Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρόποι αφαίρεσης τμήματος μεσοτοιχίας


 
Βασιλης Γ.

Recommended Posts

Ο αντισεισμικός αρμός που υπολογίζεται για το κτήριο σας πολλαπλασιάζεται με το SqRt(2) μόνο όταν το κτήριο εφάπτεται σε άλλο κτήριο στο οποίο δεν έχει αφεθεί αντισεισμικός αρμός.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τελικά έχει καταλήξει κάποιος στο τι πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση μεσοτοιχίας?

 

Πέρα από τις όποιες συζητήσεις με τον γείτονα που συνήθως δεν καταλήγουν πουθενά υπάρχει κάποιος τρόπος να καθαιρούμε την μεσοτοιχία στα σημεία που χρειάζεται να στήσουμε τις κολώνες μας?

 

Έχει εφαρμόσει κάποιος τοπική καθαίρεση με αξίνα σε πέτρινη μεσοτοιχία χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Ο αντισεισμικός αρμός που υπολογίζεται για το κτήριο σας πολλαπλασιάζεται με το sqrt(2) μόνο όταν το κτήριο εφάπτεται σε άλλο κτήριο στο οποίο δεν έχει αφεθεί αντισεισμικός αρμός.

 

που υπαρχει αυτη η διαταξη?

Link to comment
Share on other sites

Η καθαίρεση πέτρινης μεσοτοιχίας ειναι λίγο ρίσκο. Η αξίνα ίσως ειναι και ο πιο δόκιμος τρόπος. Τώπα..εξαρτάται πως είναι '' πλεγμένος'' ο τοίχος. Είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις μια μεγάλη πέτρα σε τέτοια διεύθυνση και βγάζοντας την να έχεις ξηλώσει παραπάνω απο τον μισό τοίχο. Επίσης ξεκινώντας να κάνεις μια τομή πχ 1μ για μπει η κολώνα, πολύ πιθανό να σου βγει παραπάνω. Ακόμα οταν πας για θεμελιώση...με ποιο τρόπο θα γίνει η εκσκαφή; τι έδαφος έχεις; σε ποια στάθμη βρίσκεται ο τοίχος και η θεμελίωση του όμορου σε σχέση με τη στάθμη θεμελίωσής σου; Η χρήση gunite είναι σχεδόν σίγουρη. Αλλά μπορει να χρειαστεί και αντιστήριξη πχ τοίχος βερολίνου..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.