Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρονικό περιθώριο για σύνδεση σε 10kW


Ανδρέας72

Recommended Posts

Δεν μπόρεσα να βρω την πληροφορία σε άλλο topic αλλά ούτε και στις συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις της ΔΕΗ και γι'αυτό το θέτω εδώ.

 

Για να κατοχυρωθεί η τιμή που αναφέρεται στη σύμβαση συμψηφισμού πρέπει μέσα σε 6 μήνες να κατατεθεί αίτηση για τη σύνδεση ή να έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση του συστήμστος;

 

Συνήθως πόσος χρόνος μεσολαβεί από την αίτηση έως τη σύνδεση;

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση.

 

Ο χρόνος ποικίλει, από προσωπική εμπειρία, από 4 μέρες έως και 2 μήνες. Έχει να κάνει κυρίως με τη διαθεσιμότητα σε μετρητές.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι είναι η δήλωση ετοιμότητας

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικη αποψη επειδη ουτε εγω εβγαζα ακρη οταν εφτιαχνα 10αρι στην στεγη να αφησεις τουλαχιστον 45 μερες στο τελος..εννοω οτι θα τα εχεις τελειωσει ολα 45 μερες πριν ληξει το 6μηνο...πιστευω οτι δεν μετραει η ετοιμοτητα αλλα η μερα που θα συνδεθεις...επισης μεγαλο SOS .. Να επισπευσεις οτι κανεις ερχονται αλλαγες στους χρονους κατασκευης των εργων,και ισως να πειραξουν και το 6μηνο στις στεγες..μην χασεις καμια τιμη και βρεθεις με 22 λεπτα περιπου που ειναι η νεα μεχρι τελος χρονου..τρεχα γρηγορα λοιπον.

Link to comment
Share on other sites

100% η ημερομηνία σύνδεσης που βάζει ο υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ που κάνει την ενεργοποίηση και υπογράφει και ο Μηχανικός.

Με βάση αυτό ετοιμάζεται η δήλωση ενεργοποίησης η οποία πάει στο Κατάστημα που ανήκει το έργο και κοινοποιείτα ανάλογα με την υπηρεσία σε

 

ΛΑΓΗΕ

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Δ/ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΕΔΔΗΕ

 

Αυτό είναι το σωστό τώρα αν ο επενδυτής πάει μέσω τεθλασμένης και δηλωθεί η ημερομηνία αίτησης ενεργοποίησης αυτό είναι άλλο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ.

 

Για το εξάμηνο στις στέγες δεν άκουσα ότι θα το πειράξουν αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι να τους έχει κανείς εμπιστοσύνη. Πάντως δεν μου ακούγεται και πολύ δίκαιο να δηλώσεις ετοιμότητα στο 4-μηνο και επειδή δεν έχουν μετρητές να χάσεις το 6-μηνο. Εφόσον είναι ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να το αναγνωρίσουν. Φαντάζομαι πως μετά τα νέα μέτρα οι καινούριες αιτήσεις θα είναι σχεδόν ανύπαρκτες οπότε δεν θα καθυστερούν την ενεργοποίηση.

 

jsk,

αυτό το τελευταίο σχόλιο δεν είμαι σιγουρος ότι το κατάλαβα...

Link to comment
Share on other sites

To τελευταίο σχόλιο έχει να κάνει με το Ελλαδηστάν, αν κάποιος έχει γνωστό στο ΔΕΔΔΗΕ το 6μηνο θα μπορούσε να το παρακάμψει, αν δηλαδή συνδεθεί πέραν του 6μηνου κάποιος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ θα μπορούσε να βάλει άλλη ημερομηνία. Οι έξη μήνες είναι πάντως υπογραφή σύμβασης συμψηφισμού με ημερομηνία ενεργοποίησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για να καταλαβω δηλαδη, με την αιτηση αποδοχης όρων συνδεσης και την υπογραφη συμβασης δεν κλείνουμε τιμη? Πρέπει να γινει η ολοκληρωση της εγκαταστασης και να δοθει ετοιμοτητα για να κλείσουμε τα 25 λεπτα, αυτη τι στιγμη?

Link to comment
Share on other sites

Η οδηγία που έχει η ΔΕΔΔΗΕ και επίσης αυτό που αναφέρεται ρητά στη σύμβαση συμψηφισμού, αν τη διαβάσει κάποιος, είναι ότι την τιμή την κλείνεις όταν υπογράψεις τη σύμβαση συμψηφισμού.

Αν το έργο δεν έχει "ανάψει" 6 μήνες μετά, την χάνεις την τιμή.

Αυτό σημαίνει κοινώς, ότι η προθεσμία είναι μέχρι την τελευταία επίσκεψη του υπαλλήλου της ΔΕΔΔΗΕ στο έργο για την ολοκλήρωση και σύνδεση με το δίκτυο.

Τονίζω ότι τελευταία ημέρα προθσεμίας είναι όταν "ανάψει" το έργο και όχι όταν δηλώσεις ετοιμότητα και το λέω από προσωπική εμπειρία.

 

Αν έχει αλλάξει κάτι τον τελευταίο ενάμιση μήνα, δε γνωρίζω καθώς ο τελευταίος φάκελος που κατέθεσα ήταν με την προηγούμενη τιμή.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

αλληλοαναιρούμενα ειναι αυτά που λες ή ειναι ιδεα μου? Η συμβαση συμψηφισμού κατοχυρωνει τη τιμη αλλα η τελευταια επισκεψη του υπαλληλου "μετραει" για το εξαμηνο?

 

ΥΣ. η δηλωση ετοιμοτητας που ζηταει η ΔΕΔΔΗΕ εχει κάποια τυποποιημέη μορφή, τι πρέπει να αναγραφεται σε αυτη?

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.