Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατανομή δαπανών θέρμανσης και επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης


sdim

Recommended Posts

στη πολυκατοικια μου, για αγνωστο λογο, τα χιλιοστα θερμανσης ολων των διαμερισματων αθροιζονται σε 830. δεν ξερω που πηγαν τα υπολοιπα (καποιοι ενοικοι λενε οτι ειναι της ταρατσας (!) ), μιας και νοικιαζω δε ξερω τι παιζει, ομως με ενδιαφερει να δω πως θα εισαγω στο συστημα για το επιδομα θερμανσης τα χιλιοστα σωστα ωστε να μη χασω κ αυτα τα λιγα που δινουν.

πρεπει να κανω αναγωγη του αριθμου με βαση το 1000, η να το βαλω οπως ειναι? μου εχουν αναθεσει να συμπληρωσω και την καρτελα του διαχειριστη της πολυκατοικιας, οποτε μπορω να εξασφαλισω τη ταυτιση των αριθμων εκει, ομως δεν ξερω αν θα υπαρχει διασταυρωση στοιχειων και σε επομενο σταδιο και δημιουργηθει προβλημα, εστειλα και στο gsis μηνυμα να ρωτησω αλλα δε μου απαντησαν κατι ουσιαστικο,.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 39
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στον πίνακα που έχεις δεν γράφει κάπου "μελλοντικός όροφος" με χιλιοστά θέρμανσης 130; Μάλλον έχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης και ίσως να φαίνεται πρόβλεψη μελλοντικού ορόφου.

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις, είναι (όπως λες κι εσύ) να ανάγεις τα χιλιοστά του καθενός με βάση το 1000, π.χ. 50*(1000 / 870) = 54,47 χιλιοστά.

 

Μήπως θα μπορούσες να παραθέσεις την απάντηση της ΓΓΠΣ;

Link to comment
Share on other sites

σ ευχαριστω για την απαντηση, ετσι λεω να κινηθω και εγω και βλεπουμε...

 

η απαντηση του taxisnet

 

Για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 120 τετραγωνικά, με ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, ανά κλιματική ζώνη και ανά τετραγωνικό μέτρο της κατοικίας. Σε οριακές περιπτώσεις προσδιορισμού κλιματικής ζώνης μιας κατοικίας επιλέγεται η ευνοϊκότερη ζώνη για τον αιτούντα. Για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, χορηγείται ποσό επιδόματος 0,28 ευρώ. Στις περιπτώσεις αλλαγής κλιματικής ζώνης κατά την διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, στην νέα ζώνη μεταφέρεται το εν απομείναν ποσοστό της κλιματικής ζώνης της προηγούμενης κατοικίας.

Σας ενημερώνουμε ότι, πρέπει να δηλωθούν στην εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων Πολυκατοικίας, τα χιλιοστά συμμετοχής στις δαπάνες θέρμανσης, και όχι τα χιλιοστά επί της μηνιαίας κατανάλωσης, για όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

Θα τα αναζητήσετε ή στο καταστατικό της πολυκατοικίας ή στο συμβόλαιο του ακινήτου.

Σας ενημερώνουμε ότι, θα πρέπει να καταχωρήσετε τα χιλιοστά με τελεία (.) χρησιμοποιώντας το αλφαβητικό μέρος του πληκτρολογίου σας και όχι το κόμμα(,).

Πάντα στην διάθεση σας

Υπηρεσία TAXISnet.

 

εγω δεν εχω καταστατικο, και στη κατασταση κοινοχρηστων δεν γραφει πουθενα για μελλοντικο οροφο, αλλα ο διαχειριστης ετσι το δικαιολογει, αλλα γενικα επικρατει χαος με τα χιλοστα που χρησιμοποιουνται, εχω ρωτησει κα με αλλο ποστ μου για αυτο το θεμα, αν εχεις καμια ιδεα, ευπροσδευκτη! http://www.michanikos.gr/topic/745-%CE%A0%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD/page__st__160#entry509441

Link to comment
Share on other sites

Το διάβασα το πόστ που παραπέμπεις και ....τι να πω... Σου απάντησε ο dib κι αν θέλετε να μην έχετε πρόβλημα (κι εφόσον θέλετε να κρατήσετε την κεντρική θέρμανση και να μην πάτε -βάση απόφασης συνέλευσης και αλλαγής καταστατικού- σε ατομικές λύσεις) προχωράτε σε αυτά που σου λέει συν εγκατάσταση συστήματος με θερμοστατικές κεφαλές θερμιδομετρητές ανά σώμα και αντιστάθμιση, καταθέτεται το πακέτο των τριών μελετών στην πολεοδομία (που σημαίνει οικοδομική άδεια) και επιπλέον τη μελέτη κατανομής δαπανών στον συμβολαιογράφο (οπότε μάλλον αλλάζει και το καταστατικό). Δεν ξέρω αν κάνω κάπου λάθος και βέβαια πόσο εφικτά είναι όλα τα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

για του χρονου σκεφτονται φυσικο αεριο, οποτε λενε να παραμεινουν στη κεντρικη θερμανση μεν αλλα με αυτονομια, με θερμοστατικες κεφαλες για τη θερμιδομετρηση και ο θεος βοηθος. αν γινει αυτο θα μου πεις, δε θα παει με τα χιλιοστα που εχουν τωρα, αλλα με την καταναλωση, ομως υπαρχει και το πετρελαιο για φετος και το κοστος εγκαταστασης του φυσικου αεριου που φανταζομαι θα επιμεριστει στα διαμερισματα αναλογα με τα χιλιοστα θερμανσης.

ειναι σιγουρο πως οι ευνοημενοι με τη παρουσα κατασταση ιδιοκτητες δε θα δεχτουν ή θα δυσκολεψουν τη διαδικασια, ομως το καταστατικο πρεπει να το αλλαξουν για να διορθωσουν και το προβλημα με τα χιλιοστα που λειπουν, και ολες τις ασαφειες που λεει (απο το 1977) και σ αυτο συμφωνουν οι περισσοτεροι, οποτε εχω μια κρυφη ελπιδα.

 

συνεπως δε νομιζω πως θα ειναι πολυ ευκολο να τους πεισω να κανουμε μελετη απωλειων κανονικα (αυτο θα σημαινει κοστος για αυτους) και ετσι ελπιζω στη λυση κατανομης δαπανων με τα τετραγωνικα που φανταζει πιο ρεαλιστικη και ανεξοδη για ολους, εστω και προσωρινα.

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που ο λέβητας είναι κοινός, ο τρόπος κατανομής των δαπανών κεντρικής θέρμανσης είναι ο ίδιος, είτε έχεις πετρέλαιο είτε έχεις αέριο.

 

Αν εγκαταστήσετε θερμιδομετρητές, καλό είναι να γίνει μια νέα μελέτη για την κατανομή των δαπανών θέρμανσης με θερμιδομετρητές.

 

Έχεις δικαίωμα και εσύ να κάνεις την μελέτη. Διάβασε το Π.Δ. 27-9/7-11-85 (ΦΕΚ-631 Δ') για να δεις πως υπολογίζεται η κατανομή των δαπανών θέρμανσης.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Χαμός έχει γίνει. Εμάς στο συμβόλαιο και στον κανονισμό δεν έχει μέσα χιλιοστά θέρμανσης, παρά παραπέμπει στον πίνακα κατανομής δαπανών της μελέτης. Την οποία αναζήτησα στην πολεοδομία και πήρα τον σχετικό πίνακα.

Στα χιλιοστά θέρμανσης υποθέτω ότι βάζουμε τα ei, επί 1000, σωστά;

 

ΥΓ. Με αυτή την διαδικασία διαπίστωσα ότι δεν βγάζαμε τις δαπάνες θέρμανσης σύμφωνα με τον πίνακα κατανομής, αλλά αυθαίρετα, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις ώρες!!! Βλ. σχετικό post...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Υπάρχει κάποιος που να έχει πάρει το επίδομα σε πολυκατοικία/ολιγοκατοικία όπου κάποια διαμερίσματα δεν το δικαιούνται; Πώς επιμερίζεται στους υπόλοιπους δικαιούχους;

 

π.χ.

έστω 3 διαμερίσματα με 300, 300 και 400 χιλιοστά. Τα πρώτα δύο δικαιούνται επίδομα ενώ το τρίτο όχι (για εισοδηματικούς λόγους). Βάζουν 1000 λίτρα πετρέλαιο. Θα πάρουν επιστροφή:

Α. 300 x 0,28 = 84€ το καθένα από τα δύο πρώτα (δηλαδή 'χάνεται' η επιδότηση που αντιστοιχεί στα 400 λίτρα του τρίτου), ή

Β. 500 x 0,28 = 140€ το καθένα από τα δύο πρώτα (δηλαδή η συνολική επιδότηση επιμερίζεται στους δικαιούχους) ;

Εξ όσων διάβασα στην υπουργική απόφαση συμπεραίνω το Α, απλώς θα ήθελα αν κάποιος έχει πάρει το επίδομα να το επιβεβαιώσει. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε από ότι γνωρίζω κι εγώ, το Α ισχύει... Τα χιλιοστά των μή δικαιούχων, χάνονται...

Link to comment
Share on other sites

γεια σας παιδια

στην πολυκατοικια μου εχω καλοριφερ και μποιλερ ταυτοχρονα.Στον πινακα με τις ωρες λειτουργιες θα παιρνω το αθροισμα καθε φορα, οσον αφορα τα κοινοχρηστα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.