Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποσύνδεση θέρμανσης σε παλιά πολυκατοικία


thbartsas

Recommended Posts

Σίγουρα γίνεται με πεπιεσμένο αέρα. Προσοχή όχι πολύ μεγάλη πίεση (γύρω στα 2 bar είναι αρκετά).

Αν είναι ok μετά πρέπει να ελέγξεις αν υπάρχει βούλωμα. (Βάζεις αέρα ή νερό στην προσαγωγή και περιμένεις να βγή στην επιστροφή).

Αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα οι σωλήνες μπορούν να αντικατασταθούν τραβώντας τις μέσα από τα σπιράλ. ( Οι υδραυλικοί ξέρουν πώς ακριβώς)

 

Φίλε μου αν γίνεται όντως να αντικατασταθούν οι σωλήνες απλά τραβώντας , είναι η σωτηρία μου (φαντάζομαι). Το σπίτι είναι 130 τμ και είναι όλο στρωμένο με ξύλινα δάπεδα και μάρμαρο.

Καταλαβαίνω ότι περιγράφεις μια διαδικασία ανάλογη αυτής που κάνουν οι ηλεκτρολόγοι για να περάσουν τις καλωδιώσεις (αφού πρώτα έχουν εγκαταστήσει τους σωλήνες - οδηγούς).

Μου έφτιαξες τη μέρα :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

να σημειωσω οτι το τραβηγμα δεν ειναι οτι πιο ευκολο και μπορει να γινουν ζημιες ειδικα στα ξυλινα δαπεδα.....

 

 

επισης σε οσες περιπτωσεις καποιοι κλεινουν τα σωματα αν ειναι με αυτονομια αναγκαστικα πληρωνουν το ΠΑΓΙΟ του τυπου.....

αν οχι παλι εχει βγει αποσο θυμαμαι δικαστικη αποφαση που λεει οτι απο την στιγμη που διερχονται απο την κατοικια σουκαθετες οδευσεις ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ....

 

φυσικα δεν ξερω αν οι δικαστικες αποφασεις εχουν ισχυ σε ολους......

Link to comment
Share on other sites

@akius : Συνοψίζοντας, αν έχω αυτονομία με τις κατακόρυφες σωλήνες στο κ/χ κλιμακοστάσιο, τότε δεν πληρώνω τίποτα, σωστά;

Ούτε πάγια.... Απλώς ελέγχω αν κάπου ρητά στον κανονισμό της πολυκατοικίας επιτρέπεται η αποκοπή του διαμερίσματος από τη κεντρική θέρμανση... έτσι δεν είναι;

 

Ρωτάω γιατί έχω τέτοια υπόθεση, αν ξέρεις κάτι με βοηθάς πολύ...

Link to comment
Share on other sites

αν εχεις αυτονομια και κλεισεις παλι δεν γλυτωνεις!!!

 

.Η εξίσωση κατανομής δαπανών είναι η ακόλουθη:

Π (%) = [fi x εi + (1 - Σ(fi x εi) x (εi x ωi)/(Σ (εi x ωi))] x 100.

Οπου:

Π (%) είναι το ποσοστό συμμετοχής του διαμερίσματος στις δαπάνες θέρμανσης

εi,fi είναι σταθεροί συντελεστές που βρίσκονται στον πίνακα κατανομής δαπανών που συνέταξε ο μηχανικός για την οικοδομή.

ωi είναι η ένδειξη του θερμιδομετρητή (σε ώρες) για το διαμέρισμα i.

Στην εξίσωση αυτήν υπάρχει ένα μέρος σταθερό ανεξάρτητο απο την ένδειξη των θερμιδομετρητών. Είναι το 1ο τμήμα της εξίσωσης εi x fi. Το τμήμα αυτό εξαρτάται απο τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του διαμερίσματος (εμβαδό , παράπλευρες επιφάνειες απώλειες κ.λ.π.).

Εκτός του σταθερού, υπάρχει και το 2ο τμήμα της εξίσωσης, το κλάσμα (εi x ωi)/Σ(εi x ωi) το οποίο λαμβάνει υπ' όψη τις ενδείξεις των θερμιδομετρητών.

Στον υπολογισμό των ποσοστών συμμετοχής λοιπόν συμμετέχει και το σταθερό και το μεταβλητό μέρος

 

 

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ γλυτωνεις το 2 τμημα !!! το 1 τμημα πουναι το ΣΤΑΘΕΡΟ ΟΧΙ.....εκτος και αν συμφωνουν οι υπολοιποι ιδιοκτητες

Link to comment
Share on other sites

Οπότε, τί πάμε να πουλησουμε αντλίες θερμότητας και άλλα... όταν δεν μπορείς να αποκοπείς 100% !!!

 

Επειδή ανέφερες κάτι για τους κατακόρυφους σωλήνες... υπέθεσα ότι αν δεν υπάρχουν εντός του διαμερίσματος, δεν έχεις κάποιο κέρδος οπότε, τί να πληρώνεις...

 

Δηλαδή, με λίγα λόγια, η νομοθεσία και ο εκάστοτε κανονισμός πολυκατοικίας, σου λέει ότι εφόσον αγόρασες αυτό το σπίτι, δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις ότι θέλεις ΟΥΤΕ για τη τσέπη σου ΟΥΤΕ για το περιβάλλον.... Εκεί, να πληρώνεις το πετρέλαιο... ανεξάρτητα αν υπάρχουν 10 ακόμη μη ρυπογόνοι και πιο οικονομικές μέθοδοι...

 

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!

Edited by JTB
Link to comment
Share on other sites

ΦΕΚ 631Δ/85 ο κανονισμος δαπανων.....να καταλαβεις μετρα μονο απωλειες και ωρες......

ακομα και μεγαλυτερα σωματα να αλλαξει καποιος ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ οι τυποι οσο αδικο και αν ακουγεται!!!

 

στην ουσια δεν κανεις ΠΟΤΕ αποκοπη γιατιθεωρητικα αντι ναχεις ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΕΡΑ ΑΝΩ ΚΑΤΩ οταν κοπεις αν δεν λειτουργει και κΑΘΟΛΟΥ θερμανση σου λεω εχεις ΜΘΧ !!!

Link to comment
Share on other sites

Δυστηχώς το βλέπω να γίνεται σφαγή στην επόμενη συνέλευση και ο ενας θα θέλει να κάνει μύνηση στον άλλον, και η δικαίωση του με τα σημερινά δεδομένα θα έρθει ( εαν έρθει) μετα απο 8 χρόνια και βάλε.

Οι μισοί δεν θα πληρώνουν τίποτα και οι αλλοί δεν θα μπορούν να επιβαρυνθούν και με τα επιπλέον έξοδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα παιδιά, ένα ερώτημα τεχνικής φύσεως και όχι νομικής

 

σε συνέλευση της πολυκατοικίας μου (με κεντρική θέρμανση χωρίς αυτονομία) αναφέραμε ότι τα μισα διαμερίσματα θέλουμε να αποσυνδεθούμε μόνιμα από το δίκτυο και να εγκαταστήσουμε δικό μας σύστημα θέρμανσης.

 

Οι υπόλοιποι μας ρώτησαν εάν μετά την αποσύνδεση αυτοί (που θα παραμείνουν στη κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας) θα χρειάζονται το μισό πετρέλαιο ή κάτι παραπάνω για να ζεσταθούν.

 

Συνεπώς το ερώτημά μου:

Σε λέβητα που έχει κατασκευαστεί για να θερμαίνει 100 σώματα (όλα ίδια μεταξύ τους) καταναλώνοντας Υ λίτρα πετρελαίου, εάν βάλουμε αυτό το λέβητα να θερμαίνει 50 σώματα θα χρειαστούν Υ/2 λίτρα σε πετρέλαιο? Κάτι παραπάνω? Ποσοτικοποιείται το κάτι παραπάνω?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν υποθεσουμε οτι οταν δουλευει ο λεβητας δουλευουν και οι ανεξαρτητες θερμασνεις, τοτε θα χρειαστουν Υ/2 +

Η διαφορα προκυπτει αφενος απο το ποια σωματα αποδευσμευονται (οροφος) και δευτερον απο το γεγονος οτι η θερμανση θα δουλευει με μικροτερο συντελστη αποδοσης.

 

Αν ισχυει η πρωτη υποθεση τοτε εχουμε ακομα μεγαλυτερη καταναλωση.

Link to comment
Share on other sites

Α) στο θεμα με τον ελεγχο του υπαρχοντος δικτυου εγω δε θα ρισκαρα να το δοκιμασω με 2 bar μονο.

θα ενιωθα ποιο σιγουρος αν το πρεσσαρα σε πιεση δικτυου(4-6 bar) με τον εξης τροπο:

α) ταπωμα επιστροφης και μανομετρο.

β) απομονωση προσαγωγης , συνδεση μεσω καινουριας βανας με το δικτυο υδρευσης.

γ) γεμισμα / εξαερωση

δ) κλεισιμο βανας και αφαιρεση σωληνα πληρωσης.

αν δεν πεσει η πιεση καθολου για μια βδομαδα θα ανεβαλα την αντικατασταση του δικτυου για μια 5ετια ισως και παραπανω. (οσο λιγοτερο αερα εχει το κυκλωμα κατα την δοκιμη η παραμικρη διαρροη θα δειξει αμεσως στο μανομετρο, αν εχει αερα τοτε θα αργησει , για αυτο και προτεινω μια βδομαδα δοκιμη)

οτι ειναι σκουριασμενο σε σημειου που δεν θα αντεξει ροη ζεστου νερου στα 1.5-2 bar πιθανοτατα θα σπασει στα 5.

 

καλυτερα να γινει η ζημια κατα την δοκιμη και να κανεις τα κουμαντα σου (ενω ουσιαστικα η διαρροη θα ειναι μικρη) παρα να σου τρυπησει κατα την λειτουργια και να πληρωνεις και το ταβανι του αποκατω (μεχρι να παρεις χαμπαρι οτι χανει και να ποτισει η πλακα μεχρι κατω θα περασουν εβδομαδες)

 

 

Β) στο θεμα οπου λειπει το καταστατικο θεωρω οτι ειναι νομιμο να καθοριστει το ποσοστο συμμετοχης με αποφαση γενικης συνελευσης να και οριστει ενα ποσοστο συμμετοχης βασιζομενη στον μειωμενο βαθμο αποδοσης και στις μικρες απωλειες λογω μη τελειας μονωσης των σωληνων. αν το παραπανω ειναι συνομο (νομικος???) τοτε το ποσοστο συμμετοχης δεν ειναι λογικο κατα τη γνωμη μου να υπερβει το 10% αλλα ουτε φυσικα να ειναι και μηδενικο.

ενα τετοιο ποσοστο θα σας βοηθησει να εχετε και ομοφωνη αποφαση και τελικα να μπλεξετε με αγωγες αργοτερα γιατι δε θα αξιζει τον κοπο. ετσι και αλλιως το 10% θα ειναι μικρο ποσο αφου ειναι σιγουρο λογω των συνθηκων οτι οι ωρες χρησης θα ειναι λιγες.

τωρα για την κατανομη θα πατε βαση επιμεριζοντας τα υπαρχοντα χιλιοστα αν δεν υπαρχουν αλλαγες απο την μελετη. αν υπαρχουν καλυτερα ν αβγαλετε καινουρια. αυτη ειναι η πιο απλη περιπτωση για να αποφυγετε παλι αγωγες και εξοδικα. αρκει βεβαια να υπαρχει στοιχειωδης καλη θεληση απο ολους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.