afth airetos Δημοσιεύτηκε October 10, 2012 at 06:16 πμ Δημοσιεύτηκε October 10, 2012 at 06:16 πμ Καλημέρα σε όλους. Ψάχνω χωρίς να γνωρίζω τίποτα ελπίζοντας ο τίτλος μου να αντιστοιχεί στο θέμα που είναι: Εξοχικό πρώτου ορόφου με αδιαμόρφωτο υπερυψωμένο ισόγειο, άδειας του '91, έχει "φάει" κάποια εκατοστά (ίσως και μισό μέτρο σε κάποιο σημείο) από τη δημοτική οδό της οποίας εφάπτεται. Ο 1ος μηχανικός λέει να νομιμοποιήσω απλώς κι ο 2ος να νομιμοποιήσω και γκρεμίσω τη λωρίδα της παρανομίας (δηλ. κολώνες του ισογείου και μέρος του σπιτιού από πάνω) ώστε να ξαναχτιστεί πιο μέσα. Ποιον μηχανικό να εμπιστευτώ ή μήπως είναι λάθος και οι δύο; Αν το ποσό για τη νομιμοποίηση είναι μεγάλο δεν ξέρω αν μπορώ να το επωμιστώ, πολλώ δε μάλλον αν χρειαστούν και έξοδα γκρεμίσματος-χτισίματος. Ένας παντελώς άσχετος που χρειάζεται απλώς τη σωστή πληροφορία. Σας ευχαριστώ πολύ. Σημείωση: Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά εκατοστά από τη δημοτική οδό έχει "φάει" και ο γείτονας από την απέναντι πλευρά της οδού που αντί για 4 μέτρα νομίζω σε κάποια σημεία είναι 3.
Γιάννης Δημοσιεύτηκε October 10, 2012 at 08:13 μμ Δημοσιεύτηκε October 10, 2012 at 08:13 μμ Είναι εντός ρυμοτομικού σχεδίου? Αν όχι μπορεί και να νομιμοποιείται. Ίσως πάλι να μπείτε σε δικαστική διαμάχη με τον οικείο Δήμο. Αν ναι, σε συνεννόηση με 3ο μηχανικό εμπιστοσύνης σας υπολογίστε και ζυγίστε το κόστος κατεδάφισης με το κόστος (και τον χρόνο) διαδικασίας προσκύρωσης τμήματος κοινοχρήστου χώρου αφού βεβαίως πρώτα πληρωθούν τα σχετικά πρόστιμα.
yian Δημοσιεύτηκε October 11, 2012 at 07:40 πμ Δημοσιεύτηκε October 11, 2012 at 07:40 πμ Τώρα εγώ να προσθέσω το ενδεχόμενο να παραβιάζεται η ζώνη ασφαλείας της οδού και να μην μπορεί να προχωρήσει καμία διαδικασία νομιμοποίησης? Μάλλον όχι γιατί υποθέτω ότι οι συνάδερφοι το έχουν εξετάσει, έτσι δεν είναι afth airetos? (ωραίο nick!) Βέβαια κανείς ιδιώτης δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει αυτές τις λεπτομέρειες αλλά περιπτώσεις σαν αυτή που αναφέρεις δεν τις λες και απλές. Πριν από όλα προτείνω να κάνεις μια ειλικρινή κουβέντα με το μηχανικό σου και να είσαι προετοιμασμένος ότι στο τέλος μπορεί να ακούσεις συμπεράσματα που δεν σε βολεύουν καθόλου..
afth airetos Δημοσιεύτηκε October 18, 2012 at 07:27 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε October 18, 2012 at 07:27 πμ Δεν σας απάντησα νωρίτερα γιατί δεν είχα πρόσβαση στο internet. Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Ξεκίνησα την έρευνα με βάση όσα μου επισημάνατε. Πιστεύω να βρω την άκρη. Να είστε καλά.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα