνεις, και να δένεις, και να σοβαντίζεις, και να στοκάρεις, και να δονείς το σκυρόδεμα, και να στήσεις ικριώματα, και να χαράζεις την εκσκαφή θεμελίωσης, κ.ο.κ. Θα κάνεις επίβλεψη κάποια στιγμή. Κακός δεν έχουμε Site Engineers, Quantity Surveyors, κτλ. να τα κάνουν αυτοί. Από τη στιγμή που δεν έχουμε τότε όλα αυτά θα πρέπει να διδάσκοντα σε 4-5 χρόνια και ο Θεός βοηθός μας μετά... Αχταρμάς.. Όπως και να χει..

 

Αυτά είναι μέρος της δουλειάς μας η οποία ανήκει στον Τεχνικό Κλάδο, και όταν θα κληθείς να κάνεις μία επίβλεψη ο μάστορας θα σε δει με άλλο μάτι θα σε παραδεχτεί όταν του πεις πως να φτιάξει στη μπετονιέρα ένα σωστό κοκτέιλ C20/25 και όχι μία "σούπα", πως να δέσει σωστά τα σίδερα, να κάνει μία ωραία μάτιση, κτλ. Γιατί πολύ απλά, ποτέ δεν θα σε δει να λύνεις και να δένεις εξισώσεις και να κάνεις μοντέλα πεπερασμένων στον υπολογιστή. Θα σε σεβαστεί από τις πρακτικές σου γνώσεις τις οποίες κατέχει και αυτός. "Αυτός ξέρει καλά ρε Ντιμιτρόφ, δεν είναι σαν αυτούς στο γραφείο που κάθονται και το μόνο που ξέρουν είναι να δίνουν διαταγές (θα σκεφτεί)". Και άρα, η συνεργασία θα είναι ομαλότερη.

 

Και μετά θα έρθει και το κολεγιόπουλο και θα του εξηγήσεις πως να κάνει διαγράμματα ροπών και τεμνουσών σε απλό ισοστατικό φορέα, θα του δείξεις και πως να δένει τα σίδερα! Ωπ, θα σκεφτεί! Κοίτα πόσα πράματα έμαθε αυτός στο ελληνικό Πολυτεχνείο!! Στο δικό μας το ιδιωτικό δεν τα κάναμε! Η κυρία με το ροζουλί στην εγγραφή, άλλα μας έλεγε.. :P

Edited by Earl
  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί πολύ απλά, πότε δεν θα σε δει να λύνεις και να δένεις εξισώσεις και να κάνεις μοντέλα πεπερασμένων στον υπολογιστή. Θα σε σεβαστεί από τις πρακτικές σου γνώσεις τις οποίες κατέχει και αυτός. "Αυτός ξέρει, δεν είναι σαν αυτούς στο γραφείο που κάθονται και το μόνο που ξέρουν είναι να δίνουν διαταγές (θα σκεφτεί)". Και άρα, η συνεργασία θα είναι ομαλότερη.

 

Αυτός είσαι!

Link to comment
Share on other sites

Γιαυτο φιλοι μου σε αλλες ανεπτυγμενες χωρες, ο καθενας εχει το "ποστο" του.

Δεν γινεται να κανεις και μελετη σουπερ-ντουπερ και επιβλεψη και επιστασια και ποιοτικο ελεγχο και μετρα ασφαλειας και τα παντα ολα.

Καποια στιγμη κληθηκαν τα ΤΕΙ να μορφωσουν καταλληλα ατομα για ενα κομματι της δουλειας μας, αλλα και οι μεν και οι δε τα ηθελαν ολα δικα τους. (οποιος καταλαβε, καταλαβε).

 

ΥΓ Δεν εχω κανενα θεμα με τους συναδελφους ΤΕ, αλλα μας ειχε πει ενας καθηγητης καποτε σχετικα με τη διαφορα ΑΕΙ-ΤΕΙ. "Στο ΑΕΙ θα μαθεις το γιατι, στο ΤΕΙ θα μαθως το πως"

Edited by terry
  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

@terry

Είπες τα "πάντα-όλα" σε λίγες σειρές. Όμως το "γιατί" περιλαμβάνει και το "πως" (+ άλλα 3"W"). Ο διπλωματούχος Μηχανικός οφείλει να ξέρει και τα 5"W".

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.