Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξετάσεις αδειας ασκησης επαγγελματος ΤΕΕ Οκτωβριος 2012


stvxri

Recommended Posts

οι εξετασεις για την αδεια ασκησης επαγγελματος γινονται κανονικα τωρα που εχει απεργια το ΤΕΕ? καποιος συναδελφος πολιτικος μηχανικος εαν εδωσε χθες μπορει να πει πως ηταν η εξεταση? σοβαρες δηλαδη εξετασεις η οτι ακουγεται οτι δεν ειναι κατι απαιτητικο? ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα οι εξετάσεις για τοπογράφους έγιναν κανονικά! Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για Αθήνα ή όπου αλλού δίνουν εξετάσεις! Όσο για την δυσκολία δεν νομίζω πως είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να αγχώνεσαι!

Link to comment
Share on other sites

Ε όχι και εξετάσεις αυτές του ΤΕΕ!! Οι εξετάσεις των Ενεργειακών Επιθεωρητών είναι 100 φορές απαιτητικότερες!! :P

Ένας σημαντικός λόγος να κοπείς πάντως, είναι ο "εξεταστής" να υποστηρίζει διαφορετική ομάδα από εσένα! Θα ήθελα να παραθέσω 4-5 ακραίες (?) καταστάσεις συναδέλφων που συμμετείχαν στις εξετάσεις αλλά δεν θέλω να εκθέσω κόσμο.. Με τα νέα μέτρα παίζει να είναι και οι τελευταίες "εξετάσεις" που διεξάγει το άλλοτε ισχυρό ΤΕΕ με τους χρωματισμένους "σύμβουλους" του κράτους.. Άλλη κουβέντα αυτή όμως.

 

Διάβασε το abstract της Διπλωματικής σου να θυμηθείς τι έκανες αν δεν την έχεις τελειώσει πρόσφατα.

Θα σε ρωτήσουν γενικόλογα και έπειτα θα σου ευχηθούν καλή σταδιοδρομία. Μην αγχώνεσαι καθόλου.

Οι "διαγωνισμοί" διεξάγονται κανονικά. Όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες είναι off.

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

προσωπικα θα ελεγα στους νεους συναδελφους οτι αν δεν βρουν δουλεια να μην πανε!! τσαμπα θα πληρωνυν το τσμεδε

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

+1 γιατί μου διέφυγε τελείως!!! Ούτε να το σκέφτεστε αν δεν έχετε σχέδιο! Θα σας χαντακώσει το ΤΣΜΕΔΕ και είναι κρίμα. Βλέπετε η χώρα μας επειδή περνάει φάση ανάπτυξης δίνει τρελές ευκαιρίες στους νέους της!

Link to comment
Share on other sites

Και κανονικα να γινονται, εγω θα προτεινα να απεχετε εσεις απο την διαδικασια. Ποιο το νοημα να εγγραφεις στο τεε; Για να πληρωνεις τα κερατα σου βρεξει χιονισει;

Link to comment
Share on other sites

Γενικα ακουγεται οτι ειναι απλη συνεντευξη και τιποτα παραπανω αλλα ειναι και αναλογα τον εξεταστη και σε τι ημερα ειναι. ελπιζω να μην εχουμε προβληματα και να πεσουμε στην εξαιρεση. οσο για το τσμεδε ειναι μεγαλο προβλημα αλλα για να εχεις την υπογραφη και να μπορεις να ανοιξεις γραφειο δεν γινεται διαφορετικα. αλλιως μοιραζεσαι τα λεφτα με αυτον που θα συνεργασεις και θα βαλει την δικια του υπογραφη. ας ελπισουμε οτι θα εχουμε δουλεια ..

Link to comment
Share on other sites

Δεν μοιράζεσαι βασικά τα λεφτά όταν εσύ κάνεις τη δουλειά και ο "συνεργάτης" "υπογράφει".. Παίρνει ένα ποσοστό ο άνθρωπος.

Το θέμα δεν είναι να έχεις την υπογραφή, αλλά να έχεις και τη να την κάνεις! Δηλαδή, έργα που να υπογράφεις. Και με τις δουλειές που κάνουμε σήμερα οι μηχανικοί (καμία σχέση με το επάγγελμα και πόσο μάλλον με την επιστήμη κατά συνέπεια), οι εισφορές δύσκολα πληρώνονται. Τη να την κάνεις λοιπόν τη σφραγίδα αν δεν φέρνει χρήματα; Αν πρωτίστως δεν καλύπτει τα παλιοέξοδα; Να τη βαράς μία στο τόσο για να μη στομώσει από το μελάνι; Έγινε και το κράτος άρπαγας από το πρώτο κιόλας ευρώ για τους Ελ. Επ. με παντελή κατάργηση του κατώτατου εισοδήματος!! Γλέντια!!

 

Από εκεί και πέρα, όλο και περισσότερους συναδέλφους ακούω να κλείνουν βιβλία και να δανείζονται σφραγίδες μία στο τόσο που θα χρειαστεί να υπογράψουν κάτι. Άρχισε ο χορός!! Πάμεεε!!

 

Ένα θα πω, φαντάσου ότι ακόμα και οι διοικούντες μέσα στο ΤΕΕ, βρίσκονται σε πανικό λόγω των επικείμενων αλλαγών (μετατροπή ΤΕΕ σε απλό επαγγελματικό φορέα), και της ολοένα αυξανόμενης απαίτησης διαγραφής μελών, λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στις εισφορές του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΕΤΑΑ, πρώην ΤΣΜΕΔΕ). ;)

 

Ε ρε γλέντια και χαρές, τα ποτήρια πάνε και έρχονται!!!

Καλή σου τύχη πάντως συνάδελφε ότι και αν κάνεις!! Γιατί η επιστήμη στις μέρες μας δεν αρκεί για να μας χορτάσει!

Edited by Earl
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ακου τι λές "όσο δεν έχεις υπογραφή δεν μπορείς να ανοίξεις γραφείο..." Και να το ανοίξεις τι θα καταλάβεις?

Λοιπόν επειδή πολλοί είστε ενθουσασμένοι με την ιδεα 'μέλος ΤΕΕ' δεν είναι έτσι τα πράγματα και μην έχουμε δράματα μετά.... Αν δεν έχεις κατωχυρώσει δουλειά είναι σκέτη αυτοκτονία να γραφτεί κάποιος σήμερα...Θα τρέχουν οι εισφορές σφοντίλι....Και μετά πάλι δεν θα μπορείς να δουλέψεις λόγω μη ενημερώτητας (φορολογική).......εκτός αν έχεις αποφασίσει να έχεις εργοδότες τους δικούς σου να πληρώνουν αυτοί εισφορές...αλλά πόσο θα αντέξουν?

 

Ακουστε τι σας λέει ο Earl....Ετσι είναι τα πράγματα και έτσι γίνονται οι δουλειές.....Ξεκολλήστε από τις υπογραφές.....

Edited by ikaros13
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.