Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδεια Μουσικης


johnpapadopo

Recommended Posts

Καλησπερα

θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιο παραδειγμα συνταξης τεχνικης περιγραφης για αδεια μουσικης σε καταστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος.

Προκειται για μια βεβαιωση στην οποια συντασει ο μηχανικος μια τεχνικη εκθεση η οποια καταγραφει το καταστημα ( πορτες,παραθυρα, τοιχους, ψευδοροφες, μονωσεις) και απο τι υλικα αποτελουνται ? Οπως επισεις και τον αριθμο των ηχειων την θεση τους στο καταστημα καθως και την ισχυ τους.

Σας ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Αυτά

(πορτες,παραθυρα, τοιχους, ψευδοροφες, μονωσεις) και απο τι υλικα αποτελουνται?

όλα μαζί λέγονται "βεβαίωση ηχομόνωσης"

ψάξ' την.. στο φόρουμ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Για άδεια λειτουργίας καταστήματος αναψυκτηρίου που θέλει να παίζει μουσική από τηλεόραση τελικά απαιτείται ή όχι Άδεια Μουσικής από τον Δήμο και Πνευματικά Δικαιώματα στην ΑΕΠΙ

 

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο πράγμα η Άδεια Μουσικής που βγάζουμε στον Δήμο και άλλο τα Πνευματικά Δικαιώματα που πρέπει να πληρώνει το κατάστημα στην ΑΕΠΙ

 

1.  Για την Άδεια Μουσικής σύμφωνα με την Νέα Υγειονομική Διάταξη : 

 

 

"  Οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που κάνουν χρήση μουσικής δύναται με τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας ή μεταβίβασης αυτής (στον αρμόδιο ΟΤΑ) να υποβάλλουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και για τη χορήγηση άδειας χρήσης μουσικών οργάνων....Στην περίπτωση που διαθέτουν και επιθυμούν χρήση μουσικής σε υπαίθριο χώρο θα υποβάλλουν τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού σε τρία αντίτυπα, που θα συνοδεύεται με τοπογραφικό διάγραμμα με τη θέση και τη φορά των ηχείων.

Η τεχνική έκθεση θα τεκμηριώνει ότι η ισχύς των ηχείων, η θέση, η απόσταση από κατοικίες, καθώς και τα τυχόν μέτρα ηχοπροστασίας, που έχουν ληφθεί, με μεγίστη Α ηχοστάθμη 80 db δεν δημιουργούν προβλήματα στα σημεία προστασίας σύμφωνα με την προαναφερόμενη υγειονομική διάταξη (ΥΔ)."

 

Πολύ γενικό σαν να λέει ότι και μία τηλεόραση να ανοίξεις και να παίζει mad tv θες άδεια μουσικής ! 

 

2. Για την ΑΕΠΙ το ίδιο. Στο σαιτ της λέει ότι αν παίζεις μουσική έξω από το σπίτι σου....πληρώνεις δικαιώματα (και μάλιστα είναι αρκετά) τον μήνα. Από ερωτοαπαντήσεις στην ΑΕΠΙ :

 

 

2. Εγώ παίζω μόνο ραδιόφωνο (ή τηλεόραση) στο μαγαζί μου, γιατί να πληρώσω την ΑΕΠΙ; 

Τo ραδιόφωvo ή η τηλεόραση στo στεvό και άμεσo oικoγεvειακό περιβάλλov εκπέμπoυv για ιδιωτική ακρόαση, όταv όμως ραδιoφωvικό ή τηλεoπτικό πρόγραμμα αναμεταδίδεται σε δημόσιο χώρo π.χ. εμπoρικό κατάστημα, μπαρ, καφεvείo, εστιατόριo κλπ., αυτό αποτελεί μία δεύτερη χρήση πoυ έχει ως σκοπό τηv εκμετάλλευση, oπότε σαφώς απαιτείται άδεια και oφείλovται πvευματικά δικαιώματα. Σ’ αυτό τo σημείο πρέπει vα τovισθεί ότι και κατά τη διάρκεια της μετάδoσης ειδήσεωv, πoδoσφαιρικώv αγώvωv, συζητήσεωv κλπ., η μoυσική πoυ χρησιμoπoιείται στηv αρχή και τo τέλoς καθώς και αυτή πoυ εμπεριέχεται στα διαφημιστικά μηvύματα πoυ παρεμβάλλovται, παράγει πvευματικά δικαιώματα.

 

4. Ποιες επιχειρήσεις οφείλουν τελικά να πληρώνουν δικαιώματα; 

 

Τα εμπoρικά καταστήματα, oι χώρoι αvαμovής μεγάλωv επιχειρήσεωv, τα ΚΤΕΛ, oι Τράπεζες, oι Δημόσιoι Οργαvισμoί, oι εκθεσιακoί χώρoι, όπως και κάθε είδoυς επιχείρηση πoυ χρησιμoπoιεί ή και εκμεταλλεύεται δημόσια μoυσικό έργo oφείλει από πριv vα έχει πρoμηθευτεί τηv άδεια δημόσιας εκτέλεσης.

 

10. Υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων που έκριναν κατά το παρελθόν ότι η αναμετάδοση μουσικής από τηλεόραση άνευ άδειας από την ΑΕΠΙ αποτελεί προσβολή πνευματικής ιδιοκτησίας. Ποιες είναι αυτές οι αποφάσεις; 
Η αναμετάδοση ραδιοφωνικού, τηλεοπτικού προγράμματος με απόφαση του Αρείου Πάγου (ΑΠ1695/1993) και τoυ Συμβoυλίoυ Επικρατείας (ΣτΕ 1212/1994) αποτελεί δημόσια εκτέλεση και χρήζει άδειας της ΑΕΠΙ. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο μέσο (κασσετόφωνο, CD player κλπ.) που μεταδίδει μουσική σε δημόσιο χώρο.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.